Ζαφείρης στο Ράδιο ΕΝΑ: «Μετά τις 15 Ιουλίου κανονική ροή στον τουρισμό»

Το 60% των ξενοδοχείων έχει ανοίξει στη Μαγνησία

Να βρει τα βήματά του προσπαθεί ο Τουρισμός και στη Μαγνησία, με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων, Γιώργο Ζαφείρη να μιλά στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον  Ηλία Κουτσερή, κάνοντας λόγο για θετικές εξελίξεις μεν, αλλά και με αρρυθμίες.

Η λειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων δεν βρίσκεται ακόμη σε κανονική ροή, με τον κο Ζαφείρη να επισημαίνει ότι ο Τουρισμός έχει ανοίξει θεωρητικά, αφού υπάρχει ενδιαφέρον και κρατήσεις αλλά και πολλά προβλήματα με τη διαδικασία και τα κρούσματα. «Υπάρχει όμως  ένα καλό περιβάλλον και αν δεν υπάρξει κάτι περίεργο, από τις 15 Ιουλίου θα μπούμε σε μία ροή για ν’ ανακάμψουμε λιγάκι» σημείωσε.

Όσον αφορά τις αρρυθμίες; Το παράδειγμα του κου Ζαφείρη είναι χαρακτηριστικό: «Έχουμε ένα θέμα με γκρουπ Ρουμάνων που θέλουν να έρθουν στη Νέα Αγχίαλο, μετά τις 15 Ιουλίου αλλά στη δική μας χώρα η πληρότητα στα λεωφορεία επιτρέπεται μέχρι 65% και έχουμε κάνει ερώτημα από την Τρίτη στα Υπουργεία Μεταφορών και Τουρισμού. Θα λυθεί το θέμα φαντάζομαι αλλά όλα αυτά μας κρατούν σε μία εγρήγορση. Είναι εξάλλου θετικά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός αλλά δυστυχώς τα συνεχούς λειτουργίας ξενοδοχεία είναι εκτός».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων, περίπου το 60%  των μονάδων έχει ανοίξει στη Μαγνησία, καθώς «βλέπει» ότι υπήρξε ένα φρενάρισμα με τα εργασιακά και τα δωμάτια καραντίνας. Πάντως και ο ίδιος εκτιμά ότι θα υπάρξουν κρούσματα, αλλά το στοίχημα αφορά τη διαχείρισή τους.«Δεν συμβαίνει κάτι επειδή υπήρξε ένα κρούσμα στη Σκιάθο και δεν σταματάει ο Τουρισμός εκεί. Αυτό που είναι μέριμνα όλων μας είναι να λέμε και τα καλά. Το κρούσμα διαχειρίστηκε σωστά και η Μαγνησία είναι οργανωμένη για να αντιμετωπίσει τέτοιες περιπτώσεις» συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

Ο Στάνλεϊ Τζόνσον και το αεροδρόμιο

Για την παρουσία Τζόνσον στο Χόρτο, ο κ. Ζαφείρης θεωρεί  ότι αυτή λειτουργεί θετικά για την περιοχή, καθώς ο πατέρας του Βρετανού Πρωθυπουργού, αλλά και ο ίδιος ο Μπόρις Τζόνσον προβάλλουν την περιοχή. Για την άφιξή του πάντως σχολίασε: «Πολλοί έρχονται μέσω άλλων οδών, και δεν ήρθε παράνομα ή με περίεργο τρόπο. Έρχονται πολλοί μέσω Σόφια, Παρισίων και άλλων οδών που επιτρέπεται. Το αν έκανε ή όχι τεστ είναι θέμα των Αρχών».

Τέλος, για την έναρξη της λειτουργίας του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου, ο κ. Ζαφείρης θεωρεί ότι κι αυτό θα λειτουργήσει ευεργετικά, και κάποιοι θα έρθουν στην περιοχή. «Κορωνοϊού επιτρέποντος βέβαια» όπως σημείωσε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.