Βόλος: Τα καλαθάκια της…. ντροπής

Στον εμπορικότερο δρόμο της πόλης

Εικόνες ντροπής συναντά κανείς νωρίς το απόγευμα στο κέντρο του Βόλου και πιο συγκεκριμένα στην οδό Ερμού, στον εμπορικότερο δρόμο της πόλης. Τα καλαθάκια σκουπιδιών είναι υπερχειλισμένα, με αποτέλεσμα να σκουπίδια να γεμίζουν το πλακόστρωτο μπροστά από τα μαγαζιά που ετοιμάζονται να ανοίξουν για το απόγευμα.

Αυτή η εικόνα της πόλης καταγράφηκε χθες από τον φακό του magnesianews.gr, όμως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Όλο το καλοκαίρι, γύρω στις 5 το απόγευμα η κατάσταση είναι ακριβώς η ίδια. Εν τω μεταξύ εκείνη την ώρα στην περιοχή – Ερμού με Σπυρίδη- τριγυρνούν συνεχώς τουρίστες, που έρχονται από τα κρουαζιερόπλοια και αντικρίζουν αυτό το θέαμα.

Προφανώς γι’ αυτή την εικόνα φταίνε πολλοί. Οι πολίτες, που βλέπουν ότι τα καλαθάκια είναι γεμάτα και συνεχίζουν να στοιβάζουν τα σκουπίδια τους και δεν κρατούν τα σκουπίδια τους μέχρι να βρουν ένα άδειο καλαθάκι αλλά και ο Δήμος Βόλου που με κάποιο τρόπο θα έπρεπε να προνοήσει ώστε να είναι πάντα καθαρά τα καλαθάκια απορριμμάτων ιδίως στον πιο πολυσύχναστο και εμπορικό δρόμο της πόλης.

Καλές οι καμπάνιες για τον τουρισμό, καλά τα φωτάκια, τα λουλουδάκια και ότι άλλο ομορφαίνει την πόλη, αλλά η καθαριότητα όπως λέει και η λαϊκή ρήση είναι η μισή αρχοντιά. Και στην προκειμένη περίπτωση η αρχοντιά μας είναι ανύπαρκτη…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.