Μολότοφ, πέτρες και χημικά γύρω από το συγκρότημα Παπαστράτος (video)

Επεισόδια μετά την πορεία στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου. Πάνω από 20 προσαγωγές και δύο συλλήψεις

Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και της Αστυνομίας σημειώθηκαν στους δρόμους γύρω από το Θόλο του Πανεπιστημίου, καθώς μετά από μια πολύ ήρεμη πορεία, που έληξε λίγο πριν τις 9 το βράδυ, μερικές δεκάδες κουκουλοφόροι «ταμπουρώθηκαν» στο συγκρότημα Παπαστράτος και αφού έστησαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων στους γύρω δρόμους, ξεκίνησε «κλεφτοπόλεμος» με τις δυνάμεις της Αστυνομίας, ο οποίος έληξε στις 10 περίπου το βράδυ. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η Αστυνομία προχώρησε σε πάνω από 20 προσαγωγές νεαρών ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο συλλήψεις.

Είχε προηγηθεί ειρηνική πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από μερικές εκατοντάδες νεαρούς, μαθητές, φοιτητές και μέλη κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στο Βόλο.

Η πορεία ξεκίνησε λίγο πριν τις 7.30 το απόγευμα και αφού οι νεαροί ακολούθησαν την διαδρομή Ιάσονος, Δημητριάδος, Κ. Καρτάλη, Ανθ. Γαζή, Ιωλκού, στη συνέχεια «έπιασαν» ξανά τη Δημητριάδος, στον κόμβο του Δημαρχείου έστριψαν στην οδό Ιάσονος και λίγο πριν τις 9 το βράδυ κατέληξαν στο Θόλο του Πανεπιστημίου, απ’ όπου ξεκίνησαν.

Οι νεαροί φώναζαν συνθήματα σ’ όλη τη διάρκεια της πορείας και έγραψαν με σπρέι συνθήματα σε τράπεζες, ενώ ισχυρή αλλά διακριτική ήταν η παρουσία διμοιριών υποστήριξης της Αστυνομίας, που κρατούσε αρκετή απόσταση από τους διαδηλωτές.

Οδοφράγματα και μολότοφ
Αφού ολοκληρώθηκε η πορεία, μερικές δεκάδες νεαροί κουκουλοφόροι μπήκαν στο Θόλο του Π.Θ. και άρχισαν να στήνουν οδοφράγματα με παλέτες, λάστιχα και έδρανα πιθανόν από το Πανεπιστήμιο στους γύρω δρόμους, ενώ στη συνέχεια έβαλαν φωτιά, για να δημιουργηθεί το κατάλληλο «σκηνικό». Μάλιστα οι νεαροί τοποθέτησαν ακόμη και συρματόσχοινο στις διασταυρώσεις των οδών Μαυροκορδάτου με Δημητριάδος και Ιάσονος με Γαμβέτα.

Ακολούθησε «ανταρτοπόλεμος», με νεαρούς να βγαίνουν από το Πανεπιστήμιο και να εκσφενδονίζουν κατά των αστυνομικών μολότοφ και πέτρες, ενώ οι διμοιρίες υποστήριξης απαντούσαν με χημικά.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επενέβη μετά τη λήξη των επεισοδίων για να κατασβέσει της εστίες φωτιάς.
Παρά την ανταλλαγή μολότοφ, πετρών και χημικών δεν αναφέρθηκαν υλικές ζημιές σε καταστήματα και αυτοκίνητα.

Για περίπου 30 λεπτά της ώρας ο «πόλεμος» μαινόταν με ένταση και οι κουκουλοφόροι πέταξαν δεκάδες αυτοσχέδιες μολότοφ και «βροχή» από πέτρες, ενώ μετά από «ντου» της Αστυνομίας, οι νεαροί σκορπούσαν τόσο προς το πάρκο Αγ. Κωνσταντίνου, όσο και προς την παραλία και καταδιώκονταν από αστυνομικούς, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έγιναν πάνω από 15 προσαγωγές υπόπτων.
Αυτή την ώρα η κατάσταση είναι σχετικά ήρεμη, ενώ οι διμοιρίες της Αστυνομίας έφτασαν μέχρι την είσοδο του Θόλου, για να εμποδίσουν τους νεαρούς να κάνουν επιθέσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.