Ο Μητσοτάκης έστειλε στο σπίτι του τον Λούλη

Τον «ξήλωσε» από τη θέση γενικού γραμματέα τουρισμού και τοποθέτησε τη Βίκυ Λοΐζου

Στο σπίτι του έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον μέχρι σήμερα το πρωί Γενικό Γραμματέα Τουρισμού Κώστα Λούλη, κρίνοντάς τον ως «ευδοκίμως» τερματίσαντα την σταδιοδρομία του.
Η συγκεκριμένη αλλαγή δεν ανακοινώθηκε, για λόγους τακτ και της ειδικής σχέσης Μητσοτάκη-Λούλη, από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, αλλά δημοσιοποιήθηκε αργότερα, στο πλαίσιο του ευρύτερου κυβερνητικού «λίφτινγκ» που έκανε ο πρωθυπουργός. Με απόφαση Μητσοτάκη, Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, στη θέση του Κώστα Λούλη, τοποθετήθηκε η κυρία Βίκυ Λοίζου, μέχρι τώρα Γενική Γραμματέας Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών.

Η Βίκυ Λοΐζου είναι πολιτικός επιστήμων – διεθνολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ευρωπαϊκή Πολιτική και Διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.Ειδικεύεται στον στρατηγικό σχεδιασμό και τις μεταρρυθμίσεις – ειδικότερα στον σχεδιασμό και την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων στο χώρο της οικονομίας και της αγοράς.Έχει μεγάλη εμπειρία στη δημόσια διοίκηση κατέχοντας θέσεις ευθύνης διαδοχικά στο Υπουργείο Άμυνας, το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Ανάπτυξης.Ειδικά στο Υπουργείο Ανάπτυξης ήταν υπεύθυνη για την παρακολούθηση και τον συντονισμό όλων των μεταρρυθμίσεων καθώς και για τη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και διεθνείς οργανισμούς, όπως ο ΟΟΣΑ και η Παγκόσμια Τράπεζα.Διετέλεσε Αναπληρώτρια Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας από τον Ιανουάριο 2016.

Στις τελευταίες εθνικές εκλογές ήταν υποψήφια στην 10η τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας. Κατά τα λοιπά, οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, περιλαμβάνουν:Την αναβάθμιση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, σε Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική.Την αναβάθμιση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση, σε Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.Την τοποθέτηση του κ. Παναγιώτη Τσακλόγου στη θέση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιου για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης.Την τοποθέτηση της κας Ζωής Ράπτη, βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, σε θέση Υφυπουργού Υγείας, αρμόδιας για τα θέματα Ψυχικής Υγείας.Την τοποθέτηση του κ. Νικόλαου Ταγαρά, βουλευτή Κορινθίας, στη θέση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Οι αλλαγές
Κατά τα λοιπά, οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, περιλαμβάνουν:Την αναβάθμιση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, σε Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική.Την αναβάθμιση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση, σε Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.Την τοποθέτηση του κ. Παναγιώτη Τσακλόγου στη θέση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιου για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης.Την τοποθέτηση της κας Ζωής Ράπτη, βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, σε θέση Υφυπουργού Υγείας, αρμόδιας για τα θέματα Ψυχικής Υγείας.Την τοποθέτηση του κ. Νικόλαου Ταγαρά, βουλευτή Κορινθίας, στη θέση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος.Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ.Πέτσα, με τις αλλαγές αυτές επιδιώκεται:Η αποτελεσματική διαχείριση των αυξημένων κοινοτικών πόρων.Η ενίσχυση του κόσμου της εργασίας και του ασφαλιστικού συστήματος.Η οργανωτική ενίσχυση του Υπουργείου Υγείας.Η προστασία του περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση των προκλήσεων της Κλιματικής Αλλαγής.Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει πρόσωπα από τη Βουλή και την κοινωνία, είπε ο κ.Πέτσας, προσθέτοντς: Διαφορετικών ηλικιών και εμπειρίας. Με γνώμονα τις ικανότητες και τη διάθεση για προσφορά, ανεξάρτητα από ιδεολογικές καταβολές. Μπροστά στις προκλήσεις των καιρών, ένα ήδη επιτυχημένο κυβερνητικό σχήμα, δέχεται λειτουργικές βελτιώσεις από τον Πρωθυπουργό για να ανταποκριθεί, ακόμη πιο αποτελεσματικά, στις προσδοκίες των πολιτών.