“Ξύπνησε” μετά από τρεις μήνες ο Αχ. Μπέος

Απ΄το ρεπορτάζ του Νοεμβρίου 2017
Ανακάλυψε το πρόβλημα των ρεμάτων στην Αγριά

Ο Αχιλλέας Μπέος, από τον Σεπτέμβριο του 2014, που εκλέχθηκε δήμαρχός Βόλου και κάνει, όπως λέει, κουμάντο στην πόλη, χθες μόλις ανακάλυψε ότι η Αγριά έχει πρόβλημα με τα ρέματα από τα οποία δημιουργούνται πλημμυρικά φαινόμενα και παραλίγο να θρηνήσουμε και θύματα, όπως στην Μάνδρα, όπως δήλωσε ο ίδιος.
Ο εκδότης της εφημερίδας «Μαγνησία», Αρχιμήδης Καρεκλίδης, πριν από τρεις μήνες, με αφορμή τις πλημμύρες στην Μάνδρα και τους 17 νεκρούς που θρήνησε η χώρα, είχε παρουσιάσει στις 17 Νοεμβρίου 2017 το τεράστιο πρόβλημα της Αγριάς, με φωτογραφιό υλικό στη «Μαγνησία» έγινε πρωτοσέλιδο και την επόμενη ημέρα στο σαιτ magnesianews.gr, αλλά και στο news247.gr, με εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες να πληροφορούνται, όχι όμως όπως αποδείχθηκε η δημοτική αρχή και ο Αχιλλέας Μπέος. Γράφαμε με τον τίτλο :

«ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ
Κατασκευάζουν Βρεφονηπιακό Σταθμό μέσα σε ρέμα!
Προχωρούν τα έργα στο κεντρικό κτίριο αλλά όχι και τα αντιπλημμυρικά
Αδιαφορία του Δήμου Βόλου για τον καθαρισμό των ρεμάτων στην Αγριά
Οι περισσότερες υποδομές που κινδυνεύουν έχουν να κάνουν με παιδιά και ηλικιωμένους»

Τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού και Πνευματικού Κέντρου από πλευράς της Μητρόπολης Δημητριάδος, μέσα σε ρέμα στην περιοχή Άγιων Αποστόλων Αγριάς αναδεικνύει με έρευνα που πραγματοποίησε η εφημερίδα «Μαγνησία». Όπως προκύπτει από συνομιλίες με δεκάδες κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, αλλά και από το αναλυτικό φωτορεπορτάζ, η Αγριά αντιμετωπίζει σοβαρό κίνδυνο από μία πιθανή νεροποντή που μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες, κάτι άλλωστε που έχει συμβεί και στο παρελθόν. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα που μας προκάλεσε έκπληξη για τον τρόπο που σχεδιάστηκε και χωροθετήθηκε ένα έργο που αφορά σε παιδιά, είναι η κατασκευή του βρεφονηπιακού σταθμού της Μητρόπολης Δημητριάδος παραπλεύρως της εκκλησίας των Αγίων Αποστόλων, όπου ένα ρέμα στοχεύει κατευθείαν στη μία γωνία του κτιρίου. Όπως ανέφεραν στη «Μαγνησία» κάτοικοι παρακείμενων κατοικιών «κάθε φορά που βρέχει προσευχόμαστε να μην πλημμυρίσουμε.
Μπλοκαρισμένη η εκβολή του ρέματος στην Παιδόπολη
Σε συνέχεια της έρευνάς μας στα ρέματα της Αγριάς διαπιστώνουμε ότι το ρέμα που βρίσκεται πίσω από την Παιδόπολη είναι ακαθάριστο και η εκβολή μπλοκαρισμένη από πέτρες και χώματα. Εξαιτίας της μακροχρόνιας αδιαφορίας των αρμοδίων οι φερτές ύλες έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο που εκβάλει στην θάλασσα, δημιουργώντας μια επέκταση του δρόμου. Σύμφωνα με τον κάτοικο της περιοχής «Αστέρια» κ. Κώστα Θεοδοσόπουλο «το ρέμα της Παιδόπολης είναι ένα μόνιμο πρόβλημα για την περιοχή, για το οποίο έχουμε κάνει πολλές ενέργειες». Το ρέμα της Παιδόπολης τέμνει κάθετα την Εθνική οδό και στο παρελθόν έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω έντονης βροχόπτωσης. Αυτό που απαιτείται είναι ο καθαρισμός του στο σημείο που καταλήγει, καθώς αν η ποσότητα του νερού είναι μεγάλη θα περάσει από το δρόμο.

Το ρέμα της Παιδόπολης, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής έχει μπαζωθεί σε κάποια σημεία με αποτέλεσμα η ροή των υδάτων να εκτρέπεται και να κινδυνεύουν κατοικίες

ΗΞΕΡΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ
Απαντώντας στην από 22/6/2015 επιστολή του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Δημοσίων Υπαλλήλων «Αστέρια» Αγριάς, η Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Βόλου απάντησε πως «για το εν λόγω ρέμα έχει συνταχθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη, μελέτη οριοθέτησης-διευθέτησης από συγκεκριμένη εταιρία, υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, με σκοπό τον καθορισμό των οριογραμμών του ρέματος». Μέχρι σήμερα (δηλαδή 5-6-2015) ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό αν έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και αν ελήφθησαν και τα απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή πλημμυρικών φαινομένων.
Διαχρονικά προβλήματα στο Γυμνάσιο και τη Σχολή Νοσηλευτών
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, διαχρονικά είναι τα προβλήματα που υπάρχουν όταν υπάρχει έντονη βροχόπτωση, στο Γυμνάσιο Αγριάς στον οδό Δρακείας το οποίο στην «πλάτη» του έχει ρέμα με αποτέλεσμα να πλημμυρίζει η αυλή του, αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η Σχολή Νοσηλευτών. Όλα αυτά επισημάνθηκαν στις 17 Νοεμβρίου 2017, αλλά δυστυχώς οι αρμόδιοι έδειξαν αδιαφορία.

Τα «αντιπλημμυρικά» έργα που έχουν γίνει για την προστασία της Παιδόπολης από τα καιρικά φαινόμενα είναι σίγουρα πρόχειρα και είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι εκτελέστηκαν με βάση συγκεκριμένη μελέτη.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΕ Ο ΜΠΕΟΣ
Και ενώ γράφτηκε το πιο πάνω ρεπορτάζ, ώστε να ταρακουνηθεί η δημοτική αρχή, αυτή αγνόησε τους κινδύνους που επισημάνθηκαν από το ρεπορτάζ και δεν ασχολήθηκε, παρά μόλις χθες, όταν κλήθηκε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και μάλιστα, ως συνήθως, ο κ. Μπέος επέρριψε ευθύνες στους προηγούμενος και φυσικά όχι στην Μητρόπολη Δημητριάδος, η οποία παράνομα έκτισε τον βρεφονηπιακό σταθμό της πάνω στο ρέμα και συνεχίζει να μην ομιλεί για το έγκλημα σε βάρος του περιβάλλοντος.
Η δημοτική αρχή μάλιστα, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:
«Από τις πρώτες νυχτερινές ώρες χθες μέχρι και σήμερα συνεργεία του Δήμου Βόλου, με επικεφαλής κλιμάκιο της Δημοτικής Αρχής, και με την παρουσία του επικεφαλής της πλειοψηφούσας δημοτικής παράταξης, αιρετού Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, επιχειρούσαν στην περιοχή της Αγριάς για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις του τελευταίου 24ωρου, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου τα ρέματα έχουν μπαζωθεί ή έχουν κτιστεί οικοδομές και εξ αιτίας των οποίων αντιμετωπίστηκε ακόμα και ο κίνδυνος να βιώσουμε μια τραγωδία αντίστοιχη της Μάνδρας στην Αττική. Δυστυχώς υπεύθυνοι δεν είναι μόνο οι ιδιώτες, αλλά ακόμα και λειτουργοί του Δημοσίου που λειτουργώντας ανεύθυνα, εκμεταλλευόμενοι ένα ελλειμματικό και διεφθαρμένο κράτος, παραβλέπουν τη νομοθεσία και θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές και τις περιουσίες ανθρώπων».
Η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, αποδεικνύει, ακόμη μια φορά, την παντελή αδιαφορία στα προβλήματα των κατοίκων της Αγριάς, τη στιγμή που από τον Ιούνιο του 2015 οι υπηρεσίες του δήμου Βόλου γνώριζαν την επιστολή των κατοίκων που επεσήμαναν το πρόβλημα και από τις 17 Νοεμβρίου 2017 όταν η «Μαγνησία», με το πρωτοσέλιδο της έγραφε με γλαφυρότητα τα εγκλήματα στην περιοχή. Ο κ. Μπέος χθες δήλωνε μάλιστα στην τηλεόραση Άστρα και ΤΡΤ ότι ίσως να θρηνούσαμε θύματα, όπως στη Μάνδρα, και βέβαια μεταξύ των υπευθύνων θα ήταν και ο ίδιος, ο οποίος δεν ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα της πόλης. Ο Εισαγγελέας Βόλου έχει το λόγο για τα εγκλήματα όλων και για την αδιαφορία της δημοτικής αρχής Βόλου.

Είναι χτισμένο σε ρέμα το Γυμνάσιο Αγριάς;
Την κατάσταση που επικρατούσε στο προαύλιο του Γυμνασίου Αγριάς, γνωστοποίησε μέσω φωτογραφιών που δημοσίευσε ο Σύλλογος Γονέων Γυμνασίου Αγριάς, στο μπλόγκ του (https://sgkga.blogspot.gr/2018/02/blog-post_16.html). Με τον τίτλο «Είναι χτισμένο σε ρέμα το Γυμνάσιο Αγριάς;» παρουσιάζουν την κατάσταση του προαύλιου χώρου, μετά την προχθεσινή νεροποντή. «Μπορεί κάποιος να δει σε βίντεο, τον χείμαρρο που περνάει μέσα από το σχολείο, τον Δεκέμβριο 2009. Ο χείμαρρος δημιουργήθηκε από το ρέμα που υπάρχει πίσω από το κτίριο. Δείτε στα magnesianews.gr, news247.gr και thessaliatv.gr, σχετικά άρθρα για το ρέμα, όπως αναφέρουν»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.