Ξεκινά καμπάνια προβολής η Περιφέρεια και πιέζει για μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης

Μπουτίνας στο Ράδιο ΕΝΑ: «Προτεραιότητα εσωτερικός και οδικός Τουρισμός-Στόχος οι διακρατικές συμφωνίες»

Προσπάθειες προκειμένου να μειωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι επιπτώσεις της πανδημίας στον Τουρισμό της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας καταβάλλει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με τον περιφερειακό σύμβουλο, εντεταλμένο για θέματα Τουρισμού, Γιάννη Μπουτίνα, να αναφέρεται στην καμπάνια που ξεκινά, μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή.

Επισημαίνοντας ότι η διαβούλευση με όλους τους φορείς και την ηγεσία του Υπουργείου είναι συνεχής, ο κ. Μπουτίνας σημείωσε ότι πολλά πράγματα παραμένουν ρευστά, αφού δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη 100% τι θα γίνει με τα μέσα μεταφοράς και ειδικά με τις αεροπορικές πτήσεις, αφού συνεχώς υπάρχουν αλλαγές. «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να βγουν οριστικά πρωτόκολλα υγείας με διακρατικές συμφωνίες. Πιέζουμε προς αυτήν την κατεύθυνση και από την πλευρά μας θα στοχεύσουμε σε δύο βασικές αγορές» σημείωσε, για να κάνει γνωστό ότι από 1ης Ιουνίου ξεκινά μία μίνι καμπάνια, μέσω και των κοινωνικών δικτύων για τον εσωτερικό τουρισμό και για την ανάδειξη της ξεχασμένης Θεσσαλίας.

«Ο Έλληνας έχει «ξεχάσει» το Ανατολικό Πήλιο, τα παράλια της Λάρισας, τη Σκόπελο και την Αλόννησο. Θα κάνουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται για να πάρουμε αποτελέσματα τους επόμενους δύο μήνες. Στοχεύουμε επίσης στον οδικό τουρισμό, κυρίως από τις γείτονες χώρες, τη Σερβία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Η Θεσσαλία έχει χαμηλό αριθμό κρουσμάτων και αυτό είναι πλεονέκτημά μας, και πηγαίνουμε βήμα βήμα, βλέποντας τι γίνεται με άλλες χώρες. Είμαστε με όλους σε συνεχή διαβούλευση με βάση τις αλλαγές στα δεδομένα. Δεν θα συγκρίνουμε όμως την περσινή με τη φετινή χρονιά, αλλά θα δούμε το τι κομμάτι θα πάρουμε ως χώρα σε σχέση με άλλες» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Από εκεί και πέρα, ο κ. Μπουτίνας υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια συνεχίζει σε έντονους ρυθμούς τα έργα στη Θεσσαλία, ενώ υπάρχουν πιέσεις προς την κυβέρνηση για επιπλέον μέτρα. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι έχει αιτηθεί  μείωση του ΦΠΑ για όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις και την εστίαση,  καθώς και αναστολή του ΕΝΦΙΑ για τα καταλύματα το 2020. Επίσης σημείωσε ότι υπάρχουν πιέσεις για την ενίσχυση της ρευστότητας ώστε να είναι ένα οριζόντιο μέτρο, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούν τα εποχικά καταλύματα να χρηματοδοτηθούν με τραπεζικά κριτήρια, ενώ είχαν κλείσει τον Σεπτέμβριο και θα ξεκίναγαν τον Μάρτιο, οπότε χρειάζονται ανάλογες κινήσεις».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.