Βόλος: Ένοχος πα-τέρας που ασελγούσε στην 9χρονη κόρη του

Ποινή κάθειρξης εννέα ετών με αναστολή από το ΜΟΔ Λάρισας

Μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία αναβίωσε χθες το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας. Αφορούσε την κατηγορία ότι ένα 11χρονο σήμερα 9χρονο τότε κορίτσι, είχε βιαστεί από τον ίδιο τον πατέρα της! Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πατέρα και του επέβαλε ποινή κάθειρξης εννέα ετών με αναστολή, μέχρι η υπόθεση να συζητηθεί σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο.
Ο 39χρονος Βολιώτης κατηγορούνταν για ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση σε ανήλικο κάτω των 12 ετών, μια υπόθεση που είχε δει το φως της δημοσιότητας πριν δύο χρόνια και είχε συνταράξει την τοπική κοινωνία. Η απόφαση του ΜΟΔ Λάρισας ελήφθη κατά πλειοψηφία με τέσσερα μέλη να ψηφίζουν υπέρ της ενοχής του κατηγορούμενου και τρία (ένορκοι) κατά, ενώ η εισαγγελική πρόταση ήταν να κηρυχθεί ένοχος, χωρίς να του δοθεί αναστολή.

Η υπόθεση γνωστοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2018 με δράστη τον 39χρονο, ο οποίος έβρισκε ευκαιρία, όταν η σύζυγός του έλειπε στη δουλειά και ασελγούσε σε βάρος της ηλικίας 9 χρόνων κόρης του. Η δράση του «πατέρα», γινόταν μέσα στο σπίτι της οικογένειας στον Βόλο και αποκαλύφθηκε όταν τον αντιλήφθηκε ο 12χρονος ανήλικος γιος του, το είπε στη μητέρα του, που κατέθεσε μήνυση σε βάρος του και γνωστοποιήθηκε το δράμα του μικρού κοριτσιού.

Μετά την προκαταρκτική έρευνα που είχε γίνει, του είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για αποπλάνηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος, όπως επίσης και για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη κατ’ εξακολούθηση κακουργηματικού χαρακτήρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.