Βόλος: «Ζωντάνεψε» επιχειρηματικά το πρώην εργοστάσιο της «ΚΟΝΤΙ»

Απ΄την εταιρεία «LYKOMITROS STEEL», που επεκτάθηκε και προσέλαβε ήδη τους πρώτους νέους εργαζόμενους

Πνοή και …ζωντάνια σε ένα κλειστό ως πρόσφατα κτίριο στη Β ΒΙΠΕ Βόλου, καθώς και δουλειά σε αρκετές δεκάδες εργαζόμενους, έδωσε εδώ και λίγες ημέρες η εταιρεία «LYKOMITROS STEEL», που ζήτησε και έλαβε προς χρήση, τις εγκαταστάσεις της πρώην ΚΟΝΤΙ. Επεκτείνοντας ουσιαστικά τις δραστηριότητές της από το χώρο του εργοστασίου που βρίσκεται ήδη στη Σπαρτιά Σέσκλου, με τις επιτυχημένες εργασίες στον τομέα των μεταλλικών κατασκευών, η εταιρεία έχοντας πλήθος παραγγελιών και δραστηριοτήτων, θέλησε να δώσει παράλληλα, μια επιπλέον δόση ανάπτυξης στην περιοχή, αξιοποιώντας τους χώρους που βρίσκονται στην Β΄ ΒΙΠΕ Βόλου, εκεί όπου δραστηριοποιούνταν η ΚΟΝΤΙ και μετέπειτα η ArcelorMittal Construction, μέχρι και το κλείσιμο των συγκεκριμένων βιομηχανιών. Το γεγονός της νέας επένδυσης, επιβεβαίωσε στη «ΜΑΓΝΗΣΙΑ», στέλεχος της διοίκησης της εταιρείας, η οποία απασχολεί ήδη στο πρώτο της εργοστάσιο, πάνω από εκατό άτομα προσωπικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νέο χώρο έχουν γίνει, ενώ συνεχίζονται σε κάποιες περιπτώσεις να γίνονται, προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού, τόσο άμεσα στην εταιρεία, όσο και μέσω εργολάβου που ανέλαβε έργο μέσω της εταιρείας, ενώ πιθανολογείται ότι και σε αυτή την περίπτωση, και σε πλήρη ανάπτυξη, τα απασχολούμενα άτομα θα ξεπεράσουν κατά πολύ τον αριθμό του πρώτου εργοστασίου.

Η εταιρεία

Η LYKOMITROS STEEL χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στην παγκόσμια αγορά των μεταλλικών κατασκευών και υλοποιεί έργα υψηλών απαιτήσεων, με πλατφόρμες και εξέδρες γεώτρησης (χερσαίες, θαλάσσιες, ερήμου), έργα πολιτικού μηχανικού όπως κτίρια, εγκαταστάσεις αεροδρομίων, αθλητικές εγκαταστάσεις, εμπορικά κέντρα, νοσοκομεία, κέντρα logistics, πάρκινγκ & ειδικά project, υποδομές όπως γέφυρες οδοποιίας-σιδηροδρομικές γέφυρες, ενέργειας όπως σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής, έργα πετρελαίου & φυσικού αερίου, αλλά και βιομηχανίας, όπως διακίνηση υλικών (μεταφορικές ταινίες), γερανογέφυρες κα. Μάλιστα, η εταιρεία είναι πιστοποιημένη κατά: ISO 9001:2008: Μελέτη, κατασκευή και ανέγερση μεταλλικών κατασκευών. EN 1090-2: Κατασκευή δομημάτων από χάλυβα και από αλουμίνιο – απαιτήσεις ποιότητας για τη σήμανση CE και ISO 3834-2: Απαιτήσεις ποιότητας για τη συγκόλληση μεταλλικών υλικών με τήξη.
Οι εγκαταστάσεις που λειτουργεί ήδη, είναι τεχνολογικά προηγμένες και στη διαδικασία παραγωγής χρησιμοποιούνται μηχανές υψηλού βαθμού αυτοματοποίησης ώστε να διασφαλίζεται η υψηλή και εγγυημένη ποιότητα των προϊόντων μας. Η επαγγελματική δραστηριοποίηση του κ. Βασίλειου Λυκομήτρου στον κλάδο των μεταλλικών κατασκευών ξεκίνησε το 1983. Είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες μεταλλικών κατασκευών στην Ελλάδα. Η εμπειρία στην υλοποίηση έργων που συσσώρευσε με την πάροδο των ετών, έχοντας θητεύσει σε διάφορα διοικητικά και τεχνικά πόστα, αποτέλεσε τον θεμέλιο λίθο για την ίδρυση της LYKOMITROS STEEL Α.Ε. το 2006. Στην εταιρεία αντιπρόεδρος είναι ο κ. Χρ. Λυκομήτρος πολιτικός μηχανικός και Διευθυντής παραγωγής, ο κ. Ευάγγελος Λυκομήτρος επίσης πολιτικός μηχανικός.

Η εταιρεία έχει στο ενεργητικό της εξαγωγές σε χώρες, όπως Γερμανία, Βρετανία, Κύπρος, Συρία, Γαλλία και Αυστρία

Το ανθρώπινο κεφάλαιο

Με σημαντική εμπειρία στην υλοποίηση έργων σε όλο τον κόσμο, το ανθρώπινο κεφάλαιο αποτελείται από μέλη διοικητικού προσωπικού, μηχανικούς, μελετητές, υπεύθυνους παραγωγής, υπεύθυνο συναρμολόγησης, υπεύθυνο συγκολλήσεων, υπεύθυνο διεργασιών κοπής CNC, υπεύθυνο Logistics, υπεύθυνο βαφής – αμμοβολής και δεκάδες τεχνίτες και προσωπικό ανέγερσης. Η εταιρεία βέβαια, μπορεί να προβαίνει σε προσωρινή αύξηση του προσωπικού για την εκπλήρωση συγκεκριμένων αναγκών και απαιτήσεων διαφόρων έργων. Σύμφωνα με το www.inr.gr, με δημοσίευμα του περασμένου Μαΐου, «εντυπωσιακή αύξηση πωλήσεων και υπερτριπλασιασμό των κερδών της μετά την πρόβλεψη για φόρους κατέγραψε η θεσσαλική βιομηχανία μεταλλικών κατασκευών Λυκομήτρος Steel την οικονομική χρήση Ιουλίου 2016-Ιουνίου 2017». Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές της ανάρτησης που βασίζεται και στον δημοσιευμένο ισολογισμό της εταιρείας, «η επιχείρηση ιδρύθηκε το 2006 και μετατράπηκε σε Α.Ε., από Ε.Π.Ε., τον Οκτώβριο του 2008. Οι εγκαταστάσεις της, όπως και η έδρα της, βρίσκονται στην περιοχή Άνω Σπαρτιά στο Σέσκλο Βόλου του νομού Μαγνησίας, περιλαμβάνοντας κτίρια 13.000 τ.μ., επί οικοπέδου με ακάλυπτους χώρους 40.000 τ.μ. Η μηνιαία παραγωγική της δυναμικότητα ανέρχεται σε 800-1.000 τόνους προϊόντων. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας. Κατασκευάζει χαλύβδινα κτίρια, γεωτρύπανα, πλατφόρμες και εξέδρες γεωτρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου, γερανογέφυρες και συναφή προϊόντα για τη βιομηχανία, για ενεργειακά έργα και έργα υποδομών, χρησιμοποιώντας μηχανές υψηλού βαθμού αυτοματοποίησης. Μεγάλο μέρος των ετήσιων εσόδων της, που μερικές χρονιές ανέρχεται ακόμη και σε 80%, προέρχεται από μεταλλικές και συναφείς κατασκευές για πελάτες εξωτερικού. Έχει στο ενεργητικό της εξαγωγές στις χώρες Γερμανία, Βρετανία, Κύπρος, Συρία, Γαλλία και Αυστρία.

Ένα από τα πολλά έργα που έχει αναλάβει να υλοποιήσει η εταιρία στο εξωτερικό, είναι η μεταλλική οροφή (1000 τόνοι) του Εμπορικού Κέντρου Les Halles στο Παρίσι

«Περαιτέρω βελτίωση του πακέτου προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρει»

Σύμφωνα με τον 9ο ισολογισμό της, την περίοδο Ιουλίου 2016-Ιουνίου 2017 η εταιρεία κατέγραψε έσοδα 13,64 εκατ. ευρώ έναντι 8,46 εκατ. ευρώ το προηγούμενο δωδεκάμηνο, αυξημένα κατά 61,3% (+5,18 εκατ. ευρώ). Το 99% των εσόδων της (13,50 εκατ. ευρώ) προήλθε από τη διάθεση έτοιμων και ημιτελών προϊόντων της και το υπόλοιπο 1% (0,14 εκατ. ευρώ) από εμπορικές δραστηριότητες και παροχή υπηρεσιών. Τη χρήση 2016-2017 απασχόλησε, κατά μέσον όρο, 111 εργαζόμενους, έναντι 98 την προηγούμενη χρήση. Διέθεσε για μισθούς και ημερομίσθια του διευθυντικού, διοικητικού και εργατοϋπαλληλικού προσωπικού, καθώς και για συναφείς παροχές, ασφαλιστικές εισφορές και αποζημιώσεις 2,17 εκατ. ευρώ, έναντι 2,14 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση. Τα κέρδη της προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) τη χρήση 2016-2017 αντιστοιχούν σε 22.000 ευρώ ανά εργαζόμενο, ενώ τα κέρδη της προ φόρων ήταν ίσα προς 16.965 ευρώ ανά εργαζόμενο. Για την τρέχουσα χρήση 2017-2018 αναμένει, καθώς έχει αποκτήσει τις προϋποθέσεις να απευθύνεται στην παγκόσμια αγορά, ότι ο κύκλος εργασιών της θα αυξηθεί σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα. Συνεχίζει να εστιάζει την προσοχή της, όπως αναφέρει, στην περαιτέρω βελτίωση του πακέτου των προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρει, καθώς και στη μείωση του λειτουργικού κόστους, όπου αυτό είναι δυνατόν».

Ηλ. Κουτσερής

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.