Ξεκίνησε ο εμβολιασμός 172 παιδιών ρομά στη Μαγνησία

Τα 80 εξ΄ αυτών είναι παντελώς ανεμβολίαστα και τα υπόλοιπα δεν έχουν κάνει τις επαναληπτικές δόσεις

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός 172 παιδιών ρομά που εντοπίστηκαν στο Νομό Μαγνησίας και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αλιβερίου και της Αγ. Παρασκευής, να είναι ανεμβολίαστα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ιατρείου που εποπτεύει την περιοχή.

Με αφορμή τουλάχιστον ένα κρούσμα ιλαράς που έχει γίνει γνωστό στη Μαγνησία, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, σχετικά ερωτηθείσα για το θέμα, διευκρίνισε ότι από τα 172 ανεμβολίαστα παιδιά ρομά, τα 80 εξ΄ αυτών είναι παντελώς ανεμβολίαστα και τα υπόλοιπα δεν έχουν κάνει τις επαναληπτικές δόσεις, που σημαίνει όπως είπε «ότι είναι ευπρόσβλητα στον ιό.

Ήρθαμε σε επαφή με το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώθηκαν, αλλά επειδή είναι μόνο ένα συνεργείο και τα κρούσματα των ανεμβολίαστων παιδιών ανά την Ελλάδα πάρα πολλά μας έδωσαν ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να ‘ρθουνε.
Ζήτησα από το ΚΕΕΛΠΝΟ να μετακυλήσουν την αρμοδιότητα στη Διεύθυνση Υγείας της Π.Ε.Ε Μαγνησίας να στείλουν σε μας τα εμβόλια και να παρέμβουμε. Ήδη από προχθές έχουμε τα εμβόλια και ξεκίνησε ο εμβολιασμός των παιδιών από τους γιατρούς της Π.Ε. και να καθησυχάσουμε τον κόσμο. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί το θέμα».

Η κ. Κολυνδρίνη, σημείωσε ότι πρόκειται για παιδιά δημοτικού, που πηγαίνουν σχολείο, κι όπως υπογράμμισε «είναι το γνωστό πρόβλημα κάποιων γονιών που δεν διαθέτουν ούτε την ενημέρωση, ούτε το ενδιαφέρον, ότι δεν τίθεται θέμα υγείας μόνο για τα δικά τους παιδιά αλλά και για τα παιδιά των άλλων».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.