Υδατοδρόμια σε Βόλο, Σκόπελο, Αλόννησο

Επισπεύδονται οι διαδικασίες αδειοδότησης, μεγάλο το ενδιαφέρον

Τρία υδατοδρόμια αναμένεται να έχουν αδειοδοτηθεί στη Μαγνησία μέχρι το καλοκαίρι του 2020, καθώς το ενδιαφέρον είναι μεγάλο από πλευράς επενδυτών, ενώ σε επίπεδο χώρας, αναμένεται να λειτουργήσουν τα πρώτα 30.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, την εποχή αυτή οι εταιρείες υδροπλάνων διαμορφώνουν τα business plan και τις μελέτες βιωσιμότητας ώστε να επιλέξουν σε ποιες περιοχές θα ξεκινήσουν δρομολόγια.
Το καλοκαίρι του 2020 αναμένεται να λειτουργούν μεταξύ άλλων, τα εξής υδατοδρόμια, τα οποία θα ανήκουν στα λιμενικά ταμεία:
Σκόπελος, Αλόννησος, Σκύρος, Βόλος.
Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, δηλαδή μέχρι το καλοκαίρι, αναμένεται να είναι έτοιμα περίπου 30 υδατοδρόμια που θα έχουν κατασκευαστεί και θα είναι έτοιμα, ενώ στο λιμάνι του Βόλου η υποδομή είναι έτοιμη, από τις πτήσεις που γινόταν το 2008 από την Argo Ways Airways.
Οι πρώτοι που εδώ και καιρό επιδιώκουν να δραστηριοποιηθούν είναι η Ελληνικά Υδατοδρόμια, ανήκει κατά 55% στην Aktor Facilities της Ελλάκτωρ και ήδη έχει την άδεια λειτουργίας για υδατοδρόμια σε Κέρκυρα, Παξούς και Πάτρα, και η Hellenic Seaplanes.
Ωστόσο, εφόσον ανοίξει η αγορά ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει και η καναδική Harbour Air, η Trans Malvidian της Blackrock, ο Ελληνομεξικανός Ρικάρντο Φαρία Νικολόπουλος, αλλά και ο Αντρέας Καροτσιέρης της Airwaves.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.