Βόλος: Έχασε το πελατολόγιο ηλικιωμένων η λαϊκή αγορά

Φοβούνται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού να πάνε για ψώνια

Ένα σημαντικό μέρος του πελατολογίου τους, που είναι κυρίως ηλικιωμένοι άνθρωποι έχασαν οι λαϊκές αγορές του Βόλου και της Ν. Ιωνίας, καθώς φοβούνται πλέον να πάνε να ψωνίσουν, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Ο Απόστολος Τσακανίκας, πρόεδρος των παραγωγών – πωλητών λαϊκών αγορών Μαγνησίας και πρόεδρος της Θεσσαλικής ομοσπονδίας μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και είπε ότι οι παραγωγοί – πωλητές βγαίνουν καθημερινά στις λαϊκές αγορές του Βόλου και της Ν. Ιωνίας, τηρώντας την απόσταση των πέντε μέτρων ανά πάγκο, που έχει ορίσει ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας και φυσικά με τα απαιτούμενα μέτρα ατομικής προστασίας (προστατευτικές μάσκες, γάντια, αντισηπτικά).
Ο πρόεδρος των παραγωγών – πωλητών, ανέφερε ότι ο περισσότερος κόσμος που πηγαίνει στη λαϊκή αγορά εφαρμόζει τα μέτρα προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό, πολλοί φοβούνται να πάνε στη λαϊκή αγορά, αν και ο κ. Τσακανίκας διαβεβαίωσε ότι είναι ασφαλέστερες, διότι γίνονται σε ανοιχτό περιβάλλον, σε σχέση με κλειστούς χώρους. Οι ηλικιωμένοι που πήγαιναν στη λαϊκή αγορά πλέον έχουν…σταματήσει και ο πρόεδρος των παραγωγών είπε ότι οι πωλητές έχουν να τους δουν πάνω από 20 μέρες. Σύμφωνα με τον ίδιο, αν οι καταναλωτές τηρούν τις αποστάσεις μεταξύ τους και προφυλάσσονται, δεν υπάρχει κανένας φόβος και πρόσθεσε ότι αν βλέπουν δύο άτομα σε έναν πάγκο, δεν χρειάζεται να μαζευτούν 10, αλλά να περιμένουν, όπως γίνεται σε αρτοποιεία, φαρμακεία και άλλα καταστήματα.
Υπάρχει επάρκεια προϊόντων
Ο Απόστολος Τσακανίκας είπε ότι ο καιρός δεν δημιούργησε προβλήματα στην περιοχή μας, γιατί δεν χιόνισε και υπάρχει επάρκεια οπωρολαχανικών. Όσον αφορά στις τιμές είπε ότι παραμένουν οι ίδιες, εκτός από λεμόνια, πορτοκάλια και φρέσκιες πατάτες, που δεν παράγονται στην περιοχή μας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.