Βόλος: Το πρώτο δημόσιο νοσοκομείο που αποκτά ψηφιακό χειρουργείο! (φωτογραφίες)

Σήμερα τα εγκαίνια μιας Πανελλαδικής πρωτοπορίας για το «Αχιλλοπούλειο»

Μια Πανελλαδική πρωτοπορία θα καταγράψει σήμερα η ιστορία, για το «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου, που αποκτά νέα αίθουσα ψηφιακού χειρουργείου, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και πλέον θα είναι το μόνο κρατικό νοσοκομείο στη χώρα που διαθέτει τέτοια αίθουσα και σύγχρονο εξοπλισμό.
Σήμερα θα γίνουν τα εγκαίνια του ψηφιακού χειρουργείου και ο διοικητής του Νοσοκομείου Ματθαίος Δραμητινός δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Ράδιο Ένα», ότι πρόκειται για ένα μεγάλο και πρωτοπόρο σχέδιο που υπήρχε και μπόρεσε να υλοποιηθεί, μάλιστα σχετικά γρήγορα.

Με συμμετοχή ερευνητών
και γιατρών απ΄όλο τον κόσμο!

Σύμφωνα με το διοικητή, η ύπαρξη του ψηφιακού χειρουργείου, θα αναβαθμίσει κατά πολύ τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, με εντελώς μοντέρνες μεθόδους, της επικοινωνίας ανάμεσα στους γιατρούς, με το υλικό που θα ψηφιοποιείται, η επέμβαση θα μπορεί να μεταδοθεί παγκόσμια, ενώ θα μπορούν να συμμετάσχουν άλλοι χειρουργοί και ερευνητές από τον υπόλοιπο κόσμο.
Ο κ. Δραμητινός τόνισε ότι ήδη ξεκίνησαν να γίνονται κάποιες πρωτοπόρες επεμβάσεις και η Διοίκηση έχει σκοπό προς αυτή την κατεύθυνση, να στείλει το Νοσοκομείο Βόλου, αρκετά μπροστά.

Οι πρώτες κλινικές

Ο διοικητής ανέφερε ότι στη σύμβαση με την ανάδοχη εταιρία, υπήρχε και το θέμα της εκπαίδευσης γιατρών και ειδικών νοσηλευτών, που ολοκληρώθηκε, και το χειρουργείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τουλάχιστον από την Ορθοπεδική και Ουρολογική Κλινική, ενώ ήδη άρχισαν να προγραμματίζονται χειρουργεία στη συγκεκριμένη αίθουσα. «Σκοπός μας είναι οι εφαρμογές αυτές να περάσουν και σε άλλες χειρουργικές ειδικότητες, ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερη ποιότητα, η παρεχόμενη χειρουργική υπηρεσία», επισήμανε ο κ. Δραμητινός.

Νέος υπέρηχος

Για σήμερα Τετάρτη έχουν προγραμματιστεί και τα εγκαίνια του νέου υπέρηχου, που είναι ότι πιο μοντέρνο υπάρχει, τεχνολογίας 2019, με νέες τεχνικές, ο οποίος ήδη έχει μπει σε χρήση.
Όπως ανέφερε, με τις νέες τεχνικές ελαστογραφίας, που είναι πολύ μοντέρνες, βοηθούν πάρα πολύ σε εξετάσεις ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το ήπαρ και διάφορους άλλους ιστούς.

Αναβαθμίζεται ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός

Πριν την τελετή εγκαινίων του χειρουργείου και του υπέρηχου, θα υπογραφούν οι συμβάσεις για ακόμη τρία έργα που θα υλοποιηθούν μέσω του ΕΣΠΑ.
Ο κ. Δραμητινός ανέφερε ότι πρόκειται για τη σύμβαση με ανάδοχο για μαγνητικό τομογράφο, έργο του Π.Δ.Ε. 2017, αξίας 900.000 €, που θα λειτουργήσει μέσα σε δυο μήνες, την προμήθεια αναπνευστήρων για τη ΜΕΘ, τη συμβασιοποίηση για το νέο ψηφιακό ακτινολογικό, αξίας 250.000 €, που θα λειτουργήσει σε ένα δίμηνο και
την αναβάθμιση όλων των χειρουργικών εργαλείων του Αχιλλοπούλειου, ύψους 100.000 ευρώ
«Θα γίνει απόλυτη αναβάθμιση στα χειρουργεία, σε μηχανήματα και νέες τεχνικές, στήνουμε το ακτινολογικό με ψηφιακό ακτινολογικό και μαγνητικό τομογράφο, μιλάμε δηλαδή για αλλαγή του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού σε ποσοστό 80%», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δραμητινός.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.