Βολιώτης είχε έξι μήνες να κοιμηθεί σε…κρεβάτι!

Φωτό αρχείου
Παρέμβαση του «Εσταυρωμένου» και προσφορά σπιτιού από συμπολίτη

Έξι ολόκληρους μήνες είχε να κοιμηθεί σε κρεβάτι ένας συμπολίτης που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, ωστόσο χάρη στην άμεση ανταπόκριση του «Εσταυρωμένου», βρέθηκε σπίτι, στο οποίο ήδη κατοικεί.

Μάλιστα, παραχωρήθηκε στον «Εσταυρωμένο» ένα ακόμη μικρό διαμέρισμα για να λειτουργήσει ως 4ος χώρος φιλοξενίας αστέγων.
Όπως έγινε γνωστό απ΄το «Ράδιο Ένα» και το μεσημβρινό μαγκαζίνο με τον Ηλία Κουτσερή, το Δ.Σ. του Συλλόγου έκανε αποδεκτή την προσφορά και άμεσα κινητοποιήθηκε για να φιλοξενηθεί ο συγκεκριμένος άστεγος συμπολίτης, που είχε έξι μήνες να κοιμηθεί σε κρεβάτι.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο “Ε”, λειτουργεί και άλλους τρεις ξενώνες στην πόλη του Βόλου και εγκαινίασε έναν ακόμη.

Όπως σημειώνουν τα μέλη του, «είναι θλιβερό να υπάρχουν συνάνθρωποί μας που δεν έχουν “μια σκεπή πάνω από το κεφάλι τους” και αναγκάζονται να κοιμούνται σε απίθανα σημεία της περιοχής μας, όπως παγκάκια, νάρθηκες Εκκλησιών, ακατοίκητα σπίτια και εργοστάσια, μέσα σε μεγάλα χαρτοκιβώτια, σε παροπλισμένα πλοία κ.α.
Δυστυχώς, οι δομές φιλοξενίας αστέγων στην περιοχή μας δεν επαρκούν και το πρόβλημα συνεχίζεται και μέσα στο χειμώνα. Τις άλλες εποχές -αυτοί οι άνθρωποι- μπορούν και επιβιώνουν. Όμως, τον χειμώνα που κυριαρχεί το κρύο και η υγρασία, δεν μπορούν να επιβιώσουν.

Σημειώνεται, ότι λειτουργούν καθημερινά: Το Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ΚΕ.Δ.Α.Β.), της Ιεράς Μητροπόλεως -παράρτημα του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ”- Θουκυδίδου 10 (το Βόλο), απ’ όπου προμηθεύονται: ενδύματα, υποδήματα, κουβέρτες, υπνόσακους κ.α.
Το Κέντρο Υποδοχής Κρατουμένων και άλλων ευπαθών ομάδων (Κ. Καρτάλη 152, στο Βόλο)
Το “ΔΟΣ ΗΜΙΝ ΣΗΜΕΡΟΝ” του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγ. Νικολάου Βόλου, απ’ όπου προμηθεύονται ζεστό φαγητό και τα Ενοριακά Σπίτια Γαλήνη Χριστού, που βρίσκονται σε καθημερινή ετοιμότητα.

Παρακαλούνται θερμά όλοι οι συμπολίτες, να στηρίξουν με κάθε τρόπο και αυτές τις κοινωνικές δομές της Τοπικής μας Εκκλησίας, για να βρίσκουν καταφύγιο οι αναξιοπαθούντες»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.