Βόλος: Φυλάκιση σε ερωτοχτυπημένο νεαρό

Γνώρισε 14χρονη στη Γερμανία, ήρθαν στην Λάρισα και λήστεψε ενεχυροδανειστή

Ένοχο για τις κατηγορίες της απαγωγής ανηλίκου, ληστείας, παράνομης οπλοφορίας και γενετήσιων πράξεων σε ανήλικη άνω των 14 ετών, σε βαθμό πλημμελήματος, έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου έναν 23χρονο σήμερα από την περιοχή της Λάρισας, ο οποίος καταδικάστηκε ομόφωνα σε συνολική ποινή φυλάκισης 23 μηνών, με αναστολή, ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Ο κατηγορούμενος, που αρχικά κατηγορούνταν για γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικης κάτω των 14 ετών (σε βαθμό κακουργήματος) και παράνομη οπλοφορία, αθωώθηκε για τις δύο αυτές κατηγορίες, γιατί δεν αποδείχτηκε ότι είχε σχέση με τη νεαρή σε ηλικία μικρότερη των 14 ετών και για τον λόγο αυτό καταδικάστηκε σε βαθμό πλημμελήματος, δεν εμφανίστηκε στο Δικαστήριο και δικάστηκε ερήμην, ενώ δεν εκπροσωπήθηκε από συνήγορο υπεράσπισης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 19χρονος τότε, κατοικούσε στην Γερμανία, γνώρισε την 14χρονη, η οποία τον ακολούθησε στην Ελλάδα όπου ήρθαν το 2019 και έμεναν στο σπίτι των παππούδων του στην περιοχή του Τυρνάβου.

Η ληστεία έγινε το μεσημέρι στις 17 Ιανουαρίου 2019 όταν ο 20χρονος τότε δράστης εισήλθε σε ενεχυροδανειστήριο της Λάρισας, όπου με την απειλή μαχαιριού σε βάρος υπαλλήλου, αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 2.115 €, καθώς και το βιβλίο καταχωρήσεων της επιχείρησης.

Ο νεαρός είχε εντοπιστεί λίγο αργότερα στην περιοχή του Τυρνάβου και συνελήφθη και από την κατοχή του κατασχέθηκαν το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό και το αφαιρεθέν βιβλίο καταχωρίσεων, το οποίο αποδόθηκαν στο νόμιμο δικαιούχο, καθώς και το προαναφερόμενο μαχαίρι, ως μέσο τέλεσης της αξιόποινης πράξης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.