Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε στον Αμάραντο Σκοπέλου

Εξετάζεται το ενδεχόμενο εμπρησμού ή φωτιάς από αμέλεια

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά σε δασώδη έκταση στην περιοχή Αμάραντος Σκοπέλου στα νότια του νησιού, που ξέσπασε χθες στις 2 περίπου το μεσημέρι.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματικό της Πυροσβεστικής, η κατάσταση σήμερα είναι καλύτερη από χθες, καθώς δεν υπάρχουν μέτωπα, στο πευκοδάσος του κάηκε, παρά μόνο συνεχείς αναζωπυρώσεις, διότι στο έδαφος υπάρχουν πευκοβελόνες, που είναι εύφλεκτες.
Στο νησί βρίσκεται δύναμη 55 πυροσβεστών με 3 πεζοπόρα τμήματα, το ένα από τα οποία μεταφέρθηκε από την Αθήνα, 11 πυροσβεστικά οχήματα, υδροφόρες και εκσκαπτικά μηχανήματα του Δήμου.
Το θετικό είναι ότι δεν φυσάει αέρας, ενώ οι αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται από τα πεζοπόρα τμήματα και από τη ρίψη νερού από αέρος, καθώς η περιοχή είναι δύσβατη και δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα αυτοκίνητα.
Η δασική έκταση από πευκοδάσος, που έγινε «στάχτη» εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 120 στρέμματα, ενώ επί τόπου θα παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι αύριο Τρίτη, ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα
Όσον αφορά στα αίτια της πυρκαγιάς, η Πυροσβεστική Υπηρεσία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, καθώς ήδη ένας 32χρονος από το Βόλο, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο με εγκαύματα στα χέρια και στα πόδια, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κάηκε και το μοτοποδήλατό του, που βρισκόταν στο δάσος. Οι φήμες ανέφεραν ότι ο ίδιος η παρέα του, που βρισκόταν στην παραλία, άναψαν φωτιά που ξέφυγε από τον αέρα, και προκλήθηκε η πυρκαγιά στο δάσος, ενώ η Πυροσβεστική εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.

Η πρώτη μέρα
Στην κατάσβεση της φωτιάς που βρίσκονταν σε δύσβατη περιοχή συμμετείχαν από την Κυριακή τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Καναντέρ, ένα όχημα του δήμου, τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα της πυροσβεστικής Σκοπέλου, 12 πυροσβέστες αλλά και πολλοί εθελοντές.

Στο μεταξύ λίγο πριν από τις 6 χθες το απόγευμα αναχώρησαν από το λιμάνι του Βόλου ισχυρή πυροσβεστική δύναμη αποτελούμενη από 4 οχήματα και 2 πεζοπόρα τμήματα με συνολικά 26 άνδρες μεταξύ των οποίων 4 αξιωματικοί, η οποία έφθασε στο νησί στις 9 χθες το βράδυ.

Σε επικοινωνία που είχε νωρίτερα ο Βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με τον Δήμαρχο του νησιού Χρήστο Βασιλούδη, ενημερώθηκε για την κατάσταση ενώ με την σειρά του ενημέρωση τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και τα Υπουργεία Υποδομών και Εθνικής Άμυνας. Μιλώντας στο magnesianews.gr ο Δήμαρχος Σκοπέλου Χρ.Βασιλούδης έκανε λόγο για μεγάλη φωτιά την οποία αντιμετωπίζουν με όλα τα διαθέσιμα μέσα.Εξετάζεται το ενδεχόμενο εμπρησμού ή φωτιάς από αμέλεια, ενώ η Πυροσβεστική κάνει λόγο για 120 στρέμματα καμένης έκτασης και η δημοτική αρχή για 500 στρέμματα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.