Βόλος: Πέρασαν το κατώφλι της Εισαγγελίας Βόλου για δυναμιτάκι σε σχολείο εν ώρα μαθήματος

Διευθυντής σχολείου και μαθητές με τους γονείς τους-Καταγγελία καθηγήτριας που φέρεται να τραυματίστηκε

Στην Εισαγγελία Ανηλίκων Βόλου κατέληξαν δύο ανήλικοι μαθητές Λυκείου του Βόλου με τους γονείς τους, καθώς και ο διευθυντής του σχολείου, με αφορμή δυναμιτάκι (γουρούνα) που έριξαν σε αίθουσα διδασκαλίας την ώρα του μαθήματος, και είχε ως αποτέλεσμα η καθηγήτρια που παρέδιδε μάθημα να καταλήξει στο νοσοκομείο με πρόβλημα στα μάτια από την έκρηξη και τον καπνό με την έντονη οσμή, ενώ οι άλλοι μαθητές της τάξης βγήκαν εκτός αίθουσας, καθώς αισθάνθηκαν δυσφορία και δύσπνοια.
Όλα έγιναν εντός του Ιουνίου, σε Λύκειο του Βόλου, όταν ένας μαθητής άργησε να πάει στο μάθημα και η καθηγήτρια δεν τον δέχτηκε και του είπε να περάσει έξω από την τάξη και θα πάρει απουσία.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ο νεαρός, με άλλους δύο συμμαθητές του άλλων τμημάτων που επίσης δεν βρισκόταν στο μάθημα, φέρονται ότι πήγαν και έριξαν στην αίθουσα (στο κενό που υπήρχε κάτω από την πόρτα) που γινόταν το μάθημα, ένα δυναμιτάκι τύπου «γουρούνα» που είναι μεγαλύτερο και προκαλεί μεγαλύτερη έκρηξη, βγάζοντας αρκετό καπνό.

Από την δυνατή έκρηξη τραυματίστηκε η καθηγήτρια, που βρισκόταν κοντά στην πόρτα, καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα στα μάτια και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Τα άλλα παιδιά της τάξης βγήκαν από την αίθουσα, καθώς αισθάνθηκαν δυσφορία και δύσπνοια, διότι τα συγκεκριμένα δυναμιτάκια προορίζονται για ανοιχτό χώρο και όχι για αίθουσες.
Οι τρεις ανήλικοι «δράστες» κλήθηκαν στο γραφείο του διευθυντή, αρνήθηκαν ότι το έκαναν αυτοί και ο διευθυντής δεν τους τιμώρησε, παρά δέχτηκε τη δικαιολογία τους.
Βλέποντας η καθηγήτρια ότι δεν αποδίδεται σύμφωνα με την ίδια, δικαιοσύνη, έκανε καταγγελία στην Εισαγγελία Ανηλίκων και η εισαγγελέας κάλεσε τους μαθητές και τον διευθυντή του σχολείου. Μάλιστα σύμφωνα με την καταγγελία, ο ένας από τους γονείς των παιδιών φέρεται να απείλησε τον διευθυντή ότι αν έδινε αποβολή στον γιο του θα έκανε αγωγή σε βάρος του.
Όπως αναφέρουν διασταυρωμένες πληροφορίες, στο γραφείο της εισαγγελέως πήγαν οι δύο μαθητές με τους γονείς τους, ο τρίτος δεν ανταποκρίθηκε και ο διευθυντής του σχολείου.
Η εισαγγελέας τους επέπληξε για την πράξη τους, τόνισε ότι υπήρχε κίνδυνος σοβαρότερου τραυματισμού και «κατακεραύνωσε» τον διευθυντή ότι με την ανοχή των εκπαιδευτικών και τη μαλθακότητα που δείχνουν, γίνονται θύματα των μαθητών.
Η εισαγγελική λειτουργός απηύθυνε αυστηρές συστάσεις και στους γονείς των δύο μαθητών, που υποστήριξαν ότι το ίδιο πράττουν και άλλοι μαθητές του σχολείου που παραμένουν ατιμώρητοι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.