Ζ. Κωνσταντοπούλου για Μπέο: «Το δικαίωμα για νερό, για δημοκρατία έτρεψε σε φυγή τους ψευδομηνυτές»

Νέο μεγάλο κατηγορητήριο κατά του Αχ. Μπέου μετά την μήνυση των κατοίκων των Σταγιατών

Για τις 14 Δεκεμβρίου του 2022 αναβλήθηκε η δίκη των πολιτών κ.κ.  Αριστείδη Φραγκουδάκη και Θωμά Κλημόπουλου, που δικάζονταν μετά από μήνυση της δημοτικής αρχής Βόλου για την διαμαρτυρία τους για την επιχειρούμενη τότε ιδιωτικοποίηση του Βιολογικού Καθαρισμού, στις 13 Μαρτίου 2017 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παρούσα στον Βόλο, καθώς είναι νομική εκπρόσωπος των πολιτών, η δικηγόρος κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία μιλώντας στο magnesianews.gr τόνισε πως το δικαίωμα για νερό, για περιβάλλον, για δημοκρατία όλων σήμερα δικαιώθηκε και έτρεψε σε φυγή τους ψευδομηνυτές.

«Το Κίνημα των Ενεργών Πολιτών για το νερό για το περιβάλλον, για το δικαίωμα όλων στη δημοκρατία σήμερα δικαιώθηκε για άλλη μια φορά.  Έτρεψε σε φυγή τους ψευδομηνυτές, δηλαδή όλη την παράταξη του κ. Μπέου,  που θα έπρεπε να βρίσκονται στο δικαστήριο,  γιατί είναι μάρτυρες κατηγορίας και υποτιθέμενοι παθόντες από τη συμπεριφορά των πολιτών πλην όμως δεν ήρθαν, δεν εμφανίστηκαν και τιμωρήθηκαν από το Δικαστήριο γιατί είναι μάλιστα η δεύτερη φορά που απουσιάζουν.

 

Είναι γνωστή αυτή η τακτική, του να χρησιμοποιούνται και να εργαλειοποιούνται οι μηνύσεις, προκειμένου να φοβηθούν οι πολίτες Ο Αριστείδης Φραγκουδάκης και ο Θωμάς Κλημόπουλος, που υπερασπίζομαι, εννοείται ότι δεν φοβούνται, όπως δεν φοβάται και κανένας από τους Ενεργούς Πολίτες για το νερό, για το περιβάλλον για τη δημοκρατία εδώ στον Βόλο.  Εκείνοι που φοβούνται είναι εκείνοι που ψεύδονται κι εκείνοι που επιθυμούν να κατατρομοκρατούν τους πολίτες, εκείνοι που απουσίαζαν και τιμωρήθηκαν. Θα ξανά είμαστε εδώ τον Δεκέμβριο στις 14 , η δίκη αναβλήθηκε αφού δεν μπορούσε να γίνει γιατί δεν εμφανίστηκαν ούτε εκείνοι που είχαν καταθέσει την αρχική μήνυση και κάπως ψέλλισαν ότι επιθυμούσαν να αποσύρουν τη μήνυση, αφού πρώτα με τυμπανοκρουσίες την προηγούμενη φορά ανακοίνωναν  ότι θα παρασταθούν στη δίκη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε πως υπάρχει πια και επίσημα το κατηγορητήριο εναντίον του Αχ. Μπέου, από τη μήνυση που κατέθεσαν οι κάτοικοι των Σταγιατών, με το κατηγορητήριο να είναι αρκετά μεγάλο…

«Έχω κι άλλο ένα νέο ως δικηγόρος της υπόθεσης των κατοίκων των Σταγιατών  που καταθέσαμε την μήνυση τον Ιούλιο του 2020 κατά του κ. Μπέου. Υπάρχει πια επίσημα το κατηγορητήριο κατά του νυν Δημάρχου για ψευδή καταμήνυση κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, συκοφαντική δυσφήμιση τελεσθείσα δημόσια κατ’ εξακολούθηση κατά συρροή, απόπειρα παράνομης βίας κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, για απειλή κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή για εξύβριση τελεσθείσα δημόσια  κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Αυτά αντιμετωπίζει ο κ. Μπέος κατόπιν της μηνύσεως που είχαμε κάνει με τους κατοίκους των  Σταγιατών, είχε έρθει όλο το χωριό τότε για να καταθέσουμε τη μήνυση.  Στις 6 Μαρτίου 2023 είναι η δίκη, αναμένουμε με ενδιαφέρον τι θα έχει να πει ο σημερινός δήμαρχος, που χτύπαγε τα χέρια του απειλητικά, που απηύθυνε ύβρεις, απειλές και συκοφαντίες  κατά των κατοίκων και που επιχειρούσε να τους τρομοκρατήσει λέγοντας ότι θα πάρει και φορολογικά μέτρα εναντίον  τους. Είμαστε, εδώ,  είμαι εδώ, θα είμαι στο πλευρό εκείνων που αγωνίζονται, να μην υπολογίζουν κάποιοι στην απουσία του. Το καλό με τις κινητοποιήσεις, δράσεις των πολιτών είναι ότι δεν σταματούν, μέχρι να δικαιωθούν και δικαιώνονται», είπε κ. Κωνσταντοπούλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.