Βόλος: Για ληστεία από κοινού σε βαθμό κακουργήματος κατηγορούνται δύο 24χρονοι

Πήραν προθεσμία να απολογηθούν στον ανακριτή και κρατούνται

Δίωξη για ληστεία από κοινού σε βαθμό κακουργήματος, άσκησε η εισαγγελέας υπηρεσίας κατά των δύο 24χρονων, οι οποίοι το βράδυ της Τρίτης λήστεψαν 54χρονη γυναίκα υπάλληλο καφέ στην οδό Λαρίσης, με την απειλή μαχαιριού και έκλεψαν από την ταμειακή μηχανή μικρό χρηματικό ποσό.
Επιπλέον, ο ένας από τους δύο, που οδηγούσε δίκυκλο με το οποίο προσπάθησαν να διαφύγουν, κατηγορείται για απείθεια και αντίσταση κατά αστυνομικών, καθώς δεν σταμάτησε σε σήμα των τροχονόμων και αντιστάθηκε στην σύλληψη.
Οι δύο νεαροί συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, από αστυνομικούς που ειδοποίησε η υπάλληλος του καφέ, στο οποίο έχουν γίνει ξανά ληστείες και απόπειρες στο παρελθόν.
Η ληστεία έγινε το βράδυ της Τρίτης στον Βόλο, όταν οι δράστες πήγαν σε καφέ και, αφού απείλησαν με μαχαίρι την 54χρονη υπάλληλο, έκλεψαν μικρό χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή και διέφυγαν.
Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να εντοπιστούν οι δράστες σε δίκυκλο, ενώ αντιλαμβανόμενοι την προσέγγιση των αστυνομικών ανέπτυξαν ταχύτητα και εγκατέλειψαν το όχημα σε κοντινή απόσταση, διαφεύγοντας πεζοί.
Στη συνέχεια, ακινητοποιήθηκαν, ο πρώτος από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Βόλου και ο δεύτερος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, και συνελήφθησαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο νεαροί, που είναι σεσημασμένοι για κλοπές, είπαν ότι είναι τοξικομανείς και έκαναν τη ληστεία για να εξασφαλίσουν την δόση τους, ενώ εξέφρασαν την λύπη τους που αναγκάστηκαν να απειλήσουν την υπάλληλο με μαχαίρι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.