Υπήρξε πτώση της τουριστικής κίνησης τον Σεπτέμβριο στη χερσαία Μαγνησία

Με εξαίρεση τα ξενοδοχεία του Βόλου και την ευρύτερη περιοχή, ανέφερε ο πρόεδρος των ξενοδόχων Γ. Ζαφείρης

Καλή θεωρούν οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας ότι ήταν η φετινή καλοκαιρινή περίοδος από τα μέσα Ιουλίου μέχρι το τέλος Αυγούστου, αλλά η κίνηση δεν κράτησε και τον Σεπτέμβριο όπως ανέμεναν οι επιχειρηματίες τουρισμού, καθώς περιορίστηκε απλώς… σε καλά Σαββατοκύριακα, με εξαίρεση τα ξενοδοχεία του Βόλου και την ευρύτερη περιοχή (από Πορταριά μέχρι Αγριά) όπου υπήρχαν εκδηλώσεις και συνέδρια, που συντελούν θετικά, αλλά ο μέσος όρος δεν είναι πολύ υψηλός.
Τα παραπάνω τόνισε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, ο Γιώργος Ζαφείρης πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, ο οποίος σημείωσε ότι οι επιχειρήσεις έστω και με δυόμιση ή τρεις μήνες δουλειά, δεν είναι δυνατόν να ανταπεξέλθουν στις τρέχουσες υποχρεώσεις, πολλώ δε μάλλον, στις υποχρεώσεις και οφειλές προηγούμενων ετών που έχουν συσσωρευτεί και πρέπει να δούμε ξανά το θέμα και πως θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

«Το κόστος λειτουργίας ενός ξενοδοχείου
αυξήθηκε πάνω από 35%»

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων τόνισε ότι αν και δεν υπάρχουν ακόμη πλήρη οικονομικά στοιχεία για την κίνηση φέτος το καλοκαίρι, το πρόβλημα με τα ακριβά καύσιμα είχε αποτέλεσμα στην αρχή της σεζόν να εξαφανιστούν οι Βαλκάνιοι που ερχόταν για διακοπές στην περιοχή, μέχρι που έπεσαν οι τιμές και μετά τις 15 Ιουλίου άρχισε η κίνηση.
Την ίδια ώρα, το κόστος λειτουργίας ενός ξενοδοχείου αυξήθηκε πάνω από 35% και μάλιστα ενόψει χειμώνα που τα ορεινά καταλύματα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα, υπάρχουν πλήθος ερωτημάτων και ανησυχία, τη στιγμή που το πετρέλαιο είναι πολύ ακριβό.

Δούλεψαν τα προγράμματα του Κοινωνικού
Τουρισμού και το «Τουρισμός για όλους»

Για τον «Κοινωνικό τουρισμό», ο κ. Ζαφείρης είπε ότι βοήθησε πολύ και η χερσαία Μαγνησία είναι αγαπημένος προορισμός, όπως και το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» και μάλιστα οι ξενοδόχοι πληρώθηκαν τις οφειλές προς όλα τα καταλύματα από τον προηγούμενο χρόνο.
Ο κ. Ζαφείρης απέδωσε τα εύσημα στον ΟΑΕΔ που τα τελευταία δύο χρόνια έχει μετατραπεί σε μια «ιδιωτική» εταιρία, με την έννοια, ότι κάνει γρήγορα τους ελέγχους και αποπληρώνει τα τιμολόγια στον επόμενο μήνα, σε αντίθεση με το υπουργείο Τουρισμού που είχε απλήρωτους τους ξενοδόχους μέχρι τον προηγούμενο μήνα, από την περυσινή εφαρμογή!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.