Ξεσπά ο τελευταίος σταθμάρχης του Βόλου: «Σκυλολόι συνδικαλιστών και πολιτικών- Φέρετρα τα τρένα»

πηγή φωτογραφίας του κ. Αποστολέρη: ertnews.gr
Ευθύνες επιρρίπτει ο Γιώργος Αποστολέρης μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ

Υπηρέτησε επί 40 χρόνια στον σιδηρόδρομο και δηλώνει εραστής του. Ο τελευταίος σταθμάρχης του ΟΣΕ στον Βόλο Γιώργος Αποστολέρης ξεσπά μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή με αφορμή το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και δείχνει πολιτικούς και συνδικαλιστές ως τους υπεύθυνους για την κατάσταση του σιδηρόδρομου στην Ελλάδα. Μιλά για τρένα -φέρετρα και για μπακάληδες με μπακαλοτέφτερα, αλλά και για συνδικαλιστικές αποφάσεις που συνέβαλαν στο να χαθούν δεκάδες αθώες ψυχές. Ο ίδιος δηλώνει προδομένος, εξοργισμένος και τονίζει πως αυτοί που διοικούν σήμερα και χθες και προχθές τον ελληνικό σιδηρόδρομο πρέπει να καθίσουν στο σκαμνί.

 

Το φονικό ταξίδι του τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα- Θεσσαλονίκη έφερε το ξέσπασμα που επί 40 χρόνια σιδηροδρομικού. «Καλημέρα από έναν προδομένο υπάλληλο, από έναν προδομένο σιδηροδρομικό που επί 40 χρόνια δούλεψε επί 40 χρόνια για το καλό της υπηρεσίας όπως μας έλεγαν όλοι, γιατί μας έλεγαν «έλα μωρέ δούλεψε λίγο παραπάνω για την υπηρεσία» κι όλοι δουλεύαμε για το καλό της υπηρεσίας. Για το καλό της υπηρεσίας έφτασε στο σημείο να κλείσουν σταθμοί, να απολυθούν υπάλληλοι και να μην αντικαθίστανται και να κυκλοφορούν τα τρένα, τα οποία είναι φέρετρα.
Καταλαβαίνουμε πόσο εξοργισμένος μπορεί να είναι ένας ενσυνείδητος σιδηροδρομικός γι΄ αυτό το οποίο βιώνει αυτή τη στιγμή μέσα από τα κανάλια και μέσα από αυτές τις εικόνες, που κάνουν τον γύρο του κόσμου και δεν ντρέπεται κανένας πλην του Υπουργού Μεταφορών ο οποίος δικαίως παραιτήθηκε με δάκρυα και τα οποία πιστεύω ότι ήταν ειλικρινή. Όλοι οι άλλοι όμως έχουν απόλυτα και ακέραια την ευθύνη για την οποία θα πρέπει να καθίσουν στο σκαμνί. Μόνον εάν υπάρχει τιμωρία μπορεί να αναστραφεί αυτό το κλίμα, το μπάχαλο που επικρατεί στον ελληνικό σιδηρόδρομο», είπε χαρακτηριστικά ξεκινώντας τη συζήτηση για το τραγικό δυστύχημα.

Ο κ. Αποστολέρης επεσήμανε πως εδώ και πολλά χρόνια έλεγε ότι περιμένει το μεγάλο δυστύχημα. Όλοι όμως τον περιγελούσαν και του έλεγαν «μην στεναχωριέσαι, αφού περνάν τα τρένα»… Τελικά επιβεβαιώθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο.

« Επιβεβαιώθηκα δυστυχώς με αυτό τον αριθμό των νεκρών, με αυτά τα παιδιά που δεν θα φτάσουν ποτέ στον προορισμό τους, αλλά και η οικογένειά μας αυτή  των σιδηροδρομικών να χάνει 9 μηχανοδηγούς. Είναι τραγικό γιατί για εμένα η οικογένειά μου είναι ο σιδηρόδρομος. Σε όλους τους σταθμούς υπηρέτησα γιατί έφτιαξα οικογένειες εκεί μέσα, συναδέλφους, συμμετείχα, προσκλήθηκα στις χαρές, στις λύπες. Σήμερα εγώ κλαίω γι’ αυτούς τους εννιά, οι οποίοι δεν θα βρεθούν ούτε καν ως σώματα», είπε.

Αποτρόπαια πρόσωπα πολιτικοί και συνδικαλιστές

Ο κ. Αποστολέρης όμως μίλησε με πολύ σκληρά λόγια, για το τι συμβαίνει και το τι συνέβαινε στον σιδηρόδρομο και για τους υπαίτιους της κατάστασης που επικρατεί.

«Δεν θα ήμουν στα κανάλια ούτε για πολιτικούς ούτε για συνδικαλιστικούς λόγους, γιατί αυτά είναι αποτρόπαια πρόσωπα τα οποία έχουν φτάσει τον σιδηρόδρομο σε αυτή την κατάσταση. Είμαι γιατί υπηρέτησα νομίζω στο έπακρο αυτό που αγαπούσα ως εραστής και θα παραμείνω ως εραστής. Όλοι αυτοί που έχουν γίνει επικεφαλής στις υπηρεσίες είναι προϊόν σκυλολογιού, συνδικαλιστών και πολιτικών. Τίποτα άλλο», επεσήμανε χαρακτηριστικά και τα σκληρά του αυτά λόγια υπογράμμισε πως πρέπει να ειπωθούν καθώς υπάρχουν φέρετρα άδεια, άνθρωποι, οι οποίοι συντίθενται μέσα από το DNA.

« Δεν έχει διαπιστώσει η κοινωνία ότι μπήκε ένα παιδί μέσα σε ένα τρένο για να πάει με ασφάλεια στον τόπο του και δεν έφτασε ποτέ γιατί υπήρχαν σωρεία λαθών από τους μπακάληδες προς τα μπακαλοτέφτερα.  Οι μπακάληδες πρέπει να βρεθούν στο ικρίωμα στο Σύνταγμα, αυτοί που διοικούν σήμερα και χθες και προχθές τον ελληνικό σιδηρόδρομο. Έχουν ακέραια την ευθύνη. Θα πρέπει να περάσουν από σκαμνί. Δεν υπάρχει τιμωρία για τον ελληνικό σιδηρόδρομο. Δεν υπάρχει κλήση σε απολογία εδώ και δεκαετίες, δεν υπάρχει πειθαρχικό που να απέλυσε άνθρωπο καταλαβαίνετε ότι κάτι στραβό υπάρχει. Και το στραβό είναι δύο πράγματα: η αναξιοκρατία και ο συνδικαλισμός. Αιδώς Έλληνες. Τσακιστείτε και φύγετε», τόνισε, δείχνοντας τις παραλείψεις του ίδιου του συστήματος του σιδηροδρόμου και των ανθρώπων που τον διοίκησαν και διοικούν.

Φταίνε όλοι- Φταίνε αυτοί που τοποθέτησαν αυτόν τον σταθμάρχη

Αναφερόμενος στους υπαίτιους αυτής της τραγωδίας και πως έγιναν τα τραγικά λάθη για να οδηγηθούμε σε αυτή τη μαύρη σελίδα στην ιστορία της Ελλάδας, η οποία θρηνεί πάνω από 40 νεκρούς, στην πλειοψηφία τους νεαρά παιδιά, ο κ. Αποστολέρης τους δείχνει … όλους.

«Δεν είναι μόνο ο σταθμάρχης, ο οποίος φταίει. Και ο μηχανοδηγός φταίει. Όλοι φταίνε. Αλλά κυρίως φταίνε αυτοί που τοποθέτησαν αυτό τον σταθμάρχη στη Λάρισα με 30 ημέρες υπηρεσία Φταίνε αυτοί που έφτιαξαν έναν 58 ετών σταθμάρχη. Τι να προσφέρει αυτός ο άνθρωπος 58 ετών; Αυτός θέλει αυτή τη στιγμή δέκα φάρμακα την ημέρα και τον δολοφόνησαν στην ουσία τον άνθρωπο αυτό. Δεν γίνεσαι σταθμάρχης με το σπαθί, ούτε με το μαγικό ραβδί. Ο σταθμάρχης είναι προϊόν εμπειρίας, ετών εμπειρίας. Εγώ 40 χρόνια που υπηρετώ εάν με βάλουν σήμερα στο Λιανοκλάδι να δουλέψω, δεν μπορώ να δουλέψω. Θα πρέπει κάποιος να μου εξηγήσει τι ακριβώς γίνεται κι αν δεν το καταλάβω να μου το εξηγήσει ξανά. Η πίεση ήταν «πήγαινε μωρέ μια βδομάδα στον Πίνακα Ελέγχου Κυκλοφορίας και ανέλαβε μετά να δουλέψεις».

Γιατί το έκανε αυτός ο άνθρωπος; Για να πάρει 500 ευρώ παραπάνω, γιατί έφυγε από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση που τον στείλαμε με το πιστόλι στο κεφάλι οι συνδικαλιστές για να αδειάσουν τον σιδηρόδρομο και μετά τον ξαναφέραμε πίσω οσφυοκάμπτες για να πάρει παραπάνω στη σύνταξή του. Η φτώχεια που μας έχουν βάλει οι περικοπές που έχουν γίνει σήμερα από την ελληνική πολιτεία δεν αναφέρονται σε κανένα πόρισμα. Αυτό ανάγκασε τον άνθρωπο να φύγει από ένα σημείο και να πάει στο άλλο. Κι αυτός είναι ένα θύμα και πραγματικά θα είναι το θύμα που έζησε, γιατί οι άλλοι έφυγαν από τον μάταιο αυτό κόσμο και λυτρώθηκαν από αυτό το σκυλολόι των συνδικαλιστών και των πολιτικών. Αυτός θα το ζήσει μέχρι το τέλος του και δυστυχώς θα είναι πολύ άσχημο αυτό το τέλος», υπογράμμισε ο ίδιος, καταθέτοντας στον αέρα την δική του εμπειρία ζωής από τον ελληνικό σιδηρόδρομο.

Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.