Βόλος: Κρίθηκε αθώος για βιασμό, ένοχος για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και απειλή

Φυλάκιση 23 μηνών, χθες απ΄το ΜΟΔ, σε έναν 53χρονο από τη Λάρισα

Με κατά πλειοψηφία απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Βόλου (με πέντε ψήφους προς δύο), αθωώθηκε χθες για την κατηγορία του βιασμού σε βάρος της συντρόφου του , ένας 53χρονος από τη Λάρισα, ενώ κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και απειλή και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 23 μηνών, με δικαίωμα έφεσης.
Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά της γυναίκας, ο 53χρονος τον Ιούλιο του 2022 ενώ βρισκόταν με τη σύντροφό του, τη βίασε, την χτύπησε και την απείλησε.
Το ζευγάρι ήταν μαζί επί σειρά ετών, αλλά οι καυγάδες και οι χωρισμοί ήταν συχνά φαινόμενα, μέχρι που η γυναίκα που έκανε μήνυση για βιασμό, σωματική βλάβη και απειλή.
Στο Δικαστήριο ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του απέδιδε η γυναίκα, από τη διαδικασία δεν προέκυψε βιασμός, ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε την απαλλαγή του για τον βιασμό και την ενοχή του για τις άλλες πράξεις.
Τελικά το ΜΟΔ, αθώωσε τον 53χρονο για την κατηγορία του βιασμού, με ψήφους 5 προς 2, τον έκρινε ομόφωνα ένοχο για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και εξύβριση και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 23 μηνών με δικαίωμα έφεσης, την οποία άσκησε ο κατηγορούμενος μέσω του συνηγόρου του και αφέθηκε ελεύθερος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.