«Ζωντανό» το ενδιαφέρον της επένδυσης συντήρησης αεροσκαφών, στον Αλμυρό

Δημιουργώντας σύμφωνα με την εταιρεία, 200 νέες θέσεις εργασίας

«Ζωντανό» και «δυναμικό» όπως χαρακτηρίστηκε, παραμένει το ενδιαφέρον επένδυσης της εταιρείας Apella για τη συντήρηση αεροσκαφών, στην περιοχή του Αλμυρού, δημιουργώντας αρχικά, 200 νέες θέσεις εργασίας, σύμφωνα με δηλώσεις στη «ΜΑΓΝΗΣΙΑ», υπευθύνου της εταιρείας.
Σύμφωνα με το ίδιο πρόσωπο, η διαδικασία γενικότερα προχωρά, το ενδιαφέρον των επενδυτών που συνεργάζονται με την Apella, παραμένει, ενώ απομένουν κάποιες συγκεκριμένες διευκρινήσεις επί της επένδυσης. Μιλώντας στο «Ράδιο-Ένα 102,5» στο μεταξύ, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, τόνισε με αφορμή τη δημιουργία έργων στην περιοχή, ότι ο δρόμος που θα γίνει, και συνδέει την ΠΑΘΕ με το αεροδρόμιο, είναι συνολικού μήκους 3,5 χλμ. και συνδέεται άμεσα με τη σκοπιμότητα της δημιουργίας, παραπλεύρως του αεροδρομίου, του χώρου συντήρησης των αεροσκαφών, επένδυση που προχωράει. Η ανάδοχος εταιρία, ήδη προχωράει τις περιβαλλοντικές εγκρίσεις και έχει δεσμευτεί ότι θα προσλάβει κόσμο μόνο από την περιοχή, για να καλύψει τις νέες θέσεις εργασίας».

Νέος δρόμος πρόσβασης

Αξίζει στο μεταξύ να σημειωθεί, ότι νέα πρόσβαση για το αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου μέσω του στρατιωτικού αεροδρομίου θα δημιουργηθεί με απόφαση που ελήφθη πρόσφατα, του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού. Η κίνηση έγινε, στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος που υπάρχει από τον επενδυτή για τη δημιουργία εγκαταστάσεων υποδομής υποστήριξης αεροπορικών μέσων στην περίμετρο του Κρατικού Αερολιμένα Νέας Αγχιάλου και ήδη διαθέτει προς τον σκοπό αυτό, ιδιόκτητη έκταση εμβαδού περίπου 44 στρεμμάτων παραπλεύρως του Κρατικού Αερολιμένα Αλμυρού – Νέας Αγχιάλου.
Μάλιστα, με την υπ’ αριθμόν ΔΤΥ/Δ7/14975/3951/20.07.2017 Απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών εγκρίνεται η μελέτη «Σύνδεση εγκαταστάσεων υποδομής τεχνικής υποστήριξης αεροπορικών μέσων με τον υφιστάμενο χώρο στάθμευσης αεροσκαφών του Κρατικού Αερολιμένα Αλμυρού – Νέας Αγχιάλου », και τίθενται , μεταξύ άλλων, και οι κάτωθι προϋποθέσεις:
-Η έγκριση από τις Αρμόδιες Αρχές Περιφέρεια Θεσσαλίας Δήμο Αλμυρού, ΓΕΑ , κ.λπ.) των αναγκαίων μελετών (οδοποιίας νέας οδού πρόσβασης στο αεροδρόμιο κ.λπ.) και η αδειοδότηση των έργων που είναι απαραίτητα για την λειτουργία του αεροδρομίου και της Τεχνικής Βάσης.
-Η κατασκευή της νέας προτεινόμενης οδικής προσπέλασης στο αεροδρόμιο ούτως ώστε το αεροδρόμιο να συνεχίσει τη λειτουργία του συνεχώς και αδιαλείπτως.

Αίτημα των τεχνικών συμβούλων

Εξάλλου, στον Δήμο Αλμυρού έχει υποβληθεί αίτημα από τους τεχνικούς συμβούλους του επενδυτικού σχήματος, για δημιουργία της νέας ιδιαίτερης πρόσβασης για το Πολιτικό Αεροδρόμιο. Στη σχετική εισήγηση του θέματος, αναφέρονταν, ότι «με την υλοποίηση της πρότασης αυτής θα εξασφαλισθεί άμεση πρόσβαση στο Πολιτικό Αεροδρόμιο, θα καταστεί εφικτός ο αποτελεσματικότερος έλεγχος των προσερχομένων, θα γίνει διακριτή η προσέλευση και θα πληρούνται οι κανόνες ασφαλείας όσον αφορά στην προσέλευση στο Στρατιωτικό και το Πολιτικό Αεροδρόμιο». Για τη νέα πρόσβαση προτείνεται να χρησιμοποιηθεί στα πρώτα 1.400 μέτρα η οδός του αναδασμού, η οποία συμβάλλει με την παράπλευρη (SR ) της εθνικής οδού (ΑΔ ΠΑΘΕ) στο ύψος του Κροκίου και η οποία έχει πλάτος 8 μέτρων. Τα τελευταία 382 μέτρα θα αποτελέσουν νέα χάραξη, καταλαμβάνοντας έκταση ιδιοκτησίας του επενδυτικού σχήματος. Η κυριότητα της οδού θα ανήκει στον Δήμο Αλμυρού.

Η εταιρεία

Η Apella είναι εξειδικευμένος φορέας αεροπορικών δομικών επισκευών, μηχανουργικών εργασιών, συγκολλήσεων, βαφών, και μη Καταστροφικών Ελέγχων (Non-Destructive Testing / NDT) καθώς επίσης και συντήρησης τροχών, φρένων, μπαταριών, πεπιεσμένων φιαλών, και γεννητριών αεροσκαφών. Διαθέτει εγκαταστάσεις στα Σπάτα, που περιλαμβάνουν γραμμές υποδοχών, προώθησης, ελέγχου, και αποθήκευσης των εισερχομένων μονάδων προς επισκευή αλλά και των απαραίτητων υλικών για ένα μεγάλο φάσμα αεροσκαφών συμπεριλαμβανομένων των Boeing, Airbus, Bombardier, και Embraer.
Η εταιρεία έχει εξελιχθεί σε εξουσιοδοτημένο επισκευαστικό κέντρο με ικανότητα να παρέχει υποστήριξη στους πελάτες της με εξειδικευμένο φάσμα υπηρεσιών συντήρησης, χρησιμοποιώντας υλικά πολλαπλών κατασκευαστών πρωτότυπου εξοπλισμού.
Η APELLA έχει μια αξιοζήλευτη πορεία πολλών ετών με πετυχημένα προγράμματα συνεργασίας με διεθνείς αερομεταφορείς και αεροπορικές δυνάμεις, και είναι ικανή για την κατασκευή ειδικών εργαλείων, αεροναυπηγικού εξοπλισμού και ικριωμάτων, υποστηριζόμενων από την πιστοποίηση AS9100C. Η αποστολή όπως τονίζεται, «είναι να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να επιτύχουν με την παροχή υπηρεσιών συντήρησης και κατασκευής αεροσκαφών της υψηλότερης ποιότητας. Η APELLA αποδεικνύει με συνέπεια την καλή εκτέλεση στρατιωτικών και εμπορικών συμβάσεων, υποστηρίζοντας περισσότερους από 25 αερομεταφορείς και αεροπορικές δυνάμεις με ένα συνδυασμένο στόλο πάνω από 220 αεροσκαφών σε όλη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική».
Ηλ.Κουτσερής

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.