Βόλος: Θείος και ανιψιός, ήταν επί τρεις ημέρες σε καρότσα φορτηγού πιστεύοντας ότι πάνε Γερμανία!

Προκαταρκτική για την μεταφορά των μεταναστών στην Ελλάδα.

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η εισαγγελέας υπηρεσίας, για το περιστατικό της παράνομης μεταφοράς του ανήλικου από τη Συρία και του θείου του σε καρότσα φορτηγού από την Τουρκία, που εντοπίστηκαν στο τελωνείο Βόλου το πρωί της Τρίτης.
Η εισαγγελέας υπηρεσίας θα αναμένει το αποτέλεσμα της προκαταρκτικής προκειμένου να αποφασίσει αν θα ασκήσει δίωξη κατά του 32χρονου Αλβανικής καταγωγής οδηγού, που δεν φαίνεται να έχει εμπλοκή στην υπόθεση και ο οποίος στο μεταξύ αφέθηκε ελεύθερος, ενώ παραμένουν κατασχεμένα το φορτηγό αυτοκίνητο και δύο κινητά τηλέφωνα που είχε πάνω του.

Ο 32χρονος, όπως προκύπτει από τη δικογραφία, είναι Αλβανικής καταγωγής, ήρθε στην Ελλάδα από παιδί και σήμερα διατηρεί μεταφορική εταιρία με έδρα τις Σέρρες. Η επιχείρηση είναι οικογενειακή και δουλεύουν εκεί με τον αδελφό του.

Ο οδηγός με το φορτηγό του, μπήκε στην Τουρκία το περασμένο Σάββατο, φόρτωσε βιομηχανικά είδη με προορισμό βιομηχανία του Βόλου και της περιοχής Αθηνών. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε μέσω Αδριανούπολης στα σύνορα με την Ελλάδα, πέρασε από έλεγχο από το τουρκικό τελωνείο και έμεινε στη γειτονική χώρα για να διανυκτερεύσει στο αυτοκίνητο.
Σύμφωνα με τον 32χρονο, προτίμησε να μην πάει σε πάρκινγκ που υπάρχει πρόβλημα με τους μετανάστες, αλλά σε ένα βενζινάδικο που ήταν ανοιχτό όλη τη νύχτα.

Το πρωί της Κυριακής ξεκίνησε και αφού πέρασε τα σύνορα της Ελλάδας, όπου έγινε έλεγχος στο φορτηγό με κάμερα και αφού πέρασε και διανυκτέρευσε στις Σέρρες (γιατί οι υπηρεσίες ήταν κλειστές), το πρωί της Δευτέρας έφτασε στο Τελωνείο Βόλου.

Τρεις μέρες στην καρότσα!
Εκεί το φορτηγό αυτοκίνητο ζυγίστηκε και διαπιστώθηκε μετατόπιση του φορτίου, οπότε οι τελωνειακοί του είπαν ότι αφού ξεφόρτωνε τα προϊόντα στην τοπική βιομηχανία έπρεπε να γίνει νέα στοίβαξη, για να μην έχει πρόβλημα στο υπόλοιπο του ταξιδιού.

Όταν ο υπάλληλος του Τελωνείου πήγε στην υπηρεσία για να δώσει τα χαρτιά στον 32χρονο, ο οδηγός άκουσε φωνές από τον χώρο της καρότσας. Αμέσως φώναξε τον τελώνη, του είπε τι έγινε, ο ίδιος ενημέρωσε το Λιμενικό και στη συνέχεια αφαιρέθηκε η μολυβδοσφραγίδα (που δεν ήταν παραβιασμένη) άνοιξε ο χώρος φόρτωσης και εντοπίστηκαν οι δύο παράτυποι μετανάστες (ένας 15χρονος και ο 37χρονος θείος του) που βρισκόταν επί τρεις ημέρες στην καρότσα και νόμιζαν ότι έφτασαν στη Γερμανία!

Τελικά, διαπιστώθηκε ότι οι λαθρέμποροι επιβίβασαν τους δύο πολίτες τρίτων χωρών στην καρότσα του φορτηγού, σκίζοντας με μαχαίρι τους ιμάντες της τέντας, την οποία στερέωσαν ξανά με «παραμάνες», για να μη φύγει στο δρόμο και ο οδηγός αντιληφθεί τους μετανάστες…
Έτσι, το φορτίο φαινόταν ότι δεν είχε παραβιαστεί, ενώ τους δύο ανθρώπους δεν έπιασαν οι έλεγχοι των Τελωνείων των δύο χωρών, ούτε και οι υπέρυθρες κάμερες των Ελληνικών αρχών.

Τελικός προορισμός των δύο μεταναστών ήταν η Γερμανία, αλλά τελικά κατέληξαν στη Διεύθυνση Αστυνομίας για να κινηθούν οι διαδικασίες διοικητικής απέλασης, ενώ δεν ασκήθηκε δίωξη σε βάρος τους.
Μετά τη διενέργεια της προκαταρκτικής που ανατέθηκε σε πταισματοδίκη ο 32χρονος οδηγός του φορτηγού που φαίνεται ότι δεν είχε συμμετοχή στη μεταφορά των δύο ανθρώπων, αφέθηκε ελεύθερος, μέχρι να ολοκληρωθεί η προκαταρκτική και να αποφασιστεί αν θα ασκηθεί δίωξη σε βάρος του, ενώ παραμένουν κατασχεμένα το φορτηγό αυτοκίνητο και δύο κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή του, τα οποία θα του αποδοθούν ξανά, αν η υπόθεση μπει στο αρχείο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.