Βόλος: Υψηλή η κίνηση στα κρεοπωλεία με την έναρξη του νέου lock down

Από την αρχή της εβδομάδας ωστόσο, επικρατεί ηρεμία

Υψηλή ήταν η κίνηση στα κρεοπωλεία του Βόλου την Παρασκευή και το Σάββατο, που ξεκίνησε η νέα καραντίνα, παρόλο που ήξερε ο κόσμος ότι τα κρεοπωλεία δεν θα κλείσουν, ενώ από την αρχή της εβδομάδας επικρατεί ηρεμία.
Ο Αντώνης Κανελλόπουλος πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Βόλου μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, και τόνισε ότι το ωράριο λειτουργίας των κρεοπωλείων είναι συνεχές μέχρι τις 4 το απόγευμα και την Παρασκευή από τις 8 το πρωί ως τις 7 το βράδυ, μετά και την απαγόρευση της κυκλοφορίας που θα ισχύει από τις 9 το βράδυ.

Σταθερές οι τιμές

Οι τιμές στο κρέας είναι σταθερές, όπως και πριν την πανδημία, ενώ υπάρχει επάρκεια προϊόντων και η κατάσταση είναι ομαλή.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κλάδου, η κίνηση στα κρεοπωλεία του Βόλου είχε ομαλοποιηθεί από τον Σεπτέμβριο μέχρι την ανακοίνωση της νέας καραντίνας, με απώλειες το καλοκαίρι από το ότι δεν δούλεψε ο τουρισμός και τα εστιατόρια στα τουριστικά μέρη. Κρεοπωλεία που στήριζαν σε μεγάλο βαθμό τον τζίρο τους στα συγκεκριμένα καταστήματα υπέστησαν μεγάλες απώλειες.
Οι επιπτώσεις που έφερε ο κορωνοϊός στην οικονομία είναι ορατές σε όλα τα επαγγέλματα και οι κρεοπώλες είναι από τους τυχερούς της κατάστασης, γιατί δεν έκλεισαν, ωστόσο έχουν απώλειες, από τη μικρότερη κίνηση.
Επειδή οι κρεοπώλες δουλεύουν ανελλιπώς και σε περιόδους καραντίνας, έχουμε δει τους κινδύνους που υπάρχουν για την υγεία, είδαμε ανθρώπους να νοσούν και χρειάζεται προσοχή και υπευθυνότητα απ’ όλους, τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.