Ζάχος για το νερό της Αγριάς : Τα προβλήματα δεν λύνονται με δελτία Τύπου- Θέλει πολλή δουλειά

Θα πρέπει να επαναφέρουν το νερό στις κοινόχρηστες βρύσες, τονίζει ο δημ. σύμβουλος

Δεν λύνονται τα προβλήματα με ανακοινώσεις και δελτία Τύπου, τόνισε ο κ.Μπάμπης Ζάχος, δημοτικός σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος Αγριάς, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, αναφορικά με το μείζον ζήτημα της ποιότητας του νερού της Αγριάς. Ο κ. Ζάχος τόνισε πως τα προβλήματα λύνονται με πολλή δουλειά και επέρριψε ευθύνες ακόμη και στα στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ, αναφέροντας δε χαρακτηριστικά πως την ημέρα της απεργίας, η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Καπούλα επικοινώνησε με στέλεχος της ΔΕΥΑΜΒ για να ενημερωθεί για το νερό και η απάντηση που έλαβε ήταν ” έχουμε απεργία με το νερό της Αγριάς θα ασχοληθούμε;”

 

Το όνομα του κ.Ζάχου πρωταγωνίστησε χθες στο δημοτικό συμβούλιο με τον Αχ. Μπέο αλλά και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ κ. Τόρη να βάλλουν εναντίον του,για τα όσα έχει πει για την ποιότητα του νερού της Αγριάς.

Ο κ. Τόρης μάλιστα χαρακτήρισε και προβοκάτορες όσους αντιδρούν στην Αγριά, λέγοντας πως είναι λίγοι και η πλειοψηφία των κατοίκων στηρίζει τη δημοτική αρχή και κατανοεί το έργο που προσφέρει.

“Αυτός που είπε αυτές τις λέξεις τον αντιπροσωπεύουν, δεν θα σχολιάσω”, είπε ο κ. Ζάχος για τους χαρακτηρισμούς του κ. Τόρη για τους κατοίκους της Αγριάς, ενώ το μόνο που σχολίασε ο δημοτικός σύμβουλος χιουμοριστικά ήταν η κορνίζα του Αχ. Μπέου πίσω από τον κ. Τόρη στο γραφείο του στη ΔΕΥΑΜΒ, που θύμισε Κιμ Γιονγκ Ουν!

Χθες ο κ. Ζάχος βρέθηκε και στην Εισαγγελέα Βόλου και κατέθεσε για το νερό της Αγριάς.

“Η έρευνα είναι σε εξέλιξη και δεν μπορώ να πω πολλά. Απάντησα σε ό,τι με ρωτήθηκα. Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο με δικαιώνει ο κ. Τόρης με τη χθεσινή του απάντηση στο ΔΣ που είπε ότι ο κ. Ζάχος εάν παρακολουθούσε τα δελτία Τύπου θα ήξερε ότι από 14 Ιουνίου το νερό είναι κατάλληλο. Αυτό έλεγα κι εγώ,  ότι πιο μπροστά δεν είναι κατάλληλο”, σημείωσε ο κ. Ζάχος και επεσήμανε πως πιστεύει την ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ περί καταλληλότητας του νερού, καθώς δεν έχει στοιχεία που να αποδεικνύουν το αντίθετο και δεν θέλει να παραπληροφορεί τον κόσμο.

Ο ίδιος τόνισε πως ασχολείται με το νερό και την κατάσταση αυτή από το τέλος Μαρτίου, όταν και κόπηκε το νερό από τις εξωτερικές βρύσες.

“Ενώ ήταν καλό και πηγαίο το έκοψαν, λέγοντας ότι έχει βαρέα μέταλλα. Αυτό είναι κάτι που το αποδεικνύουν άλλες υπηρεσίες κι όχι εγώ.  Εγώ πήρα νερό από βρύση και το πήγα για εξέταση και μου είπαν ότι είναι καλό. Δεν είμαι αρμόδιος για να βγάλω ανακοίνωση”, σημείωσε ο κ. Ζάχος επισημαίνοντας πως δεν μπορεί σε μια νύχτα το νερό να βγαίνει ακατάλληλο.

” Είναι εξωπραγματικά πράγματα. Δεν μπορεί να συμβαίνει ούτε σε πηγαίο νερό, ούτε σε νερό γεωτρήσεων.  Η αύξηση των βαρέων μετάλλων και άλλων μικροοργανισμών είναι σταδιακή. Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς πως εάν παρακολουθούνταν,  θα ήταν εύκολο να είχαν παρθεί μέτρα πιο γρήγορα και δεν θα είχαμε το πρόβλημα που έχουμε σήμερα”, σημείωσε και τόνισε πως είναι αναγκαίο να επαναλειτουργήσουν οι κοινόχρηστες βρύσες, προκειμένου να διευκολυνθούν και τα νοικοκυριά στην Αγριά.

Ο κ. Ζάχος επεσήμανε για ακόμη μια φορά πως έχει καταθέσει ερώτηση στο ΔΣ για τη δεξαμενή άρδευσης 5000 κυβικών μέτρων πάνω από την Πορταριά, που στοίχισε 1εκ. ευρώ και πλέον είναι λεηλατημένη. “Τι έχουν κάνει γι’ αυτό; Γιατί δεν μας απαντά ο κ. Τόρης;”, είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε πως “καλές οι ανακοινώσεις, αλλά τα προβλήματα δεν λύνονται με ανακοινώσεις, δελτία Τύπου, ούτε από το facebook, ούτε από twitter. Χρειάζεται να τρέξεις για να βρεθεί λύση.”.

Στο μεταξύ, ο έμπειρος δημοτικός σύμβουλος επέρριψε ευθύνες γι’ αυτή την κατάσταση και στα στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ, τα οποία δεν έχουν αλλάξει με την αλλαγή των δημοτικών αρχών. Σημείωσε πως “Δεν λέω ότι ο κ. Τόρης έφερε το νερό από το κτήμα του. Τα στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ ξέρουν το πρόβλημα εδώ και πολλά χρόνια, υπάρχουν υπηρεσιακές ευθύνες, δεν έχουν αλλάξει τα στελέχη. Έπρεπε να δώσουν κατευθυντήριες γραμμές εάν δεν παίρνει εκείνος πρωτοβουλία να πει στον προϊστάμενο ότι έτσι θα λειτουργήσουν”.

Την ίδια στιγμή μετέφερε και ένα γεγονός θέλοντας να δείξει την ευθύνη των στελεχών, λέγοντας πως ” Η κ. Καπούλα πήρε τηλέφωνο σε στέλεχος της ΔΕΥΑΜΒ την ημέρα της απεργίας να ρωτήσει για το νερό και της είπε ότι έχουμε απεργία με το νερό της Αγριάς θα ασχοληθούμε;”.

Τέλος, ο κ. Ζάχος αναφερόμενος στο τοπικό συμβούλιο και τη μη σύγκλισή του μέχρι στιγμής, σχολίασε πως το τοπικό συμβούλιο δεν έχει αρμοδιότητες κι έχει υποβαθμισμένο ρόλο, θα μπορούσε όμως να συγκληθεί γιατί ο ρόλος του είναι συμβουλευτικός, ώστε να ζητήσει από τη ΔΕΥΑΜΒ να γίνουν πιο γρήγορες ενέργειες για την αποκατάσταση του προβλήματος.

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.