Ζήτησαν 18.000 € για να χειρουργήσουν δήθεν θύμα τροχαίου!

Δεκάδες απόπειρες τηλεφωνικής απάτης το Σαββατοκύριακο αλλά και χθες...

Νέες περιπτώσεις απόπειρας απάτης έγιναν το τελευταίο τριήμερο σε ανυποψίαστους Βολιώτες, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση δήθεν γιατρών του Νοσοκομείου που τηλεφώνησαν σε ηλικιωμένη και ζήτησαν 18.000 € για να χειρουργήσουν την κόρη της, που έπεσε θύμα τροχαίου, στα πόδια της οποίας έπρεπε να τοποθετηθούν χρυσές λάμες… Το τηλεφώνημα έγινε χθες σε μια 77χρονη και στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν μια γυναίκα που έκλαιγε και καλούσε σε βοήθεια…
Σύμφωνα με την καταγγελία, στη συνέχεια το ακουστικό πήρε ένας άνδρας που μιλούσε σπαστά ελληνικά και ισχυρίστηκε ότι καλεί από το Νοσοκομείο Βόλου, όπου βρισκόταν η κόρη της, η οποία ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα και οι γιατροί έπρεπε να της τοποθετήσουν χρυσές λάμες στα πόδια…
Μάλιστα ο άγνωστος άνδρας ζήτησε από τη γυναίκα ποσό 18.000 € για την επέμβαση.

Όταν η 77χρονη ζήτησε να μιλήσει με κάποιο γιατρό, το ακουστικό πήρε άλλος άνδρας που επίσης μιλούσε σπαστά ελληνικά και προσποιήθηκε γιατρό του Νοσοκομείου Βόλου. Ο άνδρας τη ρώτησε, αν μένει μόνη της, αν έχει χρήματα να τους δώσει, κοσμήματα, ή ακόμη και λίρες, που θα μπορούσε να λιώσει για να τους δώσει χρήματα.
Η γυναίκα κάτι υποψιάστηκε, ζήτησε να μιλήσει με τον γαμπρό της, με αποτέλεσμα η κλήση να διακοπεί απότομα.
Η κόρη της γυναίκα κατήγγειλε την απόπειρα απάτης στην Αστυνομία και οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι ήδη το 100 και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, έχουν δεχτεί περίπου 100 κλήσεις, ευτυχώς, χωρίς να έχει καταγραφεί καμία τετελεσμένη απάτη, παρά μόνο τηλεφωνικές απόπειρες.

Να μην είναι ευκολόπιστοι

Η Αστυνομία συμβουλεύει τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά.

Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού προσώπου, να επιδιώκουν πάντα οι ίδιοι να επικοινωνούν τηλεφωνικά με το γνωστό ή συγγενικό τους πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό τους τηλέφωνο και κατόπιν δικής τους πρωτοβουλίας και να μην δέχονται να μιλάνε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
Τέλος, συστήνει, να έχουν πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.