Βόλος: Συγκλονίζει ο Διονύσης Λεϊμονής- Η κόρη του διασώθηκε από το σιδηροδρομικό δυστύχημα

«Αισθάνομαι τυχερός, αλλά πιάνω τον εαυτό μου να θρηνεί»

Ολοένα και περισσότερες είναι οι ιστορίες που αναδεικνύονται από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα με ανθρώπους που κατάφεραν και επέζησαν και εξιστορούν το βίωμά τους. Μέσα στους διασωθέντες του δυστυχήματος και η κόρη του Διονύση Λεϊμονή, εκπαιδευτικού στον Βόλο, γνωστού για τη δράση του με τη συγγραφή λογοτεχνικών έργων και την επιμέλεια και κριτική έργων για παιδιά και ενήλικες. Μάλιστα, ο Διονύσης Λεϊμονής παρουσίασε για χρόνια τη λογοτεχνική ραδιοφωνική εκπομπή «Μιλάμε για το βιβλίο» στο Ράδιο ΕΝΑ.

 

 

Ο Διονύσης Λεϊμονής μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή για τα όσα βίωσαν ως οικογένεια και για τις στιγμές που έζησε η κόρη του Κυριακή στην τραγική αμαξοστοιχία.

«Τα αισθήματα είναι ανάμεικτα. Αισθάνομαι τυχερός, αλλά πιάνω τον εαυτό μου να θρηνεί σαν να ήμουν ο άτυχος της υπόθεσης. Η κόρη μου μας πήρε έντρομη κλαίγοντας. Δεν είχε καταλάβει τι είχε γίνει γιατί ήταν στο 7ο βαγόνι. Τρομοκρατηθήκαμε αλλά δεν θέλαμε να το δείξουμε. Εκείνη προσπαθούσε να δώσει κουράγιο σε εμάς και εμείς σε εκείνη», επεσήμανε μεταξύ άλλων και τόνισε ότι οι επιβάτες του 7ου βαγονιού αισθάνθηκαν μόνο κραδασμούς και βγήκαν κανονικά από τις πόρτες, βιώνοντας όμως έναν απόλυτο εφιάλτη.

«Ήταν απόλυτο σκοτάδι, δεν ήξεραν τι γίνεται, έβλεπαν μπροστά τους φωτιά, άκουγαν φωνές, σκουντούσαν και έβλεπαν πεθαμένους που είχαν εκτοξευθεί και καμένους ανθρώπους», τόνισε ο κ. Λεϊμονής.

Ο ίδιος σημείωσε πως άμεσα ενημερώθηκαν από την 19χρονη κόρη του ότι συνέβη το δυστύχημα, βρήκε τον σάκο της και βγήκε έξω από το βαγόνι. «Δεν είχε χτυπήσει, της είπαν εκείνη την ώρα ότι θα έρθουν λεωφορεία για να συνεχίσουν το ταξίδι. Στην αρχή δεν βάλαμε καν στο μυαλό μας για σύγκρουση τρένων», ανέφερε.

Συνέχισε λέγοντας «μας έστειλε ένα μήνυμα η Κυριακή ότι ξεκινάνε από τον Παλαιοφάρσαλο, επειδή ήταν μισή ώρα σταματημένοι, γιατί είχαν ένα πρόβλημα, τους είπαν ότι λύθηκε το θέμα και συνέχισαν και 12:35 θα φτάσουν στη Θεσσαλονίκη. Σε δέκα λεπτά μας πήρε έντρομη, της είπαμε να παρατήσει τον σάκο της, τελικά ο σάκος ήταν παρατημένος στα σκαλοπάτια της εξόδου. Μέχρι να αρχίσουν οι μεταδόσεις τηλεφωνιόμασταν κάθε δέκα λεπτά. Της λέγαμε να είναι με κόσμο, να μην είναι μόνη της, βιώνοντας αυτή την τραγωδία. Μας είπε ότι ήταν μια νεκρή γυναίκα δίπλα της και είπαμε, γιατί νομίζαμε ότι ίσως ήταν ένα βραχυκύκλωμα, ότι ίσως υπάρχει μόνο ένα θύμα. Που να φανταστούμε ότι είναι αυτό το πολύνεκρο δυστύχημα και μέχρι που μπήκε και στο λεωφορείο η Κυριακή πίστευε ότι κάνει έγινε με τα καλώδια».

Η 19χρονη κοπέλα, όπως μετέφερε ο πατέρας της τρομοκρατήθηκε όταν είδε το πλήθος των γονιών και συγγενών στον ΟΣΕ Θεσσαλονίκης, εκεί όπου κατέληξαν τα λεωφορεία που μετέφεραν αρκετούς επιβάτες από το σημείο του δυστυχήματος.

Η Κυριακή, με την παρότρυνση των γονιών της, εκείνο το βράδυ το πέρασε στο σπίτι μιας φίλης της, καθώς από σοκ και τον τρόμο δεν ήθελε να μείνει μόνη.

«Το πρωί που ξύπνησε κατάλαβε που βρισκόταν και τι έγινε μέσα στο τρένο. Είναι στιγμές μας λέει η Κυριακή που παρακολουθώ μια ιστορία που δεν ήμουν μέσα εγώ. Νομίζει ότι ήταν σε όνειρο», λέει ο πατέρας της και δεν διστάζει να εκφράσει την αγωνία του για το αύριο και τα τραύματα που θα αφήσει στις ψυχές όσων σώθηκαν.

«Τώρα από δω και πέρα τι θα γίνει. Θα πάρει μέρες και δεν ξέρω πως θα απαλυνθούν οι πληγές.  Είμαι από τους τυχερούς της υπόθεσης. Αύριο όμως θα είμαι; Συμμετέχουμε όλοι στο δράμα των οικογενειών και ανησυχούμε για το μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λεϊμονής, ο οποίος σε άλλες του δηλώσεις τόνισε ότι η  Κυριακή πήγε να βγάλει εισιτήριο για το 5ο βαγόνι αλλά δεν πρόλαβε γιατί έπεσε το ίντερνετ και ο αδελφός της την παρότρυνε να πάει στο 7ο που είναι πιο ασφαλές.

 

Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.