O πρώτος χάρτης για την ΕΠΣΘ της επόμενης περιόδου, με τον Μαγνησιακό ρυθμιστή

ΑΟ Σκιάθου και ΝΑ Νίκης περιμένουν να δουν αν θα προβιβαστούν

Τα μπαράζ ανόδου από τις ΕΠΣ στη Γ’ Εθνική έχουν ήδη αρχίσει, αλλά από τη μία το ρεπό από την άλλη η απουσία πρωταθλητή από την ΕΠΣ Γρεβενών φέρνουν τον Μαγνησιακό στην εκκίνηση μόλις την ερχόμενη Τετάρτη, απέναντι στον Αστέρα Σταυρού (17:00, «Παντελής Μαγουλάς»), με ομάδες της ΕΠΣΘ παράλληλα να παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις που θα έρθουν!

Εάν ο Μαγνησιακός προβιβαστεί τη Γ’ Εθνική, αυτομάτως προκύπτει κενό στην Α’ ΕΠΣΘ, το οποίο θα κληθεί να καλύψει ο ΑΟ Σκιάθου, ενώ και στη Β’ ΕΠΣΘ θα κληθούν να πάρουν μέρος οι Νέοι Αθλητές Νίκης.

Κάπως έτσι σχηματίζεται ο αρχικός χάρτης για τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, έστω και αν είναι πολύ νωρίς ακόμη, αφού κανείς δεν μπορεί να είναι 100% σίγουρος για το τι θα πράξουν σωματεία που έμειναν αδρανή το τελευταίο χρονικό διάστημα ή αν θα εμφανιστούν νέα. Για παράδειγμα ο Πρωτεσίλαος Πτελεού το προηγούμενο καλοκαίρι δήλωσε συμμετοχή στην Α’ ΕΠΣΘ, αλλά ούτε στη κληρωτίδα για το πρόγραμμα δεν μπήκε και δεν συμμετείχε σε καμία κατηγορία.

Με μια πρώτη ματιά λοιπόν, η Α’ ΕΠΣΘ τη νέα χρονιά θα αποτελείται από τους Μαγνησιακό ή ΑΟ Σκιάθου, Ολυμπιακό Βόλου (που υποβιβάστηκε από τη Γ’ Εθνική), Αγία Άννα, Θησέα Αγριάς, Ρήγα Φεραίο, Αίαντα Σούρπης, ΓΣ Αλμυρού, Σαρακηνό, Πύρασο Νέας Αγχιάλου, Τοξότη Βόλου, Ακρόπολη, και ΦΘ Αγχίαλος, ενώ προβιβάστηκαν από τη Β’ ΕΠΣΘ και οι Αστέρας Ριζομύλου και Πανιώνιος Νέας Ιωνίας.

Από την Α’ στη Β’ ΕΠΣΘ υποβιβάστηκαν οι ΑΕ 2002, ΕΛ Νηλέας, και Δήμητρα Ευξεινούπολης, οπότε μαζί με αυτές τις ομάδες καλούνται να πάρουν μέρος τη νέα χρονιά με βάση αυτά τα πρώτα στοιχεία και οι ΑΟ Σκιάθου ή Νέοι Αθλητές Νίκης, Διαγόρας Στεφανοβικείου, Μυρμηδόνες, ΑΠΟΒ, ΑΟ Σκοπέλου, Άνθιμος Γαζής και Δάφνη, ενώ από τη Γ’ ΕΠΣΘ προβιβάζονται οι Ατρόμητος Νέας Ιωνίας και Αχιλλέας Αχιλλείου.

Στην τρίτη κατηγορία υποβιβάστηκαν οι Ιάσων Άλλης Μεριάς, Αγία Παρασκευή και Μικροθήβες και όπως προαναφέραμε αναμένεται να φανεί τι θα γίνει με τους Νέους Αθλητές Νίκης. Νέοι Αγίας Άννας, ΑΕ Χλόης, Απόλλων Καναλίων, Ηρακλής Βόλου, Κένταυρος ΝΠ, Ελευθεριακός, Πηλέας και Άνω Λεχώνια θα κληθούν επίσης να συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα.

Βέβαια μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όταν και θα έχει αποκρυσταλλωθεί πλήρως η εικόνα για τα τοπικά πρωταθλήματα έχουμε ακόμη δρόμο. Δεν αποκλείεται ομάδες να… εξαφανιστούν, αφού υπάρχουν ερωτηματικά για το τι μέλλει γενέσθαι για κάποια σύνολα, άλλες να επιλέξουν να αγωνιστούν σε χαμηλότερη κατηγορία και άλλες να κάνουν την εμφάνισή τους είτε για πρώτη φορά είτε προερχόμενες από κατάσταση αδράνειας ή «χειμερίας νάρκης» και ο χάρτης της ΕΠΣΘ να είναι τελείως διαφορετικός από αυτόν που περιγράφουμε πιο πάνω.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.