Βόλος: Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών που άδειασαν το ATM

ΦΩΤΌ ΑΡΧΕΊΟΥ
Εκτιμάται ότι πρόκειται για κύκλωμα επαγγελματιών του είδους

Συνεχίζονται αλλά χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες για τον εντοπισμό των άγνωστων δραστών που ανατίναξαν το ΑΤΜ της Εθνικής τράπεζας, που φιλοξενούνταν σε αρτοποιείο – ζαχαροπλαστείο στην Αγριά και έφυγαν με μεγάλο χρηματικό ποσό, που υπολογίζεται σε πάνω από 100.000 €.
Οι δράστες εκτιμάται ότι ήταν τέσσερις, οι τρεις κατέβηκαν από κλεμμένο αυτοκίνητο, ο τέταρτος ανέμενε στο όχημα, αφού παραβίασαν την ξύλινη πόρτα του καταστήματος τοποθέτησαν εκρηκτική ύλη στο ΑΤΜ στη συνέχεια πήραν τα κουτιά που περιείχαν τα χρήματα και εξαφανίστηκαν.
Η Αστυνομία εξετάζει το βιντεοληπτικό από κάμερες του καταστήματος που βρισκόταν το ΑΤΜ και από καταστήματα της ευρύτερης περιοχής, ενώ φαίνεται ότι οι δράστες αμέσως μετά την κλοπή, με «λεία» πάνω από 100.000 €, έφυγαν από τον Βόλο ανενόχλητοι ακολουθώντας διαδρομή από τον περιφερειακό για να απομακρυνθούν άμεσα.
Η Αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται για κύκλωμα επαγγελματιών του είδους που έχει χτυπήσει με τον ίδιο τρόπο σε αρκετές περιοχές της χώρας και οι έρευνες είναι σε εξέλιξη εκτός από την Μαγνησία και σε άλλες περιοχές.
Διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι η τράπεζα δεν ενημέρωσε ακόμη για το ακριβές ποσό που υπήρχε στο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης μετρητών (υπολογίζεται ότι περίπου 4000 € καταστράφηκαν από την έκρηξη) και εκτιμάται ότι οι δράστες που μπήκαν στο κατάστημα με καλυμμένα χαρακτηριστικά έφυγαν από το σημείο με «λεία» πάνω από 100.000 €.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.