Επεισόδια και τραυματισμοί στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόλο (φωτογραφίες)

Η Αστυνομία δεν άφησε τους συγκεντρωμένους κατά της καύσης να μπουν στο Δημαρχείο

Από συμπλοκές, επεισόδια και τραυματισμούς δύο μελών της επιτροπής πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών, αλλά και αποδοκιμασίες όσων έλαβαν μέρος και αποχωρούσαν από την εκδήλωση στο τέλος, χαρακτηρίστηκε η πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ απόψε στο Δημαρχείο Βόλου, όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 50 άνθρωποι για να διαμαρτυρηθούν στον γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ πρώην υπουργό Περιβάλλοντος Πάνο Σκουρλέτη, για το θέμα της καύσης σκουπιδιών.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο Δημαρχείο Βόλου στις 19.20 και μόλις κατέβηκε από το αυτοκίνητο, δέχτηκε τις αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων, που ήθελαν να του παραδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους, αλλά δεν μπόρεσαν να το κάνουν.
Ο Π. Σκουρλέτης μπήκε από την πίσω είσοδο του Δημαρχείου, που αμέσως μετά την είσοδο του ιδίου και των συγκεντρωμένων για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, έκλεισε από άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας.

Οι πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί προσπάθησαν να μπουν με τη σειρά τους στην αίθουσα εκδηλώσεων, αλλά οι αστυνομικοί δεν τους επέτρεψαν να περάσουν, με αποτέλεσμα να οξυνθούν τα πνεύματα και οι συγκεντρωμένοι να αντιδράσουν.

Τελικά, αφού επέμεινα ν με τα λόγια και είδαν ότι δεν είχε αποτέλεσμα, λίγο μετά τις 19.40 έκαναν «ντου» προς την Αστυνομία, που τους συγκράτησε, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μπουν στο Δημαρχείο, ενώ «στρίμωξαν» τους αστυνομικούς πάνω από τα σκαλιά, στην πίσω είσοδο του Δημαρχείου.

Λίγο αργότερα, οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να κάνουν νέο «ντου» για να μπουν, αλλά αυτή τη φορά συνάντησαν την αντίδραση των δυνάμεων της Αστυνομίας, που τους απώθησαν με τις ασπίδες από τα σκαλιά και χτυπώντας τους με γκλομπ τους έφτασαν απέναντι από τον χώρο στάθμευσης, στην πίσω πλευρά του Δημαρχείου.

«Ντου» με δύο τραυματίες
Η κίνηση αυτή των αστυνομικών δυνάμεων, είπε αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο από τους συγκεντρωμένους, όπως κατήγγειλε η επιτροπή αγώνα πολιτών, που μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Βόλου.
Σε δήλωσή του το μέλος της επιτροπής αγώνα Μάρκος Βαξεβανόπουλος τόνισε ότι η Επιτροπή Πολιτών απηύθυνε ένα γενικό κάλεσμα στους πολίτες του Βόλου να πάνε στο Δημαρχείο για να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά. Θα ανέβαινε η Επιτροπή να καταθέσει ένα ψήφισμα που ετοιμάσαμε, ώστε να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας και να φύγουμε.
«Η δημοκρατία, όμως, και ο ελεύθερος λόγος καταστρατηγήθηκαν σήμερα. Απλοί πολίτες χτυπήθηκαν και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο νοσοκομείο κάποιοι από εμάς. Το δικαίωμά μας στην υγεία έχει καταστρατηγηθεί. Προσπαθούμε να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας και να δείξουμε στον κ. Σκουρλέτη ότι είναι και αυτός υπεύθυνος για την άδεια που έχει πάρει η ΑΓΕΤ να καίει σκουπίδια. Δεν θέλουν να μας ακούσουν, δεν θέλουν διάλογο. Αρνούνται τον διάλογο. Αυτή είναι η δημοκρατία τους», ανέφερε.
Ο ίδιος διαρωτήθηκε αν όταν η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θέλει να μην καίγονται σκουπίδια, αλλά καίγονται, αυτή είναι η δημοκρατία και πρόσθεσε ότι όταν η πλειοψηφία των Βολιωτών δεν θέλει τη μονάδα του SRF, αυτή ετοιμάζεται με τις ευλογίες του Υπουργείου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, δηλαδή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. «Άρα, σε αυτή την κολεγιά ο κ. Μπέος και οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι μαζί. Από την άλλη είμαστε όλοι οι πολίτες και θα τους σταματήσουμε», ήταν η δήλωσή του.

Ηρέμησαν τα πνεύματα
Στη συνέχεια οι δυνάμεις της Αστυνομίας πήραν θέση πριν τα σκαλιά και οι διαδηλωτές περίμεναν απέναντί τους, με σποραδικές διαμαρτυρίες, διότι δεν τους επέτρεπαν να μπουν στο Δημαρχείο, κάτι που δεν γίνεται πουθενά στον κόσμο, όπως έλεγαν.
Στο μεταξύ, η κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου συνεχιζόταν, ενώ οι συγκεντρωμένοι απέμεναν για όλο αυτό το διάστημα, απέναντι από τις δυνάμεις της Αστυνομίας και τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν συνθήματα εναντίον τους.

Η δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε λίγο μετά τις 8.30 το απόγευμα και όταν άρχισαν να κατεβαίνουν τα μέλη του κόμματος και όχι μόνο που την παρακολούθησαν δεχόταν αποδοκιμασίες και ειρωνικά χειροκροτήματα των συγκεντρωμένων, που περίμεναν μέχρι τέλους.

Φυγαδεύτηκε από άλλη πόρτα
Τελικά, λίγο μετά το τέλος της εκδήλωσης αποχώρησε αποδοκιμαζόμενη η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, που πήγε στο Δημαρχείο με καθυστέρηση για να παρακολουθήσει την εκδήλωση.
Αποδοκιμασίες με φράσεις του τύπου «ντροπή», «αυτή είναι η δημοκρατία σας» ή άλλα σχόλια για την παρουσία της Αστυνομίας, δέχτηκαν και άλλα τοπικές στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.
Τελικά, στις 21.05 ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης «φυγαδεύτηκε», από την μπροστινή πόρτα του Δημαρχείου Βόλου, όπου τον περίμενε ο Μ. Βαξεβανόπουλος και μερικά ακόμη μέλη της επιτροπής, που φεύγοντας του είπαν «ντροπή ου καταστρέφεται το περιβάλλον και την υγεία μας». Ο ίδιο δεν απάντησε, παρά μπήκε στο αυτοκίνητό του και αναχώρησε αμέσως.

Τέλος, παραλίγο να πέσει θύμα προπηλακισμού, ο υποψήφιος δήμαρχος Ιάσων Αποστολάκης, όταν αποχωρώντας από την εκδήλωση προσπάθησε να μιλήσει με τους συγκεντρωμένους, που τον απώθησαν με άγριες διαθέσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.