Βροχερός ο καιρός χωρίς προβλήματα στη Μαγνησία, εκτός απ΄τη Σκόπελο

Σε ετοιμότητα παραμένουν οι φορείς

Βροχερός ήταν ο καιρός από προχθές τη νύχτα στη Μαγνησία, όπου έβρεχε κατά διαστήματα χθες όλη την ημέρα, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα. Στη Σκόπελο ωστόσο έβρεξε καταρρακτωδώς με συνέπεια να υπάρξουν ζημιές στην αγροτική οδοποιία, ενώ υπήρξαν κλήσεις στην Πυροσβεστική για άντληση υδάτων.
Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, που επισκέφθηκε το Πήλιο, λόγω της βροχής έλιωσε το χιόνι που έπεσε τη Δευτέρα, ενώ η βροχή ήταν σε μέτρια ένταση και δεν παρατηρήθηκαν ζημιές ή προβλήματα.
Ίδια εικόνα και στην Όθρυ, ενώ βροχόπτωση έπεσε στα νησιά των Σποράδων, επίσης χωρίς προβλήματα. Ο Δήμος Σκοπέλου αποφάσισε ωστόσο, να κλείσουν τα σχολεία για σήμερα Πέμπτη, απόφαση που ελήφθη από τον Δήμο προληπτικά.
Στην πόλη του Βόλου έβρεχε σχεδόν όλη την ημέρα, ευτυχώς όχι έντονα και επίσης δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα.
Οι μετεωρολόγοι, προβλέπουν ότι οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι και σήμερα το μεσημέρι με κύριο χαρακτηριστικό τους δυνατούς ανατολικούς βορειοανατολικούς ανέμους.

Συνεδρίασε το Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας Μαγνησίας για την κακοκαιρία

Καθώς η νέα κακοκαιρία με το όνομα «Άριελ» έχει έρθει στην χώρα μας και σύμφωνα με τις προγνώσεις θα πλήξει τη Θεσσαλία και τις Β. Σποράδες χθες στις 13:00 και μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Μαγνησίας & Σποράδων με θέμα: «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων (πλημμύρες, καταιγίδες, ανέμους, χαλαζοπτώσεις, κλπ).» Η συνεδρίαση έγινε υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη Δωροθέας και παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων. Σκοπός της συνεδρίασης ήταν η διασφάλιση του καλύτερου συντονισμού όλων των φορέων προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τα επικείμενα έντονα φαινόμενα βροχοπτώσεων, καταιγίδων, κλπ.
Αρχικά η κ. Κολυνδρίνη ευχαρίστησε όλους τους φορείς για τη συμμετοχή τους στην έκτακτη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητο να γνωρίζει ο κάθε ένας τις αρμοδιότητες του και την περιοχή ευθύνης του, ώστε να υπάρχει άμεση και έγκαιρη παρέμβαση οπουδήποτε και αν χρειασθεί.
Η Αντιπεριφεριάρχης ενημέρωσε τους φορείς ότι ήδη έχει πραγματοποιηθεί σύσκεψη με την αρμόδια Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕΜΣ, όπου επικαιροποιήθηκε το επιχειρησιακό πλάνο ετοιμότητας και επέμβασης με τα κατάλληλα μηχανήματα και το προσωπικό της για την αντιμετώπιση κινδύνων από έκτακτα καιρικά φαινόμενα. Επιπλέον, τόνισε ότι έχουν πραγματοποιηθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Β. Σποράδων και εκτελούνται έργα αντιπλημμυρικά, οριοθέτησης και διευθέτησης χειμάρρων, καθαρισμοί ρεμάτων , τάφρων και ερεισμάτων για την ασφαλή διοχέτευση των νερών σε όλο τον Νομό καθώς και στα νησιά των Β. Σποράδων.
Η ΠΕ Μαγνησίας, σημείωσε η Αντιπεριφερειάρχης, διαθέτει ως εργαλείο επέμβασης το μητρώο μηχανημάτων ιδιωτών και ήδη έχουν ενημερωθεί οι ιδιώτες να είναι σε ετοιμότητα από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και θα παρέμβουν όπου κριθεί αναγκαίο τόσο στο Νομό Μαγνησίας, όσο και στα νησιά των Β. Σποράδων.
Παράλληλα, εστάλη έγγραφο στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας για την ανάγκη περιπολιών και την διακοπή της κυκλοφορίας όπου χρειασθεί και αν αυτό απαιτηθεί είτε σε ρέματα, χειμάρρους ή εκβολές ρεμάτων, είτε σε πολύ επικίνδυνα σημεία. Τέλος, εστάλησαν έγγραφες ενημερώσεις σε όλους τους φορείς, στους πολίτες και σε τοπικό επίπεδο των αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων για περιορισμό των μετακινήσεων, λόγω των επερχόμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.