Βότανα και αρωματικά φυτά στη θεραπεία για τα αυτοάνοσα νοσήματα (video)

'Έρευνα του διεθνούς φήμης Βολιώτη ερευνητή Δημήτρη Ηλιόπουλου

Με στόχο τη δημιουργία φαρμάκων από βότανα του Πηλίου ο διεθνούς φήμης Βολιώτης ερευνητής κ. Δημήτρης Ηλιόπουλος έχει ξεκινήσει έρευνα, αποτελέσματα της οποία ήδη υπάρχουν, ενώ σε βάθος μιας πενταετίας θα μπορούμε να μιλάμε για παραγωγή φαρμάκων για ανθρώπους. Η έρευνά του στοχεύει στη θεραπεία των αυτοάνοσων νοσημάτων, που εντοπίζονται πλέον περισσότερο κι από τον καρκίνο. Μάλιστα όπως σημείωσε οκ. Ηλιόπουλος η κακή διατροφή και η μόλυνση του περιβάλλοντος αυξάνουν τον κίνδυνο αυτών των ασθενειών.

Σε πέντε χρόνια φάρμακα από βότανα
Ο κ. Ηλιόπουλος επικεφαλής της έρευνας για τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων και των αρωματικών φυτών, τόνισε πως πρόκειται για έναν τομέα που έχει ιδιαίτερη απήχηση στο εξωτερικό και μεγάλη συμβολή στην έρευνα παίζουν τα ελληνικά πανεπιστήμια, αλλά και το επενδυτικό ενδιαφέρον από την Αμερική.
Ειδικότερα, ο κ. Ηλιόπουλος μιλώντας για τα αποτελέσματα της έρευνάς του τόνισε “Ήδη υπάρχουν αποτελέσματα πως μπορούμε να έχουμε καινούργια φάρμακα τα οποία προέρχονται από τα βότανα και τα αρωματικά φυτά της περιοχής μας. Σε βάθος πενταετίας θα μπορούμε να μιλάμε για παραγωγή φαρμάκων τα οποία θα μπορούν να αξιοποιηθούν από τους ανθρώπους. Καταφέραμε και είναι σε επόμενο στάδιο να φτιάξουμε φάρμακα-, που μπορούν αν χρησιμοποιηθούν από ανθρώπους. Ακόμη αυτό βρίσκεται σε αρχικά στάδια, αλλά δείχνει μια δυναμική. Μια δυναμική που υπάρχει σ’ αυτό τον τομέα και μια περιοχή που είναι ανεκμετάλλευτη. Δεν έχει γίνει καμία δουλειά ούτε στο νομό μας, ούτε στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Οι ουσίες οι οποίες απομονώνουμε βρίσκονται μέσα στα φυτά, οπότε αυτά τα φάρμακα δεν μπορούν να έχουν την ίδια δράση με το ίδιο το βότανο. Χρειάζεται προσοχή όταν λέμε βότανο ή εκχύλισμα από βότανο κι ένα φάρμακο που βγαίνει από το βότανο δεν είναι ακριβώς τα ίδια πράγματα”.

Η έρευνα και οι ασθένειες
Η έρευνα του κ. Ηλιόπουλιου επικεντρώνεται κυρίως στα αυτοάνοσα νοσήματα. “Τα αυτοάνοσα αποτελούν μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή κι από τον καρκίνο. Είναι νοσήματα που δεν τα έχουμε μελετήσει πολύ, δεν έχουμε πολύ καλές θεραπείες και προβλήματα όπως είναι η κακή διατροφή, η μόλυνση του περιβάλλοντος αυξάνουν πολύ τις ασθένειες αυτές. Ήδη υπάρχουν τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας. Σε βάθος πενταετίας θα δούμε αν τα φάρμακα μπορούν να χρησιμοποιούν από τον άνθρωπο. Το σημαντικό είναι ότι η δουλειά γίνεται εδώ στην Ελλάδα. Έχουμε στήσει εργαστήρια και υπάρχει μία εταιρεία που δουλεύουμε κι έγιναν όλα αυτά με επενδύσεις από το εξωτερικό και κυρίως από την Αμερική.
Προσπάθειά μας είναι να βγάλουμε καινούργια φάρμακα που θα βοηθήσουν όλο τον κόσμο και θα διαφημίσουν και τη Μαγνησία.
Η έρευνα γίνεται κυρίως στην Ελλάδα και συνεργαζόμαστε με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο στην Αθήνα”

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.