Ξενοδόχοι: Χάθηκαν οι κρατήσεις τελευταίας στιγμής στη Μαγνησία

Σύμφωνα με τον Γ. Ζαφείρη, πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας

Χάθηκαν οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής για τους ξενοδόχους της Μαγνησίας, με αποτέλεσμα οι πληρότητες το Πάσχα να διατηρηθούν στο 90% στην πόλη του Βόλου, Μακρινίτσα και Πορταριά και περίπου 70% στις υπόλοιπες περιοχές του Πηλίου. Πλέον οι ελπίδες των επαγγελματιών, είναι ένα τριήμερο με καλό καιρό την Πρωτομαγιά, ενώ θετική είναι η εικόνα, για την καλοκαιρινή περίοδο.
Τα παραπάνω ανέφερε στο «Ράδιο Ένα 102,5», ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, που τόνισε ότι το Πάσχα για την περιοχή, δεν πήγε όπως το περίμεναν και οι πληρότητες παρέμειναν στα επίπεδα της Μεγάλης Εβδομάδας, δηλαδή στο 90% στην πόλη του Βόλου, Μακρινίτσα και Πορταριά και περίπου 70% στις υπόλοιπες περιοχές του Πηλίου.
«Δεν έγιναν κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, παρόλο που ο καιρός ήταν καλός και φαίνεται για μια φορά ακόμη, ότι υπάρχει και παραμένει το οικονομικό πρόβλημα στην Ελλάδα», τόνισε ο πρόεδρος των ξενοδόχων.
Η τουριστική κίνηση ήταν φέτος ελαφρώς μικρότερη απ’ ότι πέρυσι και οι ξενοδόχοι ευελπιστούν πλέον σε ένα καλύτερο τριήμερο την Πρωτομαγιά, αν και η κίνηση αυτή δεν αρκεί, ώστε οι επαγγελματίες να μπορέσουν να καλύψουν τις πολλές οικονομικές τους υποχρεώσεις από την υπερφορολόγηση και τα έξοδα που καλούνται να πληρώσουν, σημείωσε ο κ. Ζαφείρης.
Αύξηση τουριστών, μείωση των εσόδων
«Δυστυχώς τα προβλήματα συνεχίζονται και είμαστε ένα βήμα πριν φτάσουμε στο σημείο να μην ξέρουμε τι έχουμε να πληρώσουμε …κυριολεκτικά», δήλωσε ο πρόεδρος των ξενοδόχων που εκτίμησε ότι κάποιοι θέλουν να κλείσουν τις επιχειρήσεις που λειτουργούν, τη στιγμή που φέτος αναμένονται στην Ελλάδα δεκάδες εκατομμύρια τουρίστες, με μειωμένα στο ελάχιστο έσοδα.
Ο ίδιος τόνισε, ότι συνεχίζουμε την ίδια τακτική και πανηγυρίζουμε για τις αυξημένες αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα, τη στιγμή που μειώνονται τα έσοδα και εκτίμησε ότι αυτό, δεν θεωρείται επιτυχία.
Για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, δήλωσε ότι υπάρχει ένα ενδιαφέρον των επισκεπτών για την περιοχή μας και οι επαγγελματίες ελπίζουν να βοηθήσει ο καλός καιρός για μια «ένεση», ώστε να μπορέσουν να καλύψουν μέρος των υποχρεώσεών τους, «καθώς οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα έχουν γίνει οι μοναδικοί χρηματοδότες του Ελληνικού δημοσίου», όπως ανέφερε.

Εικόνα για καλό καλοκαίρι
Ο Γιώργος Ζαφείρης εκτίμησε ότι από την εικόνα που έχει μέχρι τώρα για την καλοκαιρινή περίοδο, είναι ότι η τουριστική κίνηση θα είναι αυξημένη, σε σχέση με πέρυσι, καθώς υπάρχει ενδιαφέρον για Μάιο και Ιούνιο και δεν θα συμβεί το περυσινό φαινόμενο, που οι ξενοδόχοι δούλεψαν μόνο Ιούλιο και Αύγουστο.
Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα να μη συμβεί κάτι, που θα διαταράξει το καλό κλίμα και το αίσθημα ασφάλειας που υπάρχει στην Ελλάδα και να μη γίνει κάτι, που θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στο εξωτερικό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.