Βολιώτισσα πήγε να δηλώσει απώλεια ταυτότητας και λίγο έλειψε να πάει … στη φυλακή

Μια νεαρή λόγω καταδικαστικής απόφασης, για φυλάκιση 12 μηνών λόγω κλοπής 160 €!

Απώλεια ταυτότητας πήγε να δηλώσει μια 25χρονη Βολιώτισσα, στο Α.Τ. Κορίνθου και λίγο έλειψε να… καταλήξει στη φυλακή, καθώς υπήρχε σε βάρος της καταδικαστική απόφαση για κλοπή δυο κρεμών από κατάστημα της Αθήνας και η ίδια δεν το γνώριζε!
Η νεαρή έχει μεγάλο ποινικό μητρώο για κλοπές, λόγω κλεπτομανίας και στην παθολογική της τάση για κλοπές, έχει απασχολήσει ξανά την κοινή γνώμη για τις πράξεις της.
Η νεαρή, που βρισκόταν στην περιοχή της Κορίνθου, πήγε την Τετάρτη για να δηλώσει την απώλεια της αστυνομικής της ταυτότητας. Όταν όμως έδωσε τα στοιχεία της, το σύστημα εντόπισε καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος της και κρατήθηκε.
Μετά από έφεση που άσκησε ο δικηγόρος της οικογένειας για αναστολή της ποινής της, μέχρι την έκδοση απόφασης του Δικαστηρίου, η υπόθεση ήρθε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, που έγινε χωρίς την κατηγορούμενη, που εκπροσωπήθηκε από συνήγορο, παρουσία και του πατέρα της.
Η 21χρονη στις 22 Απριλίου 2024, είχε κλέψει δύο κρέμες σώματος από κατάστημα της Αθήνας, αξίας 160 € και είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 12 μηνών χωρίς αναστολή και η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και έπρεπε να εκτίσει ποινή 12 μηνών. Σύμφωνα με την υπεράσπιση, κλήση για να παρουσιαστεί στο Δικαστήριο δεν έλαβε και καταδικάστηκε ερήμην.
Ο συνήγορος υπεράσπισης κατηγορίας κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι η νεαρή είναι μια πονεμένη ιστορία, είναι κλεπτομανής, κάτι που αποδεικνύεται από βεβαιώσεις του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Βόλου ότι πάσχει από ψύχωση. Ο δικηγόρος υποστήριξε ότι είναι παράλογο η κατηγορούμενη να εκτίσει ποινή φυλάκισης 12 μηνών για κλοπή 160 €. Όπως ανέφερε, η νεαρή δεν είναι μέλος των ροζ πανθήρων, ούτε έκλεψε για οικονομικό όφελος, αλλά είναι ένα άρρωστο κορίτσι, που δεν μπόρεσε, γιατί δεν το έμαθε, να υπερασπιστεί τον εαυτό της.
Ο 58χρονος πατέρας της, είπε ότι είναι 10 χρόνια διαζευγμένος, ο ίδιος και η μητέρα της είναι «καταπάνω» στο κορίτσι, είχε σταματήσει να κλέβει πριν 1,5-2 χρόνια. Επίσης είπε ότι αν γνώριζε ότι η κόρη του είχε κλέψει, θα είχε αποκαταστήσει το κατάστημα για την κλοπή.
Τελικά, το Αυτόφωρο Τριμελές έκανε δεκτό το αίτημα του συνηγόρου και έδωσε αναστολή της ποινής, μέχρι την έκδοση απόφασης ανώτερου Δικαστηρίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.