Στον δρόμο βγήκαν σήμερα εργαζόμενοι, φοιτητές, μέλη συλλόγων και συνδικάτων προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το νέο εργατικό νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση στην Βουλή. Το ραντεβού για την απεργιακή συγκέντρωση είχε δοθεί στις 11,30 στην Πλατεία Ελευθερίας με τους απεργούς να υποδέχονται και τους αγρότες του Πηλίου, που με τα αγροτικά τους οχήματα κατέφθασαν στον Βόλο και πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία, ζητώντας στήριξη από την πολιτεία, λόγω των τεράστιων ζημιών που υπέστησαν από τις πλημμύρες.
Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου “Μήτσος Παπαρήγας” κ. Γιώργος Κουτσινάρης σε δήλωσή του για τους λόγους της απεργιακής συγκέντρωση εξήγησε ότι “η σημερινή κινητοποίηση γίνεται για το αντεργατικό έκτρωμα του νόμου Γεωργιάδη που σήμερα μπαίνει στη Βουλή για ψήφιση, ένας νόμος που ελαστικοποιεί τις ήδη ελαστικές σχέσεις εργασίας, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και γενικότερα δίνει την ευκαιρία στους εργοδότες να ξεζουμίζουν ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους. Δυστυχώς η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Βόλου δεν πήραν απόφαση για απεργία ούτε καν για στάση εργασίας. Το Συνδικάτο Μετάλλου Μήτσος Παπαρήγας πήρε απόφαση για 4ωρη στάση εργασίας 11-3 και συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση”.
Ωστόσο, οι απεργοί βρέθηκαν στη σημερινή κινητοποίηση και για άλλους δύο λόγους. “Σήμερα, βρισκόμαστε εδώ και για άλλους δύο λόγους. Στον κλάδο του μετάλλου το τελευταίο διάστημα τα εργατικά δυστυχήματα έχουν γίνει πολύ συχνό φαινόμενο. Τον τελευταίο ενάμιση μήνα θρηνούμε τρεις μεταλλεργάτες από τις βιομηχανίες της περιοχής μας.
Ο δεύτερος λόγος είναι ότι και με τις πυρκαγιές και με τις πλημμύρες είδαμε ξεκάθαρα ότι και η κυβέρνηση και η τοπική αυτοδιοίκηση αδιαφορούν και είναι ανίκανες να διασφαλίσουν τη ζωή και τη περιουσία του λαού”, σημείωσε ο κ. Κουτσινάρης.
Οι φορείς, οι εργαζόμενοι, τα σωματεία και τα συνδικάτα απαιτούν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που ανατρέπει τα εργασιακά, ζητούν άμεσα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων, άμεσα μέτρα στήριξης των πλημμυροπαθών και 100% αποζημιώσεις για τις ζημιές.
Μετά τη συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ στην πορεία για τα εργασιακά συμμετείχαν και οι αγρότες που ενώθηκαν με τους απεργούς.
Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου