Υβριστής και συκοφάντης της οικογένειας Καρεκλίδη ο Αχ.Μπέος σύμφωνα με νέα καταδικαστική απόφαση

Δεκτή η αγωγή για όσα δήλωσε το 2015 στο TRT για δήθεν παράνομες δημοσιεύσεις της "Μαγνησίας"

Ακόμη μια απόφαση που καταδικάζει τον Αχιλλέα Μπέο για τις ύβρεις, τα ψεύδη και τις συκοφαντίες που έχει εξαπολύσει κατά της εφημερίδας «Μαγνησία» και της οικογένειας Καρεκλίδη εξέδωσε η Ελληνική Δικαιοσύνη. Συγκεκριμένα με την υπ’ αριθμόν 46/2020 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου (Ειδική Διαδικασία Περιουσιακών Διαφορών) έγινε εν μέρει δεκτή η αγωγή του Γιώργου και του Αρχιμήδη Καρεκλίδη, ιδρυτή και εκδότη αντίστοιχα της εφημερίδας «Μαγνησία», κατά του Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου για τα όσα ψευδή και συκοφαντικά είχε δηλώσει σε συνέντευξή στον Σωτήρη Πολύζο στον τηλεοπτικό σταθμό TRT τον Δεκέμβριο του 2015.

Στη συνέντευξή του ο κ. Μπέος είχε καταφερθεί με υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά του δημοσιογράφου Γιώργου Καρεκλίδη διατυπώνοντας παράλληλα δυσφημιστικές αναφορές κατά της εφημερίδας «Μαγνησία» ότι δήθεν έλαβε παρανόμως από το Δήμο Βόλου, επί προηγούμενων δημοτικών αρχών, το ποσό των 59.000 ευρώ για δημοσιεύσεις, χωρίς να το δικαιούται. Ο κ. Μπέος μάλιστα ισχυρίστηκε ότι ο πρώην Δήμαρχο Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης έδινε χαριστικά αυτές τις δημοσιεύσεις, αφήνοντας σαφή υπονοούμενα περί χρηματισμού μας, περί αθέμιτων συναλλαγών, περί διαπλοκής και άλλων κατάπτυστων πράξεων. Με προφανή σκοπό να πλήξει την αξιοπιστία της εφημερίδας και της οικογένειας Καρεκλίδη, ο κ. Μπέος είχε χαρακτηρίσει τον Γιώργο Καρεκλίδη «ιερέα της διαπλοκής στο Βόλο» και ότι «χρόνια τώρα δυσφημείτε αυτή την πόλη και εκβιάζετε μήπως πάρετε καμία καταχώρηση»

Μεταξύ άλλων ο κ. Μπέος είχε υποστηρίξει στη διάρκεια της συνέντευξής του για την εφημερίδα «Μαγνησία» και τον Γιώργο Καρεκλίδη ο οποίος παρενέβη τηλεφωνικά στην εκπομπή:
• Έχετε εισπράξει 59.000 ευρώ τα οποία δεν δικαιούσασταν να εισπράξετε
• Δεν είχε δικαίωμα και δεν είχε ΦΕΚ ο Όμιλος Καρεκλίδη, γιατί είχε διαφημιστικό έντυπο και όχι εφημερίδα και δεν είχε εγκριθεί με την εφημερίδα της κυβερνήσεως να δικαιούται να αναρτίζει…προσφορές
• Εγώ δεν λέω όμως ότι και οι 59.000 δεν έπρεπε να πάρει. Κάποια από αυτά τα χρήματα δεν δικαιούταν. Θα πάει στον εισαγγελέα και θα τα επιστρέψεις πίσω. Αυτά ανήκουν στον κόσμο. Αυτά που ξέρατε σκουπίδια θα τα ξεχάσετε. Μέχρι το 2019. Άν υπάρχεις μέχρι τότε. Γιατί πάντα συντηριόσουν από τους δημάρχους, απ’ τα δημοτικά συμβούλια και από…
• Επειδή είχε ένα μικρόφωνο και μια εφημερίδα πίεζε τους δημάρχους και του δώναν καταχωρίσεις. Τελείωσε αυτό το πανηγύρι
• Σήμερα λοιπόν δηλώνω ότι αν….η άποψή μου για τον κ. Καρεκλίδη είναι τεκμηριωμένη, κάθετη και δεν αλλάζει ότι και να γίνει, ότι είναι ότι χειρότερο δημοσιογραφικά έχει βγάλει αυτή η πόλη. Όμως, εάν πραγματικά τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει μέχρι σήμερα διαψεύδουν εμένα ή αυτά που έχω πει είναι ψέματα θα δηλώσω δημόσια συγγνώμη γονατιστός απέναντι στον κ. Καρεκλίδη. Όμως 100% έχει πάρει χρήματα που δεν δικαιούταν για καταχωρίσεις, δεν απαντάει σε αυτά, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα και ας έρθει να απαντήσει πως τα πήρε και πως του τα ‘δωσε ο Σκοτινιώτης
• Επειδή είχε ένα μικρόφωνο και μια εφημερίδα πίεζε τους δημάρχους και του δώναν καταχωρίσεις. Τελείωσε αυτό το πανηγύρι.
• Δημοσιογραφικά σκουπίδια που τόσα χρόνια καταστρέψατε την πόλη. Καλύπτατε τα όργια. Καλύπτατε τα σκάνδαλα. Εσείς είστε, αυτοί είστε.
• Εσείς τελειώσατε! Βρέστε άλλο επάγγελμα! Άλλο επάγγελμα. Ανοίχτε ένα σουβλατζίδικο
• Χρόνια τώρα δυσφημείτε αυτή την πόλη και εκβιάζετε μήπως πάρετε καμία καταχώρηση
• Που να ήξερε ο κόσμος τι διαπλοκή είσαι πρώτος! Ο ιερέας της διαπλοκής είσαι σ’ αυτή την πόλη!

Με αφορμή τις παραπάνω ψευδείς καταγγελίες του κ. Μπέου ο Δήμος Βόλου είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη ζητώντας την επιστροφή του ποσού 6.939 ευρώ και όχι 59.000 ευρώ, καταθέτοντας αγωγή κατά της εφημερίδας «Μαγνησία», η οποία απορρίφθηκε με την 120/2018 απόφαση του Ειρηνοδικείου Βόλου ως αβάσιμη.

Το δικαστήριο επιδίκασε χρηματικά ποσά ως αποζημίωση για την προσβολή της τιμής και της υπόληψης των Γιώργου και Αρχιμήδη Καρεκλίδη, καταδικάζοντάς τον και στην καταβολή των εξόδων της δίκης.

Προς υποστήριξη των ισχυρισμών από πλευράς των εναγόντων στο δικαστήριο, παραστάθηκε ο δικηγόρος Βόλου Νίκος Μόσχος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.