Βόλος: Κατηγορούμενος επιτέθηκε φραστικά στην εισαγγελέα έδρας-«Καλύπτετε παιδόφιλους…»

Της είχε επιτεθεί φραστικά και το περασμένο καλοκαίρι

Επεισόδιο σημειώθηκε χθες στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείο Βόλου, όπου ένας, γνώριμος πλέον στις δικαστικές και αστυνομικές αρχές, 48χρονος υπήκοος Αλβανίας, που μετήχθη από τις φυλακές Κασσαβέτειας για να δικαστεί για δύο υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας κατά της πρώην συζύγου του, έβρισε την εισαγγελέα έδρας, την οποία επίσης είχε απειλήσει το καλοκαίρι του 2022!
Με αφορμή το νέο επεισόδιο, η Εισαγγελία παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση κατά του αλλοδαπού, που είναι το ίδιο άτομο που είχε αποδράσει από τα κρατητήρια του Βόλου στις 16 Μαρτίου, και εντοπίστηκε μετά από τέσσερις ώρες στο κέντρο της πόλης.
Ο 48χρονος που πρόσφατα μεταφέρθηκε στις φυλακές Κασσαβέτειας, έχει εμπλακεί δεκάδες φορές σε ακραίες υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας, ενώ έχει απειλήσει και γυναίκα εισαγγελέα, μετήχθη ξανά χθες το πρωί, για να δικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, και όταν μεταφέρθηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου συνοδεία αστυνομικών και είδε την εισαγγελέα, της είπε «εδώ είστε; Λερώνετε την έδρα καλύπτοντας παιδόφιλους»!
Η εισαγγελική λειτουργός, που είναι το πρόσωπο που είχε επιτεθεί φραστικά ο αλλοδαπός το περασμένο καλοκαίρι, ζήτησε εξαίρεση από την εκδίκαση των δύο υποθέσεών του. Τελικά, ο 48χρονος κρίθηκε αθώος, καθώς η πρώην σύζυγός του απέσυρε τις μηνύσεις σε βάρος του, με αποτέλεσμα να αθωωθεί και για τις δύο υποθέσεις στις οποίες ήταν κατηγορούμενος…

«Θα σε καρυδώσω και θα σε στείλω φυλακή»

Ο ίδιος κατηγορούμενος, που τότε ήταν προφυλακισμένος στις φυλακές Λάρισας για ενδοοικογενειακά επεισόδια σε βάρος της σε διάσταση συζύγου του και των πεθερικών του και, στις 15 Ιουνίου 2022 ήταν σε δύο υποθέσεις κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και απειλή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Τότε, πριν τη δίκη μάλωσε να την σε διάσταση σύζυγό του και την πεθερά του, που ήταν μάρτυρες κατηγορίας, μεταφέρθηκε από τους αστυνομικούς στο κρατητήριο των Δικαστηρίων και καθώς μεταφερόταν διασταυρώθηκε με την εισαγγελέα έδρας στον διάδρομο.
Στη θέα της εισαγγελέως (το ίδιο πρόσωπο που ήταν στην έδρα χθες), ο 47χρονος τότε την απείλησε «θα σε καρυδώσω και θα σε στείλω φυλακή»!
Για την υπόθεση, με βάση τα δημοσιεύματα, είχε παραγγείλει προκαταρκτική εξέταση η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, που είναι προϊσταμένη αρχή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου.
Ο αλλοδαπός που φέρεται να αντιμετωπίζει και ψυχολογικά προβλήματα και έκανε χρήση ουσιών, δημιουργούσε συνεχώς επεισόδια κατά της σε διάσταση συζύγου του και τον πεθερικών του, είχε εγκλειστεί σε Ψυχιατρείο απ’ όπου το έσκασε.
Όταν ήταν κρατούμενος των φυλακών Λάρισας, για απόπειρα ενδοοικογενειακής βαριάς και σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή από τις παραμονές των γιορτών 2021, παρίστανε τον ασθενή, περπατούσε με πατερίτσες, μετήχθη τρεις φορές στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, πριν μπει στο αυτοκίνητο για να επιστρέψει στις φυλακές, πέταξε τις πατερίτσες και άρχισε να τρέχει, αλλά ακινητοποιήθηκε από τους υπαλλήλους της Εξωτερικής Φρουράς των φυλακών και συνελήφθη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.