Ξινή τους βγήκε… η Τσικνοπέμπτη

Καταδικάστηκαν για άσκοπο πυροβολισμό και παράνομη οπλοκατοχή

Ακριβά πλήρωσε το κέφι, που έκανε την Τσικνοπέμπτη, ένας 39χρονος από τη Νέα Ιωνία, καθώς καταδικάστηκε χθες σε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών μετατρέψιμη προς 5 € την ημέρα και χρηματική ποινή 100€ για παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου, ενώ ο 21χρονος ανιψιός της συζύγου του σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή για άσκοπους πυροβολισμούς. Οι δύο άνδρες, συνελήφθησαν το απόγευμα της Τσικνοπέμπτης για άσκοπο πυροβολισμό και παράβαση του Νόμου περί Όπλων, στην περιοχή Ξηρόκαμπος Ν. Ιωνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.
Ο 21χρονος βρίσκονταν στο σπίτι του 39χρονου, όπου διασκέδαζαν, λόγω Τσικνοπέμπτης και αφού κατανάλωσαν αλκοόλ, πήρε το δίκαννο που κατείχε παράνομα ο 39χρονος και πυροβόλησε στον αέρα δύο φορές. Γείτονες ειδοποίησαν την Αστυνομία και αστυνομικοί της Ασφάλειας, συνέλαβαν τον νεαρό για άσκοπο πυροβολισμό και τον 39χρονο για παράνομη οπλοκατοχή, ενώ το όπλο κατασχέθηκε. Χθες στο Αυτόφωρο απολογούμενος ο 21χρονος ανέφερε ότι πυροβόλησε λόγω της ημέρας, αφού είχαν ψήσει και διασκέδαζαν με άλλα μέλη της οικογένειας του, ενώ εξέφρασε την μεταμέλεια του για το περιστατικό.
Ο 39χρονος πατέρας τριών παιδιών και προσεχώς ενός τέταρτου (η σύζυγός του είναι έγκυος), υποστήριξε πως το όπλο το είχε για κυνήγι και το έδωσε στον ανιψιό της συζύγου του για να πυροβολήσει στον αέρα, ευρισκόμενοι και οι δύο σε ευθυμία. Ακόμα είπε, πως είχε υποβάλλει αίτηση για να βγάλει άδεια κυνηγίου, που το κατείχε παράνομα από το 2016, και ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του συγγενή του.
Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου, είπε στον 39χρονο ότι έπρεπε ως μεγαλύτερος να αποτρέψει το νεαρό από το να πυροβολήσει, με την εισαγγελέα της έδρας να ζητά να κριθούν και οι δύο ένοχοι για τις πράξεις που τους καταλογίζονταν, και να επιβληθεί στον 21χρονο ποινή έξι μηνών με αναστολή και στον 39χρονο ποινή πέντε μηνών, αλλά και χρηματική ποινή 200 €.
Τελικά ο μεν νεαρός καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή, και ο δε 39χρονος σε πέντε μήνες φυλακή μετατρέψιμους προς 5€ την ημέρα, 100 τελικά ευρώ ως χρηματική ποινή, ενώ διατάχθηκε η δήμευση του όπλου του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.