Βολιώτες ζητούν απαντήσεις και λύσεις στο θέμα με τα μπιλιετάκια της εφορίας

Νέες καταγγελίες για το θέμα που ανέδειξε το magnesianews, με τα τέλη ταξινόμησης

Ανάστατοι είναι εκατοντάδες, ίσως και …περισσότεροι τελικά πολίτες του Βόλου μετά το δημοσίευμα του magnesianews και τις καταγγελίες στο «Ράδιο-Ένα», για τα μπιλιετάκια της εφορίας, που αφορούν σε αγορές αυτοκινήτων το 2000, όπου οι ιδιοκτήτες τους, φέρονται να μην έχουν καταβάλει τα τέλη ταξινόμησης. Σήμερα,… 19 χρόνια μετά καλούνται να πληρώσουν ποσό, που οι ίδιοι φέρονται να είχαν ήδη καταβάλει.
Για το θέμα δεν έχει υπάρξει επίσημη ακόμη απάντηση απ΄ τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες, ούτε σε τοπικό, ούτε σε κεντρικό επίπεδο, ωστόσο οι συμπολίτες, ζητούν απαντήσεις και λύσεις, καθώς και πολιτική πλέον παρέμβαση, ώστε να «παγώσει» το θέμα και να διαγραφούν οι οφειλές, οι οποίες δεν γίνονται αποδεκτές, χωρίς μάλιστα εξηγήσεις.
Μαρτυρίες
Για το θέμα αυτό μίλησε στο magnesianews και άλλος κάτοικος του Βόλου που του στάλθηκε το ραβασάκι της εφορίας, τα στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεση του ΜΜΕ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, πριν από λίγες ημέρες στις 9 Οκτωβρίου- έλαβε ειδοποιητήριο από την εφορία, ότι χρωστά το ποσό των 84,50ευρώ. Ανάστατος, προσέτρεξε στην ΔΟΥ Βόλου για να ρωτήσει για το χρέος του, καθώς όπως επεσήμανε δεν είχε καμία οφειλή.
“Δεν είχα ποτέ καμία υποχρέωση οικονομική προς την εφορία. Πάντα πλήρωνα στην ώρα μου και μόλις μου ήρθε το χαρτί ότι χρωστάω δεν ήξερα το λόγο. Όταν πήγα στην εφορία μου είπαν ότι πρόκειται για τέλη ταξινόμησης για αυτοκίνητο που αγόρασα το 2000. Εγώ αυτό το αυτοκίνητο το κυκλοφορώ εδώ και 19 χρόνια και ξέρω ότι τέλη ταξινόμησης πληρώνεις για να λάβεις αριθμό κυκλοφορίας. Εγώ είχα αριθμό κυκλοφορίας. Σκέφτηκα να κινηθώ δικαστικά γιατί αυτά τα χρήματα τα έχω πληρώσει και τώρα, 19 χρόνια μετά πρέπει να τα ξαναπληρώσω, αλλά έπρεπε να μπω σε μία διαδικασία νομική, να ξοδέψω 400-500 ευρώ. Το πλήρωσα το ποσό αυτό που μου ήρθε τώρα, αλλά δεν έχω λάβει ακόμη μια ξεκάθαρη απάντηση. Γιατί έπρεπε να πληρώσω; Σε τι κράτος ζούμε;” είπε χαρακτηριστικά στο magnesianews και ανέφερε πως συνάντησε κι άλλους συμπολίτες που αντιμετωπίζουν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.
Παράλληλα τόνισε πως θα πρέπει κάποιος υπεύθυνος να ασχοληθεί με το ζήτημα και να ερευνήσει για ποιο λόγο 19 χρόνια μετά ζητούν από ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να πληρώσουν χρήματα, που έχουν ήδη πληρώσει.
Παράλληλα, επειδή το χρονικό όριο πληρωμής στενεύει, αρκετοί εκ των φερόμενων ως οφειλετών, δε γνωρίζουν εάν πρέπει να το πληρώσουν ή όχι…
Το ερώτημα παραμένει
Υπάρχει βέβαια και ερώτημα, γιατί η όποια οφειλή αναζητείται σήμερα, μετά από δεκαεννιά ολόκληρα χρόνια, όπου γι΄αυτό, οικονομικοί τοπικοί κύκλοι, τονίζουν ότι με την μετατροπή που είχε γίνει σύμφωνα με τους νόμους, απ΄ τα δέκα χρόνια παλαιότερα, πλέον στην 20ετία, υπάρχει το θέμα παραγραφής. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι, όφειλαν να αποστείλουν τα «μπιλιετάκια», καθώς διαφορετικά, θα υπήρχε ακόμη και ευθύνη των ιδίων, για παράβαση καθήκοντος ή απιστία ως προς την υπηρεσία και αφού δεν έγινε νομοθετική ρύθμιση διαγραφής τους (με ευθύνη πολιτικής ηγεσίας) όφειλαν να τα αποστείλουν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.