Βροχές από σήμερα το απόγευμα στη Μαγνησία

Τόνισε ο μετεωρολόγος Θεοφάνης Τακούδης στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5

Μπορεί να έρχονται από σήμερα το απόγευμα φθινοπωρινές μπόρες, ωστόσο θα έχουν μικρή διάρκεια και το Σαββατοκύριακο θα επανέλθει το καλοκαιρινό σκηνικό του καιρού. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Θεοφάνη Τακούδη, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή σε γενικές γραμμές μέχρι και το τέλος Σεπτέμβρη θα έχουμε στη περιοχή υψηλά για την εποχή επίπεδα θερμοκρασίας με πολύ μικρά διαστήματα βροχών.

Ειδικότερα, όπως σημείωσε ο κ. Τακούδης από σήμερα το απόγευμα θα υπάρξει μία αλλαγή των καιρικών συνθηκών, με ένα βαρομετρικό χαμηλό που θα δράσει στην περιοχή για περίπου 36 ώρες και θα φέρει βροχές στη Μαγνησία, που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα γίνουν περισσότερες.
“Δεν φαίνεται όμως ότι υπάρχουν φαινόμενα που θα δημιουργήσουν πρόβλημα και προς το πρωί της αυριανής ημέρας τα πράγματα αρχίζουν να διορθώνονται σε σχέση με το ύψος της βροχής που θα πέσει και τη νύχτα. Η αυριανή ημέρα μέχρι τις απογευματινές ώρες θα μας δώσει τοπικά φαινόμενα στη Μαγνησία, πότε στις νότιες και πότε στις βόρειες περιοχές και όλα αυτά θα συνδεθούν με πτώση θερμοκρασίας, η οποία αύριο Παρασκευή αλλά και το Σάββατο θα βρεθεί στις μέγιστες τιμές 25-26 βαθμούς Κελσίου”, είπε ο κ. Τακούδης.
Από την Παρασκευή το βράδυ όμως θα υπάρξει βελτίωση των καιρικών συνθηκών και το Σάββατο πέρα από λίγες συννεφιές δεν θα περιμένουμε κάτι ιδιαίτερο. Θα υπάρχει ηλιοφάνεια με βοριάδες 4-5 μποφόρ, στα πιο ανοιχτά 6 μποφόρ και την Κυριακή τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 27-28 βαθμούς Κελσίου.
Σύμφωνα με τον κ. Τακούδη και την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε στη Μαγνησία καλές καιρικές συνθήκες, αν και θα υπάρξει ένα μικρό διάστημα με βροχές, αλλά δεν θα σημειωθεί σημαντική πτώση θερμοκρασίας που να προοιωνίζει την έλευση του φθινοπώρου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.