Ξεκινούν αλλά… διστακτικά οι πτήσεις στα αεροδρόμια Σκιάθου και Νέας Αγχιάλου

Με εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων που προβλέπονται

Πυρετωδώς ετοιμάζονται τα αεροδρόμια της Σκιάθου και της Ν. Αγχιάλου για να υποδεχτούν τις πρώτες πτήσεις με τουρίστες από το εξωτερικό για φέτος και με εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων που προβλέπονται για τα κρατικά αεροδρόμια.

Στην Σκιάθο θα βρεθεί την Δευτέρα 29 Ιουνίου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να επιθεωρήσει τις εργασίες προετοιμασίας για το άνοιγμα του αεροδρομίου. Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου αναμένεται να επισκεφθεί την Κυριακή ή τη Δευτέρα 29/6 το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου για τον ίδιο σκοπό.

Στο αεροδρόμιο «Αλ. Παπαδιαμάντης» της Σκιάθου, οι πρώτες πτήσεις από το εξωτερικό αναμένονται την Τετάρτη 1 Ιουλίου.

Ο Στέφανος Λαμπρόπουλος, μάνατζερ του αεροδρομίου, δήλωσε ότι οι πρώτες πτήσεις θα είναι η Condor, από τη Γερμανία και η Air Serbia, από τη Σερβία, ενώ τις 15 πρώτες μέρες λειτουργίας του αεροδρομίου, το νησί θα προσεγγίσουν αεροσκάφη πέντε διαφορετικών Ευρωπαϊκών εταιριών. Ο κ. Λαμπρόπουλος επισήμανε ότι το προηγούμενο διάστημα ανακοινώθηκαν ακυρώσεις πτήσεων προς τη Σκιάθο, ενώ ορισμένες εταιρίες δήλωσαν ξανά ότι θα κάνουν πτήσεις στο νησί του Παπαδιαμάντη.

Στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, η πρώτη πτήση έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 4 Ιουλίου, από αεροσκάφος της Transavia France, που θα μεταφέρει Γάλλους τουρίστες με προορισμό το Club Méditerranée. Σύμφωνα με τον Κώστα Ευσταθίου, αερολιμενάρχη Ν. Αγχιάλου, οι επόμενες πτήσεις που αναμένονται είναι στις 25 Ιουλίου από τις Easy Jet και την Kodor, που θα φέρουν τουρίστες από την Αγγλία και τη Γερμανία αντίστοιχα. Ωστόσο, ο κ. Ευσταθίου ανέφερε ότι η εικόνα των πτήσεων αλλάζει πολύ σύντομα αυτή την περίοδο και το προσεχές διάστημα η εικόνα θα είναι σαφέστερη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.