Υπάρχουν ή όχι εμβόλια στη Μαγνησία;

Τη δρομολόγηση απ΄τους πολίτες και των δύο εμβολίων, γρίπης και covid, συστήνει ο κ. Ματσιόλης
Στέλνουν τους φαρμακοποιούς ακόμη και από τις Σποράδες στο Κ.Υ. Αργαλαστής για εμβολιασμό!

Αντιμέτωποι με τον ελλιπή σχεδιασμό, τουλάχιστον σε ότι αφορά τη Μαγνησία, έρχονται οι φαρμακοποιοί του νομού, οι οποίοι θέλουν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, όμως είτε δεν υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού, είτε αυτά που υπάρχουν, είναι μόνο για το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής!
Όπως τόνισε , μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κώστας Ματσιόλης ακόμη και οι φαρμακοποιοί στις Β. Σποράδες λαμβάνουν ειδοποίηση πως πρέπει να μεταβούν στην Αργαλαστή να εμβολιαστούν, με τον ίδιο να υπογραμμίζει πως πρέπει να υπάρχει επίσημη ενημέρωση και όχι αυτό το αλαλούμ.
«Πέραση» φαίνεται ότι έχει το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής στην εμβολιαστική πλατφόρμα, καθώς μόνο σ’ αυτό το Κέντρο Υγείας προωθούνται και οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας, ακόμη και αυτών που εργάζονται σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο.
Όπως έγινε γνωστό, νωρίς χθες το πρωί άνοιξε η πλατφόρμα και για τους φαρμακοποιούς που μπορούσαν με το ΑΜΚΑ τους να κλείνουν ραντεβού κατ΄εξαίρεση για τον εμβολιασμό τους.
Ωστόσο, τα προβλήματα δεν άργησαν να φανούν. Ο κ. Ματσιόλης αφού επεσήμανε πως ήταν σημαντικό που έγινε η κατ’ εξαίρεση προώθηση του προσωπικού υγείας, με την πολιτεία να αναγνωρίζει την προσφορά των φαρμακοποιών, που βρίσκονται στο πρώτο σημείο επαφής με τους πολίτες, ανέφερε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με το καλημέρα.

«Γιατί δεν ισχύει το πλάνο των εμβολιασμών;»

«Ενώ σε άλλα σημεία της χώρας γίνονται εμβολιασμοί των συναδέλφων και κλείνονται ραντεβού, στη δική μας περιοχή δεν ισχύει. Γιατί σε όλη τη Μαγνησία δεν μπορείς να κλείσεις ραντεβού κι απλά υπάρχει μόνο το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής; Όλη η υπόλοιπη Μαγνησία και από τις Σποράδες, που μπαίνουν στην πλατφόρμα, οι συνάδελφοι κατευθύνονται στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής! Μια ολόκληρη εβδομάδα υπάρχει αυτό το πρόβλημα και δεν υπάρχει άλλο κέντρο για να κλείσεις ραντεβού. Γιατί δεν ισχύει το πλάνο των εμβολιασμών; Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τροποποιήσεις, είναι δυναμικά αυτά τα ζητήματα, όμως με τα νέα δεδομένα τι προβλέπεται; Μόνο το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής θα δέχεται ή θα υπάρχει και το Εμβολιαστικό Κέντρο του Νοσοκομείου;» υπογράμμισε ο κ. Ματσιόλης.
Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας συνέχισε λέγοντας πως για το Εμβολιαστικό Κέντρο του Νοσοκομείου Βόλου δεν υπάρχουν ραντεβού και σημείωσε πως αν και κάποιοι φαρμακοποιοί βρήκαν ανοιχτή ημερομηνία στο Νοσοκομείου Βόλου για την πρώτη δόση του εμβολίου, δεν βρήκαν για τη δεύτερη, με αποτέλεσμα όλος ο εμβολιασμός να ακυρωθεί.

«Δεν υπάρχουν ραντεβού, γιατί δεν υπάρχουν εμβόλια»

Ενώ λίγη ώρα αργότερα, δεν υπήρχε διαθέσιμο ραντεβού στο Νοσοκομείο Βόλου, ούτε για την πρώτη δόση, γι’ αυτό και ορισμένοι φαρμακοποιοί έκλεισαν ραντεβού στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής.
«Δεν υπάρχουν ραντεβού, γιατί δεν υπάρχουν εμβόλια. Ας το δουν οι υπεύθυνοι. Ας μας πουν ξεκάθαρα μην επιχειρήσετε να κλείσετε ραντεβού γιατί δεν υπάρχουν εμβόλια. Βλέπουμε ότι δεν υπάρχει ανησυχία των κυβερνώντων. Τόσο ακραίες περιπτώσεις σαν τη δική μας δεν υπάρχουν σε άλλες περιοχές. Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου ενημέρωσε για το θέμα και τον Υπουργό», τόνισε εμφατικά ο κ. Ματσιόλης, σχολιάζοντας πως είναι αποδεκτές οι όποιες ατέλειες ενός συστήματος, ζήτησε όμως να υπάρχει σωστή και υπεύθυνη ενημέρωση, για να μπορέσουν και οι φαρμακοποιοί να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους
Τέλος, με αφορμή αυτό το νέο αλαλούμ, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας υπογράμμισε πως ταλαιπωρούνται όχι μόνο οι φαρμακοποιοί αλλά και οι πολίτες, που ρωτούν συνεχώς και απαντήσεις δεν υπάρχουν. «Από τη μια κάνουμε προσπάθειες για να εμβολιαστεί ο κόσμος, κι από την άλλη δεν έχουμε εμβόλια και ταλαιπωρούμε όσους θέλουν να εμβολιαστούν γιατί δεν τους ενημερώνουμε σωστά», κατέληξε ο κ. Ματσιόλης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.