26 Σεπτεμβρίου το νωρίτερο η έναρξη της Super League 2

Παράταση για τις ανανεώσεις συμβολαίων ζητά η Λίγκα

Μπορεί αρχικά οι ομάδες που θα συμμετέχουν στη νέα Super League 2 να είχαν αποφασίσει με τη διοργανώτρια Αρχή να ξεκινήσει η αγωνιστική δράση στις 12 Σεπτεμβρίου, ωστόσο τα σχέδιά τους ανατρέπονται από την παράταση που έδωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης για την ολοκλήρωση των ΑΜΚ μέχρι και τις 31/08.

Έτσι, η ΕΕΑ με έγγραφό της στη Διοργανώτρια Αρχή ζήτησε την καθυστέρηση της έναρξης του πρωταθλήματος, επικαλούμενη στενότητα χρόνου όσον αφορά τον έλεγχο των φακέλων που καλούνται να καταθέσουν οι ομάδες, αδυνατώντας να πραγματοποιήσει τη διαδικασία μέχρι και τις 12 Σεπτεμβρίου. Έτσι, οι ΠΑΕ εμφανίζονται διατεθειμένες στην πλειοψηφία τους να παρατείνουν την περίοδο προετοιμασίας μέχρι και τις 26 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο δεν έλειψαν και οι φωνές περί του αντιθέτου, με τους Λεβαδειακό και ΑΕ Καραϊσκάκης να ζητούν το πρωτάθλημα ν’ αρχίσει κανονικά, ενώ δεν συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη εκπρόσωποι των ΑΕΛ, Απόλλωνα Λάρισας και Βέροιας.

Όσον αφορά τις ανανεώσεις συμβολαίων που δεν έγιναν μέχρι και τις 30/06, με τις ομάδες που δεν έχουν αδειοδοτηθεί από την ΕΠΟ ν’ αντιμετωπίζουν πρόβλημα (μεταξύ αυτών και ο Ολυμπιακός Βόλου), η Λίγκα αποφάσισε να  ζητήσει εγγράφως την παράταση των ανανεώσεων και μόνο αυτών. Από την πλευρά των ΠΑΕ, τονίστηκε ότι αφού η απόρριψη των φακέλων τους έγινε μετά τις 30/6 (άρα δεν γνώριζαν την έκβαση), θα πρέπει να αλλάξουν τα δεδομένα και να δοθεί παράταση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.