Βροχερό το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος-Ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή στη Μαγνησία

Τι ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ ο μετεωρολόγος κ. Φάνης Τακούδης

Σποραδικές, αλλά έντονες βροχές αναμένονται το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος σε ολόκληρη τη Θεσσαλία και τη Μαγνησία, με τη συνοδεία ανέμων, αλλά και χαμηλών για την εποχή θερμοκρασιών, σύμφωνα με τον Μετεωρολόγο κ. Φάνη Τακούδη. Ο ίδιος, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή τόνισε ότι η μέση τιμή της επόμενες ημέρες θα κυμαίνεται στους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου, αποκαρδιώνοντας τους δυνάμει εκδρομείς.

Σήμερα, Παρασκευή θα σημειωθούν βροχές σε ολόκληρη τη Μαγνησία, με τα φαινόμενα όμως να μην είναι έντονα, σε αντίθεση με την υπόλοιπη και συγκεκριμένα τη δυτική Θεσσαλία. Αναμένονται έντονες συννεφιές, με κατά τόπους βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί έως μέτριοι και ο υδράργυρος στο θερμόμετρο θα πέσει στους 18.0°C, ενώ θα φτάσει έως και τους 23.0°C.

Οι έντονες βροχές θα συνεχίσουν μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου, με τη θερμοκρασία να «κατεβαίνει» κι άλλο και να μην θυμίζει σε τίποτα το μήνα που διανύουμε. Συγκεκριμένα, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι στους 15.0°C, με τους ανέμους να είναι βόρειοι μέτριοι. Ο καιρός βελτιώνεται από το μεσημέρι και έπειτα με τη θερμοκρασία να φτάνει έως τους 23.0°C.

Παρότι θα υπάρξει βελτίωση, ο κ. Τακούδης επεσήμανε ότι δεν θα διαρκέσει πολύ, καθώς και την Κυριακή θα σημειωθούν βροχές, με σποραδικό, όμως, χαρακτήρα σε διάφορες περιοχές της Μαγνησίας. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι έως μέτριοι, με τον υδράργυρο να ανεβαίνει μέχρι τους 26.0°C.
Ο καιρός τη Δευτέρα βελτιώνεται ακόμα περισσότερο, τα φαινόμενα όμως δεν εξασθενούν πλήρως, καθώς αναμένονται αραιές συννεφιές πυκνότερες στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι έως μέτριοι με τάση εξασθένησης και η θερμοκρασία στον Βόλο θα κυμανθεί από τους 19.0°C έως τους 27.0°C.
Ο κ. Τακούδης σημείωσε ότι εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών δεν υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων, φαινόμενο που εμφανίστηκε τη Δευτέρα και προκάλεσε αμέτρητες καταστροφές σε διαφόρων ειδών καλλιέργειες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.