Υφίσταται και διογκώνεται το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στον τουρισμό

Ο κ. Γιώργος Χότζογλου
Τόνισε στο Ράδιο Ένα, ο Γ. Χότζογλου πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων

Το γεγονός ότι οι εκλογές δεν φαίνεται να έχουν επηρεάσει τον κλάδο του τουρισμού, καθώς οι αφίξεις τουριστών συνεχίζονται καθημερινά, τα ξενοδοχεία αρχίσουν και αποκτούν πληρότητες και οι επιχειρήσεις εστίασης ανοίγουν, όπως ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, ο Γιώργος Χότζογλου πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό και στον Τουρισμό.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, το πρόβλημα που υπάρχει, και το οποίο υφίσταται και διογκώνεται, αφορά στην έλλειψη προσωπικού και τις κενές θέσεις εργασίας.

«Εμμονή της κυβέρνησης να μην
προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις»

«Δεν είμαστε σε θέση, δυστυχώς, να παρέχουμε στους επισκέπτες υπηρεσίες υψηλών στάνταρντ. Είναι τρομερό και δυσαναπλήρωτο το κενό, δεν περπάτησε η στρατηγική της κυβέρνησης για εργάτες από τρίτες χώρες, καθώς λείπει άκρως εξειδικευμένο προσωπικό (σεφ, σερβιτόροι, γκρουμ, ρεσέψιονιστ, καμαριέρες) και αυτές οι θέσεις δεν μπορούν να καλυφθούν από υπηκόους Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Ινδία ή Αίγυπτο», ανέφερε ο κ. Χότζογλου.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ανέφερε ότι η κατάσταση αυτή δημιουργήθηκε από την εμμονή της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις για τους εργαζόμενους στον κλάδο και να μην δώσει τα απαραίτητα κίνητρα για να επιστρέψουν οι επαγγελματίες στον χώρο εργασίας τους. Όπως είπε, έγινε ένα πρώτο βήμα με την κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας ως υποχρεωτική και τα πρώτα μηνύματα είναι ότι δεν εφαρμόζεται και καταστρατηγείται στην πράξη, ελλείψει ελεγκτικών μηχανισμών.
Ακόμη είπε ότι δεν εννοούν να καταλάβουν οι κυβερνώντες ότι ο χειμώνας δεν βγαίνει με μόλις τρεις μήνες επιδότηση από το ταμείο ανεργίας και για το λόγο αυτό υπάρχει άρνηση και μετατόπιση του εργατικού δυναμικού προς άλλους κλάδους της Ελληνικής οικονομίας.

«Κάθε χρόνο υπάρχει ένα κύμα
παραιτήσεων από εργαζόμενους»

Ο κ. Χότζογλου είπε ακόμη ότι κάθε χρόνο υπάρχει ένα κύμα παραιτήσεων από εργαζόμενους που δεν αντέχουν τις αντίξοες συνθήκες στον κλάδο, πόσο μάλλον φέτος, η εντατικοποίηση έχει χτυπήσει «κόκκινο» από την πρώτη μέρα για όσους έχουν πάει για δουλειά.
Ο ίδιος είπε ότι αυτή την περίοδο όποιος θέλει να δουλέψει στον κλάδο του τουρισμού ή της εστίασης θα βρει πολύ εύκολα δουλειά, ενώ ζητούμενο είναι με τι όρους αμοιβής και εργασίας και πως θα καταφέρει να ανταπεξέλθει τους νεκρούς μήνες.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τόνισε ότι τα ζητήματα του κλάδου είναι ανοιχτά και ζητούν λύσεις και τόνισε ότι υπάρχει αναμονή για τον νέο υπουργό Εργασίας και τον νέο υπουργό Τουρισμού και θα επανέλθουν στον διάλογο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.