“Βόμβα” Κούγια: Δεν κατέθεσα την αλήθεια για το Koriopolis γιατί φοβόμουν! (video)

"Λίγες μέρες πριν την έναρξη της δίκης ο εισαγγελέας απέσυρε την αστυνομική μου φρουρά"

Δήλωση «βόμβα» ότι δε βοήθησε όσο θα μπορούσε το δικαστήριο στην υπόθεση των στημένων αγώνων του 2011, γνωστό και ως σκάνδαλο Koriopolis, επειδή φοβόταν, έκανε μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Πρώτη Είδηση» της ΕΡΤ1 ο γνωστός ποινικολόγος και ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Αλέξης Κούγιας.

Στην τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Κούγιας, με αφορμή την πρόσφατη απόφασή του να παραδώσει τα δελτία του ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ στην ΕΠΟ με σκοπό να αποσύρει την ομάδα του από το πρωτάθλημα της Superleague λόγω των διαιτητικών λαθών που υφίσταται και αδικούν την ομάδα του, ο κ. Κούγιας εξαπέλυσε μύδρους κατά της «συμμορίας» όπως είπε που συνεχίζει να δρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με νέα όμως «αφεντικά».

Αναφερόμενος στην εν εξελίξει δίκη για τους στημένους αγώνες του 2011, στην αποκάλυψη των οποίων πρωταγωνίστησε και ήταν βασικός μάρτυρας, ο κ. Κούγιας ομολόγησε ότι κατ’ ουσίαν παραπλάνησε το δικαστήριο και «δεν βοήθησε όσο θα μπορούσε» επειδή λίγες ημέρες πριν την έναρξη της δίκης με μία «αλλόκοτη» όπως την χαρακτήρισε απόφαση του εισαγγελέα κ. Λαΐνη αποσύρθηκε η φρουρά των αστυνομικών που είχαν αναλάβει την φύλαξή του από την Εισαγγελία Αθηνών προκειμένου να καταθέσει στις δίκες, με το αιτιολογικό ότι συνέχιζε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο. «…αποτέλεσμα ήταν στην δίκη που πήγα αναγκασμένος και φοβισμένος πραγματικά γιατί είχα να κάνω με επικίνδυνους ανθρώπους δεν βοήθησα όσο έπρεπε το δικαστήριο» δήλωσε κατηγορηματικά ο κ. Κούγιας, τη στιγμή που η εν λόγω δίκη ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και την απόφαση του δικαστηρίου.

Όπως είναι κατανοητό η κατάθεση του κ. Κούγια στην δίκη ήταν καθοριστική ώστε ίσως να απαλλαγούν ορισμένοι κατηγορούμενοι ή στο να καταδικαστούν για μικρότερης βαρύτητας αδικήματα απ’ ότι θα έπρεπε, ενώ, όπως είπε, ήταν ο μόνος πρόεδρος που τόλμησε να πάει στη δίκη, χωρίς ωστόσο να πει, όπως ομολογεί ο ίδιος, όλη την αλήθεια για την πολύκροτη αυτή υπόθεση.

Σχολιάζοντας τη σημερινή κατάσταση στο ποδόσφαιρο, για την οποία και διαμαρτύρεται, λόγω της αντιμετώπισης που έχει η ΑΕΛ, ο κ. Κούγιας υπογράμμισε: “Αυτοί που αποδυναμώθηκαν για ένα διάστημα, επανήλθαν δριμύτεροι με τη δικαιολογία να ανατρέψουμε το καθεστώς του Μαρινάκη, να καταστρέψουμε το καθεστώς του Ολυμπιακού. Πήραν λοιπόν οι άλλοι οι «καινούριοι» αυτούς τους ίδιους παράγοντες (που δικάζονται στο koriopolis), τον Μητρόπουλο, τον Γιάννη Παπαδόπουλο που είναι όλοι καταδικασμένοι με αποφάσεις και κρίνεται η τύχη τους το επόμενο χρονικό διάστημα και τους έκαναν παράγοντες αφανείς”.

“Το ποδόσφαιρο κυριαρχείται από τους κακοποιούς”

Ερωτηθείς για το τι σκοπεύει να κάνει τελικά με την ΠΑΕ ΑΕΛ ο κ. Κούγιας δήλωσε: “Η Λάρισα είναι λαϊκό κίνημα δεν είναι μια απλή ποδοσφαιρική εταιρία. Εγώ προσωπικά θα ‘θελα να τα διαλύσω αυτή τη στιγμή τα πάντα. Να πάω να δώσω τα δελτία, να σταματήσω το πρωτάθλημα. Να διαλύσω αυτό το σαθρό καθεστώς που υπάρχει. Αυτό που γίνεται είναι δοκιμασία για οποιονδήποτε άνθρωπο έχει επάγγελμα, αξιοπρέπεια, επαγγελματική…προσωπική αξιοπρέπεια. Το ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή όπως, από το 1996 σας είπα προηγουμένως, κυριαρχείται από τους κακοποιούς. Κυριαρχείται από ιδιοκτήτες που δεν είναι ανιδιοτελείς να προσφέρουν στις ομάδες. Δεν έχουν «ψώνιο» με το ποδόσφαιρο, όπως εγώ…”

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.