Υπόθεση Κοντούλη: Ενδείξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση «βλέπει» η Εισαγγελία Βόλου

Παραπέμπει τον κατηγορούμενο στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο

Ενδείξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από τον κύριο κατηγορούμενο της υπόθεσης, επιχειρηματία από τη Μαγνησία, έχει η Εισαγγελία Βόλου, που προτείνει την παραπομπή του 70χρονου σήμερα, κατηγορούμενου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Η υπόθεση θα έρθει το επόμενο χρονικό διάστημα στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου, που θα αποφανθεί επί της δίωξης που προτείνει η Εισαγγελία.

Η δολοφονία της 70χρονης τότε Μαριάννας Κοντούλη, καθηγήτριας χορού, τοποθετείται την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου του 2002, στην περιοχή της Αμαλιάπολης όπου ζούσε και αυτό διότι η αδελφή της είχε ζητήσει από το Ειρηνοδικείο να κριθεί εξαφανισμένη (αφάνεια), προκειμένου να σταματήσει η συνταξιοδότησή της.

Η τελευταία καταδίκη για την υπόθεση, ήταν το καλοκαίρι του 2020 από το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας, που καταδίκασε τον κύριο κατηγορούμενο σε φυλάκιση πέντε ετών και τον γιατρό και επιχειρηματία από την Αθήνα, σε φυλάκιση 3,5 και 4 ετών αντίστοιχα, για την υπόθεση των περίεργων μεταβιβάσεων ακινήτων (με πλαστά συμβόλαια και εξουσιοδοτήσεις τουλάχιστον 10 διαφορετικών συμβολαιογράφων) της Κοντούλη, συνολικής έκτασης 100 στρεμμάτων, την χρονική περίοδο 2004-2007 στην περιοχή του Αλμυρού.

Η εισαγγελική έρευνα είχε ξεκινήσει από το 2008, όταν η ετεροθαλής αδερφή της αγνοούμενης Ελένη Κοντούλη, κατέθεσε την πρώτη αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, η υπόθεση αρχειοθετήθηκε, αλλά ανασύρθηκε ξανά το 2019 διότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάνθηκε ότι υπήρχαν ενδείξεις ότι η ηλικιωμένη γυναίκα δεν εξαφανίστηκε ακουσίως, αλλά δολοφονήθηκε.

Το Εφετείο ενημέρωσε την Εισαγγελία Βόλου, που ανέσυρε ξανά την υπόθεση και άσκησε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος επιχειρηματία, για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Στο πλαίσιο της ανάκρισης, τον Δεκέμβριο του 2019 είχαν γίνει εκσκαφές σε ιδιωτικό ξωκλήσι που είχε κατασκευάσει ο κατηγορούμενος στην περιοχή της Αμαλιάπολης, χωρίς όμως να βρεθεί έστω ο σκελετός της εξαφανισμένης γυναίκας.

Η γυναίκα που εξαφανίστηκε, φέρεται να είχε πληροφορηθεί από το χωριό ότι ο άνδρας που είχε σχέσεις και τον είχε ορίσει διαχειριστή της περιουσίας της, είχε πουλήσει δύο ακίνητα, αλλά δεν της έδωσε τα χρήματα, πήγε στο Υποθηκοφυλακείο Σούρπης, το επιβεβαίωσε και έβαλε δικηγόρο για να αποκαλύψει την αλήθεια, αλλά πριν προλάβει να ανακαλέσει το πληρεξούσιο προς τον άνδρα και να κάνει και τις άλλες ενέργειες που έπρεπε, είχε εξαφανιστεί και ποτέ δεν βρέθηκε η σορός της εδώ και 19 χρόνια.
Σε ερωτήσεις της ξαδέλφης της και άλλων γυναικών από το χωριό που βρίσκεται, εκείνη την εποχή, ο διαχειριστής της περιουσίας της έλεγε ότι την έστειλε στην Αγγλία για επέμβαση στο ισχίο και μάλιστα τους έδωσε δύο τηλέφωνα επικοινωνίας, τα οποία δεν αντιστοιχούσαν σε συνδρομητή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.