Βολιώτισσα έγκυος με εγκεφαλική αιμορραγία σε κώμα, επανήλθε και έφερε στον κόσμο δύο υγιέστατα αγόρια

H ζωή της γυναίκας και των νεογνών βρίσκονταν σε εξαιρετικά μεγάλο κίνδυνο

Τον δικό της Γολγοθά ανέβηκε μια 44χρονη Βολιώτισσα με δίδυμη κύηση που υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία. Λιποθύμησε μέσα στο σπίτι της και αρχικά είχε μεταφερθεί στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείου Βόλου.

Από εκεί κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή της στο νοσοκομείο της Λαμίας όπου νοσηλεύτηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να την βοηθήσουν και τα κατάφεραν καθώς η κατάστασή της είχε βελτιωθεί, ωστόσο παρέμενε σε καταστολή.

Στις αρχές Φεβρουαρίου διακομίστηκε στην ΜΕΘ του Ιασώ μέσω ΕΚΑΒ για Μαιευτική και Γυναικολογική παρακολούθηση.

Στο ΙΑΣΩ αντιμετωπίστηκε με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία το πολύ σοβαρό αυτό μαιευτικό περιστατικό της εγκύου με θεράποντα ιατρό τον Dr. Γεώργιο Σταματίου, Μαιευτήρα – Γυναικολόγο, Πρόεδρο του Ομίλου ΙΑΣΩ.

Βρισκόταν σε εξαιρετικά μεγάλο κίνδυνο
Με την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση, ενώ η ζωή της γυναίκας και των νεογνών βρίσκονταν σε εξαιρετικά μεγάλο κίνδυνο, ο θεράπων ιατρός με την υποστήριξη της επιστημονικής ομάδας της ΜΕΘ καθώς και όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων, κατάφεραν να αντιμετωπίσουν το περιστατικό με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία.

Συγκεκριμένα, ασθενής 44 ετών με δίδυμο κύηση ενώ διένυε την 21η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της, διακομίσθηκε στις 3/2/2021 στην ΜΕΘ του ΙΑΣΩ, μέσω ΕΚΑΒ για Μαιευτική και Γυναικολογική παρακολούθηση. Η ασθενής νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Λαμίας διασωληνωμένη σε μηχανική αναπνοή λόγω εγκεφαλικής αιμορραγίας από 16/1/2021 (19 εβδομάδων).

Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της στο ΙΑΣΩ με την συμβολή της νευροχειρουργικής ομάδας του νοσοκομείου και με την βοήθεια των ιατρών της ΜΕΘ υπό την διεύθυνση του κ. Αλοΐζου παρουσίασε σταδιακή βελτίωση νευρολογικά ενώ η παρακολούθηση της κύησης συνεχίστηκε με ομαλή πορεία και υπερηχογραφικό έλεγχο ανά εβδομάδα. Η ασθενής παρέμεινε στην ΜΕΘ συνολικά για 22 ημέρες και αποδεσμεύθηκε από την μηχανική αναπνοή με καλή οξυγόνωση. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε καλή γενική κατάσταση και ικανοποιητικό επίπεδο συνείδησης στον νοσηλευτικό όροφο για συνέχιση της νοσηλείας της. Στις 10/5/2021 και ενώ βρισκόταν στην 35η εβδομάδα κύησης υποβλήθηκε σε καισαρική τομή και έφερε στον κόσμο δύο υγιέστατα αγοράκια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.