Βόλος: Δύο μπύρες είπε ότι ήπιε μια 43χρονη που έφτασε το αλκόμετρο στα… 2,18!

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι μηνών και χρηματική ποινή 1200 €

Μόλις δύο… μπύρες κατάθεσε στο Δικαστήριο ότι ήπιε μια 43χρονη γυναίκα από τη Βουλγαρία που συνελήφθη χθες τα ξημερώματα να οδηγεί υπό την επήρεια οινοπνεύματος και μάλιστα το αλκοολόμετρο έδειξε δύο φορές πάνω από 2 mg/lt εκπνεόμενου αέρα.

Ωστόσο επειδή οδηγούσε χωρίς δίπλωμα (το δίπλωμά της είναι από τη Βουλγαρία και έληξε το 2020) καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 6 μηνών με αναστολή και δικαίωμα έφεσης και 1200 € χρηματική ποινή.

Η γυναίκα οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, όπου παρουσιάστηκε χωρίς δικηγόρο και σε ερώτηση της προέδρου πόσο ήπιε, απάντησε ότι κατανάλωσε δύο μπύρες. Η πρόεδρος διερωτήθηκε πως με δύο μπύρες το αλκοόλ στο αίμα της ήταν 2,18 και 2,07 mg/lt εκπνεόμενου αέρα, αλλά η κατηγορούμενη επέμεινε ότι τόσο ήπιε.
Η κατηγορούμενη είπε ότι βρισκόταν σε καφετέρια στη Ν. Ιωνία και σε σχετική ερώτηση είναι ότι είναι άνεργη αυτό το διάστημα, παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών 8 ως 18 χρόνων.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε αν γνώριζε ότι το δίπλωμά της είχε λήξει, η κατηγορούμενη απάντησε ότι έληξε από το 2020, αλλά δεν πήγε στη Βουλγαρία για να το ανανεώσει.
Η 43χρονη είπε ότι συνήθως δεν οδηγεί, αλλά έτυχε να πάρει το αυτοκίνητο φίλου του αδελφού της, που είχε ένα πρόβλημα και σε αστυνομικό έλεγχο συνελήφθη.
Σε ερώτηση της εισαγγελέως έδρας γιατί δεν βγάζει δίπλωμα στην Ελλάδα, η γυναίκα είπε ότι δυσκολεύεται με τη γλώσσα.

Τελικά το δικαστήριο έκρινε ένοχη την αλλοδαπή και την καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης έξι μηνών, με αναστολή και δικαίωμα έφεσης και χρηματική ποινή 1200 €.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.