Βόλος: Λιγότερες διακομιδές covid, περισσότερα τροχαία και πνιγμοί…

Π. Δαρειώτης: «Το ασθενοφόρο μπορεί να είναι χρώματος κίτρινο, αλλά δεν είναι ταξί»

Όσο επιστρέφουμε σε ρυθμούς καθημερινότητας με τα μέτρα να αίρονται, πολλοί είναι οι κλάδοι που ενώ μέχρι χθες είχαν να αναμετρηθούν μόνο με την πανδημία και τα περιστατικά της, στο σήμερα πλέον, εκτός από την πανδημία επέστρεψαν και τα προ covid ζητήματα. «Ξαναγυρίσαμε σε μία καθημερινή ρουτίνα», αναφέρει χαρακτηριστικά στη εφημερίδα ΜΑΓΝΗΣΙΑ ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Παναγιώτης Δαρειώτης.

Περιστατικά εκτός κορωνοϊού

Με την άρση των μέτρων και τον κόσμο ολοένα και περισσότερο να επιστρέφει στους ρυθμούς της κανονικής του ζωής, όπως ήταν πριν την πανδημία έτσι και οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ καλούνται να αντιμετωπίσουν ξανά περιστατικά εκτός του κορωνοιού. «Δυστυχώς έχουμε να κάνουμε με πνιγμούς», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Δαργειώτης. Όσο μπαίνουμε για τα καλά στο καλοκαίρι, με τον υδράργυρο να αγγίζει το κόκκινο, ο κόσμος καταφεύγει στις παραλίες με αποτέλεσμα όμως οι πνιγμοί να αυξάνονται.
Ταυτόχρονα, επίσης στα καθημερινά περιστατικά ανήκουν και τα τροχαία, σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Εργαζομένων του ΕΚΑΒ, εφόσον ο κόσμος κυκλοφορεί περισσότερο με το αμάξι του, καθώς και τα παθολογικά και καρδιολογικά περιστατικά.

«Το ασθενοφόρο μπορεί να είναι
χρώματος κίτρινο αλλά …δεν είναι ταξί»

Ο κ. Δαρειώτης αναφέρθηκε εντόνως και στο ζήτημα του τηλεφώνου στο «166» ακόμα και για περιστατικά που δεν χρήζουν ασθενοφόρου. Πολλές φορές, ενώ η διακομιδή των ασθενών στο νοσοκομείο μπορεί να γίνει και με άλλο τρόπο οι πολίτες ζητούν να έρθει το ασθενοφόρο στερώντας το μάλιστα από άλλα περιστατικά που το χρειάζονται περισσότερο. «Το ασθενοφόρο μπορεί να είναι χρώματος κίτρινο, αλλά δεν είναι ταξί», δηλώνει με σκοπό να νουθετήσει τους πολίτες να αποφύγουν τα άσκοπα τηλεφωνήματα.

«Με τις άδειες θα υπάρχει ένα
ασθενοφόρο λιγότερο σε κάθε βάρδια»

Αναφέρθηκε και στις επερχόμενες άδειες των εργαζομένων, οι οποίες είχαν απαγορευτεί από τον περασμένο Οκτώβριο και οι οποίες ξεκίνησαν από τις 5 Ιουλίου. Δήλωσε ότι έτσι κι αλλιώς η κατάσταση μέσα στην πανδημία «ήταν οριακή» με την επάρκεια του προσωπικού, κάτι το οποίο θα δυσκολέψει την κατάσταση αυτομάτως λόγω αδειών, γεγονός όμως που οι ίδιοι το περιμένουν πώς και πώς καθώς το έχουν ανάγκη. Σύμφωνα με τον κ. Δαρειώτη κατά τη διάρκεια της πανδημίας υπήρχαν 50 άτομα με την ενίσχυση των επικουρικών, ενώ τώρα με τις άδειες θα υπάρχουν 45 άτομα να εξυπηρετούν την κίνηση και τα περιστατικά. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «θα υπάρχει ένα ασθενοφόρο λιγότερο σε κάθε βάρδια. Τέσσερα το πρωί και το απόγευμα, και τρία τη νύχτα».

Λιγότερα περιστατικά covid

Αισιόδοξες ήταν οι δηλώσεις του Προέδρου των Εργαζομένων του ΕΚΑΒ για τις διακομιδές στο νοσοκομείο περιστατικών κορωνοιού, καθώς μειώθηκαν αισθητά. Εν μέσω πανδημίας τα περιστατικά έφταναν από οκτώ έως και δώδεκα ημερησίως, ενώ τώρα είναι μηδενικά μέχρι τέσσερα.
Ταυτόχρονα όμως, ο κ. Δαρειώτης ανέφερε ότι άλλαξε και ο μέσος όρος ηλικίας σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. «Μέσα στην πανδημία είχαμε και νεαρούς, ηλικίας 30 έως 35 ετών, ενώ τώρα τα περισσότερα περιστατικά είναι ηλικίας 60 ετών και άνω». Μάλιστα, τα περιστατικά αυτά ανέφερε ότι ως επί το πλείστον ήταν άτομα που δεν είχαν εμβολιαστεί ή είχαν προλάβει να κάνουν μόνο την πρώτη δόση, αλλά δεν είχαν προλάβει να κάνουν τη δεύτερη, και άρα να αναπτύξουν αντισώματα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.